Contacteaza-ne si pe

EVENIMENT

FOTO: Au pregătit-o de iarnă de i-au sărit plombele. Autostrada A1, plină de gropi între Sebeș și Sibiu

avatar

Publicat

Sursa foto: Cosmin Szekely

Plină de gropi. Așa arată o porțiune din Autostrada A1 Orăștie – Sibiu. Un șofer a surprins recent craterele apărute în asfalt, între Sebeș și Sibiu. Cele mai multe gropi sunt pe prima bandă a șoselei de mare viteză, iar pe timp de noapte, acestea pot reprezenta un pericol pentru conducătorii auto.

Gropile și crăpăturile de pe drumurile din România sunt o problemă binecunoscută de către șoferii care străbat zilnic țara în lung și în lat. De cele mai multe ori, acestea sunt „plombate” rapid, însă reparațiile nu țin mai mult de un sezon.

Pe imagini se poate observa că unele gropi de pe segmentul de autostradă au fost „peticite” anterior, însă plombele au sărit și porțiunea de șosea arată ca un drum de țară.

„Așa arată autostrada Sebeș – Sibiu după nici 3 ani de la deschidere. Calitate, nu glumă. Garanția nu cred că a expirat! Trist”, a scris șoferul care a publicat imaginile pe rețeaua de socializare Facebook.

Foto: Facebook

 

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Veronica Isăilă de la Colegiul I.M. Clain din Blaj, premiată la concursul internaţional “Certamen Horatianum”

avatar

Publicat

O elevă din Blaj a reuşit să obţină performanţă la a XXXII-a ediţie a Concursului de limba latină “Certamen Horatianum”, unul dintre cele mai prestigioase din învăţământul preuniversitar umanist european.

Veronica Gabriela Isăilă, de la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj a obţinut menţiune la acest concurs, desfăşurat în perioada 19 – 22 aprilie 2018, la Venosa, localitatea de origine a poetului latin Quintus Horatius Flaccus, în Italia. La secţiunea elevi străini, a fost acordat un premiu şi două menţiuni, astfel că tânăra din Blaj s-a clasat, practic, pe locul al doilea.

Eleva, coordonată de prof. Adriana Zaharia, a participat în fiecare an, pe parcursul şcolii, la etapa națională a Olimpiadei de limba latină, unde a obținut mereu premii și rezultate excepționale.

Concursul “Certamen Horatianum” este considerat olimpiadă internaţională de limbă şi literatură latină. Participanţii din România, în fiecare an, la acest concurs derulat în Venosa, sunt elevi de clasa a XII-a, care traduc din latină, într-o limbă de circulaţie internaţională (italiană, franceză, germană, portugheză, spaniolă), un text din opera lui Horatius Flaccus şi îl comentează pe baza unor cerinţe.

Pentru realizarea comentariului, este nevoie de cunoştinţe de istorie (contextul socio-politic al epocii lui Octavianus Augustus, reflectarea ideologiei augustane în poezia lui Horatius, evenimente şi personalităţi emblematice din istoria Romei), filosofie şi etică (curente filosovice – epicureism, stoicism, principii ale moralei augustante), stilistică, elemente de metrică şi prozodie.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Produs cu efecte toxice, retras de la vânzare, în magazinele Lidl. Atenţionare pentru consumatori

avatar

Publicat

Lidl a atenţionat că a retras din magazinele sale un produs comercializat de “Mărul Argintiu SRL”. S-a descoperit, într-o probă, prezenţa unei toxine ce poate avea efecte nocive asupra sănătăţii.

“Producătorul român SC Mărul Argintiu SRL recheamă preventiv produsul „Cămara Noastră Suc de mere și sfeclă roșie, 2L“, cu data de valabilitate 24.01.2019. În cadrul verificărilor interne, într-o probă a fost depistată toxina Patulină.

Patulina poate avea efecte toxice asupra organismului uman.

Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătății, clienții sunt rugați insistent să țină cont de această rechemare și să nu consume produsul în cauză”, precizează Lidl, într-un anunţ.

Retailerul german mai precizează că produsul nu mai este comercializat în prezent în magazinele Lidl, fiind scos de la vânzare. Cei care au cumpărat deja produsul amintit, cu data de valabilitate 24.01.2019, îl pot returna în toate magazinele Lidl. Vor primi contravaloarea produsului, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

“Această rechemare vizează exclusiv produsul „Cămara Noastră Suc de mere şi sfeclă roşie, 2L“ al producătorului SC Mărul Argintiu SRL. Alte produse vândute de către Lidl Romania, inclusiv alte produse ale producătorului SC Mărul Argintiu SRL, nu sunt afectate de această rechemare” mai precizează Lidl.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: INCENDIU la un autoturism, pe o stradă din Alba Iulia. Pompierii, chemaţi să intervină

avatar

Publicat

Pompierii din Alba Iulia au fost chemaţi să intervină, miercuri după-amiaza, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

Maşina se află pe strada Gheorghe Şincai din Alba Iulia.

Potrivit ISU Alba, incendiul a fost localizat.

UPDATE: Din primele date, a fost afectat de incendiu compartimentul motor al maşinii, un Renault 16.

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Fenomene extreme, în vara acestui an. Avertizări de la climatologi

avatar

Publicat

Vara acestui an se anunţă a fi va fi una cu fenomene extreme. În ultimii ani, există o tendință ca anotimpul cald să se extindă până la jumătatea lunii septembrie, așa cum primăvara, în aprilie, pot apărea fie temperaturi și vreme de vară, fie viscol și ninsori.

„Avem temperaturi de iulie în aprilie, așa cum anul trecut pe vremea asta aveam viscol în Moldova. Primăvara, prin natura ei, este un anotimp de tranziție, cu fluctuații mari. Schimbarea climatică nu ne aduce neapărat un nou fenomen nemaivăzut în românia, dar aceste fenomene vin cu o intensitate și frecvență mult crescute.

În septembrie, avem deja valuri de căldură încă de acum doi ani. Prima parte a lunii septembrie devine tot o perioadă de vară. Sunt modificări cu care va trebui să ne obișnuim. Agricultura, gestionarea resurselor de apă și energie vor trebui să țină seama.

În mod clar, vom avea o vară cu fenomene extreme”, spune climatologul Roxana Bojariu, pentru digi24.ro.

Aceasta avertizează că schimbările climatice, cu fenomene extreme și fluctuații tot mai mari de temperaturi, se vor înmulți în următorii ani, dacă impactul emisiilor de carbon asupra mediului nu se va reduce. Climatologul apreciază că omenirea va trebui să se obișnuiască cu aceste modificări bruște ale vremii, dar că trebuie luate totuși măsuri pentru a tempera schimbarea climei.

„Nu e normal. Avem clar temperaturi mult mai mari. Toată Europa este sub infuența unui câmp de presiune ridicată, care aduce aer mai cald dinspre nordul Africii. E un episod, dar avem astfel de episoade care ies dintr-o logică destul de des în ultimul timp și, chiar dacă nu putem pune în legătură un singur episod cu schimbarea climei, faptul că avem din ce în ce mai des astfel de episoade, nu doar clade, ploile sunt mult mai intense

Avem și în observațiile noastre o creștere a intensității precipitațiilor. Asta înseamnă cantități de precipitații mai mari, care cad într-un timp foarte scurt și foarte localizat. Avem manifestări legate de fenomene care sunt specifice intervalului, dar cu un caracter mult mai extrem.

Deja trebuie să ne îngrijorăm. Trăim schimbarea nu doar în România, este vorba de un fenomen global. Simțim aici după cum factorii locali nuanțează semnalul încălzirii globale și e clar că trebuie să aducem sub control schimbarea. Nu putem să o anulăm, dar putem cumpăra timp”, spune Roxana Bojariu.

sursa: digi24.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Raftul American, inaugurat JOI la Biblioteca Judeţeană Alba. Donaţie din partea Ambasadei SUA

avatar

Publicat

Ambasada SUA la Bucureşti şi Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba inaugurarează joi, de la ora 16.00, Raftul American (American Shelf). Este vorba despre o donaţie de cărţi oferită de Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România.

UPDATE: Reprezentanţii Bibliotecii au anunţat, ulterior, că ambasadorul Hans Klemm nu va fi prezent la eveniment. Din partea Ambasadei va fi prezentă Abigail Rupp, adjunctul şefului Misiunii Diplomatice a SUA în România.

American Shelf reprezintă o donaţie de carte – literatură americană clasică şi contemporană, literatură pentru copii şi tineret, lucrări de metodică a predării limbii engleze, materiale pentru perfecţionarea limbii engleze, continuarea studiilor în S.U.A., precum şi cărţi despre politica externă, istoria şi geografia Statelor Unite.  Colecţia oferă acces la resurse despre S.U.A., cultura şi valorile americane, transmit reprezentanţii Bibliotecii.

Evenimentul va avea loc joi, 26 aprilie, de la ora 16:00, la Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba,  Str. Trandafirilor nr. 22, Alba Iulia.

Reamintim că în perioada 27-28 aprilie, ambasadori, miniștri, rectori din întreaga lume vor fi prezenți la Reuniunea aniversară a reprezentanţilor misiunilor diplomatice din România, eveniment organizat la Alba Iulia de Universitatea „1 Decembrie 1918”, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe.

Citeşte şi Eveniment diplomatic major organizat de Universitatea din Alba Iulia pentru marcarea Centenarului Marii Uniri

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate