Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Grădiniţa din Căpud, modernizată de liceeni, printru-un proiect YouthBank. Condiţii mai bune pentru 31 de copii

Publicat

Capud - 2 Grădinița din satul Căpud, aparținând de Teiuș, a fost modernizată și înfrumusețată printr-un proiect inițiat de elevi ai Liceului de Artă „Regina Maria” și Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia şi finanţat de Fundația Comunitară Alba prin programul YouthBank.

Echipa proiectului „Schimbarea e în noi”, formată din Alexandra Cârnaț, Larisa Măieraș și Anamaria Cîmpian, împreună cu alți voluntari, în special colegi, a investit mult suflet în reamenajarea și dotarea spațiului în care învață preșcolarii din Căpud.

A fost zugrăvită sala de clasă și pictată cu personaje dragi celor mici, a fost realizat mobilier personalizat pentru copii, a fost înlocuită catedra, fiind amenajată și o mică bibliotecă. Copiii au primit un un nou covor de joacă și un calculator performant, care va fi folosit pentru activitatea didactică. Nu în ultimul rând, au primit jucării, care să le înveselească spațiul în care petrec o bună parte a zilei. De prezența în grădiniță a echipei de proiect a beneficiat și școala primară din Căpud, situată în aceeași incintă, cele două săli de clasă fiind zugrăvite și dotate cu catedre noi. În total, cei 31 de copii care învață în Căpud se bucură, de la 1 iunie, de condiții de studiu mai bune.

Capud - 4 La inaugurarea grădiniței au fost prezenți bineînțeles cei mici, răsfățați de echipa de proiect și cu mici cadouri de ziua copilului, profesorii școlii, Oana Murar și Vlad Cîmpean – voluntari YouthBank, Cristina Vănoagă – coordonator al acestui program, Cosmin Baicon – membru al board-ului fundației, dar și prof. Marius Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș. Copiii i-au răsplătit pe invitați cu poezii și cântecele pregătite special pentru 1 iunie.

Echipa de proiect are meritul de a fi mobilizat tineri din liceele din Alba Iulia și Teiuș, care au donat cărți și jucării, propriile familii, alți voluntari (Iulia Popa, Adela Mitea, Elisabeta Mașchin, Diana Bârsan și Răzvan Sechereș), dar și persoane fizice și firme private, care au contribuit la dotarea grădiniței și școlii. Proiectul a avut ca organizație gazdă Fundația „Emanuel Betania” din Teiuș.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax