Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | Grevă de avertisment la spitalele din Alba: 200 de medici, asistenţi şi angajaţi protestează pentru „6% din PIB pentru Sănătate”

Publicat

Luni, între orele 8.00 şi 10.00, medicii, asistenţii medicali şi ceilalţi angajaţi din sistemul de sănătate au făcut grevă de avertisment. Potrivit prim-vicepreşedintelului Sanitas Alba, Graţiela Indreica, aproximativ 200 de angajaţi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, secţiei de boli contagioase şi policlinicii, dar şi ai secţiei de psihiatrie au participat la greva de avertisment. O treime din activitatea secţiilor a fost asigurată, iar pentru a nu pune în pericol sănătatea pacienţilor angajaţii de la UPU nu au participat la grevă.

Începând cu ora 8.00 aceştia au ieşit în holul spitalului, în semn de protest pentru alocarea a minimum 6% din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.

Graţiela Indreica a declarat că singurii care nu au participat la greva japoneză sunt cadrele medicale din cadrul Secţiei de Urgenţe a spitalului. Aceasta a mai declarat că o treime din activitatea secţiilor a fost asigurată de medici si asistenţi medicali.

Luni după-amiază va avea loc prima întâlnire cu toate confederaţiile sindicale şi patronale pentru declanşarea efectivă a negocierii contractului colectiv de muncă la nivel de sector. Prim-vicepreşedintele Sanitas Alba a mai declarat că încă o serie de negocieri se vor mai purta miercuri. În cazul în care nu se va soluționa problema, în 28 noiembrie va fi declanşată greva generală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax