Contacteaza-ne si pe

EVENIMENT

FOTO: Au pregătit-o de iarnă de i-au sărit plombele. Autostrada A1, plină de gropi între Sebeș și Sibiu

Publicat

Sursa foto: Cosmin Szekely

Plină de gropi. Așa arată o porțiune din Autostrada A1 Orăștie – Sibiu. Un șofer a surprins recent craterele apărute în asfalt, între Sebeș și Sibiu. Cele mai multe gropi sunt pe prima bandă a șoselei de mare viteză, iar pe timp de noapte, acestea pot reprezenta un pericol pentru conducătorii auto.

Gropile și crăpăturile de pe drumurile din România sunt o problemă binecunoscută de către șoferii care străbat zilnic țara în lung și în lat. De cele mai multe ori, acestea sunt „plombate” rapid, însă reparațiile nu țin mai mult de un sezon.

Pe imagini se poate observa că unele gropi de pe segmentul de autostradă au fost „peticite” anterior, însă plombele au sărit și porțiunea de șosea arată ca un drum de țară.

„Așa arată autostrada Sebeș – Sibiu după nici 3 ani de la deschidere. Calitate, nu glumă. Garanția nu cred că a expirat! Trist”, a scris șoferul care a publicat imaginile pe rețeaua de socializare Facebook.

Foto: Facebook

 

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate

ACTUALITATE

Topul pensiilor din România. Cei mai bogați pensionari: procurorii, judecătorii și aviatorii

Publicat

Topul celor mai mari pensii speciale din România. Procurorii și judecătorii câștigă peste 13.000 lei, urmați de aviatori și foștii angajați ai Curții de Conturi. Numărul de beneficiari de pensii de serviciu era, la finele lunii noiembrie, de 8.980, din care 3.435 beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor.

Pensia medie în acest caz era de 13.728 lei, din care 12.548 lei reprezintă cota suportată din bugetul de stat, iar diferenţa din bugetul asigurărilor sociale de stat, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice.

Potrivit Știrilor ProTV, de legea nr 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României, beneficiau 879 persoane. Pensia medie era de 5.468 lei, din care 3.469 lei suportaţi de la bugetul de stat.

În ceea ce priveşte beneficiarii legii 215/2015 pentru modificarea şi completarea Legii 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, numărul acestora era de 800 de persoane, pensia medie cifrându-se la 3.698 lei (2.177 lei suportaţi de la bugetul de stat).

De legea 83/2015 pentru completarea legii 223/2007 privind statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România beneficiau 1.465 pensionari. Pensia medie era de 10.808 lei, din care 7.862 lei suportaţi de la bugetul de stat.

Pensii de serviciu pentru beneficiari ai Curţii de Conturi se acordau unui număr de 602 persoane, pensia medie fiind de 7.585 lei, din care 4.487 lei cota suportată din bugetul de stat.

De asemenea, de legea 130/2015 pentru completarea Legii 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor beneficiau 1.799 pensionari, pensia medie fiind de 3.774 lei (2.234 lei de la bugetul de stat).

Sursă: incont.stirileprotv.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

PSD decide componenţa Guvernului Viorica Dăncilă, la începutul săptămânii viitoare. Cine pleacă, cine rămâne

Publicat

Potrivit declarațiilor de până acum ale liderilor PSD, Guvernul Dăncilă va avea aceeași structură ca și fostul Executiv Tudose, respectiv premier, 3 vicepremieri, dintre care unul fără portofoliu, și 26 de portofolii, 2 miniștri fiind delegați. În total, noul Cabinet va avea, ca și cel precedent, 28 de membri.

În viitorul Guvern nu se vor mai regăsi susținătorii fostului premier Mihai Tudose, respectiv Marcel Ciolacu (vicepremier fără portofoliu, care a demisionat), Felix Stroe (Transporturi), Marius Nica (ministru delegat pentru fonduri europene, demisionar și el).

Tudose și Ciolacu au fost acuzați de unii social-democrați că sunt susținători ai „statului paralel”, chiar în ședința CEx în care s-a votat retragerea sprijinului politic pentru fostul Guvern. Reamintim că ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a demisionat, vineri, din funcție, deși Cabinetul era considerat demisionar că urmare a demisiei premierului.

Executivul Dăncilă va avea și nume noi. Unele surse vehiculează întoarcerea în Guvern a Rovanei Plumb, pe postul lui Ciolacu, de vicepremier fără portofoliu. Astfel, Rovana Plumb, Paul Stănescu (Dezvoltare) și Grațiela Gavrilescu (Mediu) ar urmă să fie cei 3 vicepremieri.

La Ministerul Educației, Liviu Pop ar putea fi înlocuit de Ecaterina Andronescu, cea care s-a retras, în CEx al PSD, candidatură de la funcția de premier.

La Ministerul Transporturilor, ar putea reveni pe funcție fostul ministru Răzvan Cuc, dar pentru acest portofoliu a mai fost vehiculat și numele deputatului PSD Sorin Bota.

O altă revenire în Guvern ar putea fi cea a lui Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii în Executivul Grindeanu, care ar putea să îl înlocuiască astfel pe Lucian Romascanu.

Și la Ministerul Sănătății ar putea surveni o schimbare, în sensul că numele Rodicai Nassar, actual secretar de stat, este vehiculat pentru a-l înlocui pe Florian Bodog. Rodica Nassar a fost, anterior, și președinte al Comisiei de Apărare din Cameră Deputaților.

O altă revenire în Guvern ar putea fi cea a lui Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene și ministru al Finanțelor în Guvernul Ponta. Teodorovici este, de altfel, propunerea PSD Tulcea pentru funcția de ministru al Finanțelor sau pentru un portofoliu la Ministerul Fondurilor Europene.

Ioan Denes va fi un alt ministru nou din Guvernul Dăncilă, acesta fiind votat de CEx al PSD pentru a o înlocui pe Doină Până la Ministerul Apelor și Pădurilor încă înainte de demisia lui Tudose.

Vor rămâne în Guvern și își vor păstra portofoliile Olguța Vasilescu (Muncă), Carmen Dan (Interne), Petre Daea (Agricultura), Mihai Fifor (Apărare), Ionuț Mișa (Finanțe), Tudorel Toader (Justiție), Gheorghe Simon (Economie), Ilan Laufer (Mediul de Afaceri), Lucian Georgescu (Cercetare), Lucian Sova (Comunicații), Andreea Păstîrnac (Românii de pretutindeni).

Pe de altă parte, ALDE, care a deținut patru portofolii-Externe, Mediu, Energie și Relația cu Parlamentul-și le va păstra. De asemenea, și titularii acestor portofolii se vor regăsi în Guvernul Dăncilă, respectiv Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Toma Petcu și Viorel Ilie. ALDE va păstra, de asemenea, și funcția de vicepremier, deținută de Gavrilescu.

Surse: ziare.com, realitatea.net

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

COD GALBEN de în Alba și alte13 județe. Ninsori abundente în zona Șugag până luni dimineața

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie atenţionează că în intervalul 21 ianuarie ora 20.00 – 22 ianuarie ora 11.00 a emis un COD GALBEN de vreme rea pentru sudul județului Alba. Se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ în zona Șugag.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 ianuarie, ora 05 – 22 ianuarie, ora 22
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 65…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 21 ianuarie, ora 16 – 22 ianuarie, ora 22
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. În jumătatea de sud a țării și în zona montană se vor cumula cantități de apă de 10…15 l/mp și izolat, îndeosebi în Dobrogea, 30…35 l/mp.
Până în dimineața zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crișana, sudul Olteniei, precum și în sudul și estul Munteniei vor fi precipitații mixte. În celelalte regiuni, iar în cursul zilei de luni (22 ianuarie) și în sud și sud-est vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă.
Temporar vântul va avea intensificări în vestul și sudul teritoriului, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe crestele montane, 60…70 km/h.

Notă: În regiunile sud-estice vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de luni spre marți (22/23 ianuarie) spulberând zăpada.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 21 ianuarie, ora 20  – 22 ianuarie, ora 11
Fenomene vizate: predominant ninsori în general însemnate cantitativ, strat consistent de zăpadă
Zone afectate: conform textului și hărții

În județele Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova vor predomina ninsorile, în general, însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă.

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

25 ianuarie: Ședință la Consiliul Județean Alba. Se votează licenţe de traseu și alte proiecte. ORDINEA DE ZI

Publicat

Consilierii judeţeni din Alba se reunesc în şedinţă ordinară joi, 25 ianuarie 2018, de la ora 11.00, pentru a vota 22 de proiecte, multe dintre acestea legate de  licenţe de traseu pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane. De asemenea, este numit administrator interimar la conducerea societăţii Drumuri şi Poduri Locale, după demisia Mihaelei Madaras din această funcţie, mandat revocat din decembrie 2017.

Ședința se va desfăşura la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Alba Iulia.

Proiectul ordinii de zi cuprinde:

1. Proiect de hotărâre cu privire la aprobarea numirii unui administrator provizoriu și acordarea unui mandat special reprezentantului Judeţului Alba în Adunarea Generală a Acţionarilor la Societatea „Drumuri şi Poduri Locale Alba”

2. Proiect de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pentru perioada 01.05.2013-30.06.2019, în Judeţul Alba, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 197/2012, cu modificările şi completările ulterioare

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Statului de funcţii al Centrului de Cultură „Augustin Bena“ Alba

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Statului de funcţii al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei cadastrale de dezmembrare a imobilului incintă Staţie de tratare a apei Săsciori – proprietate publică a Judeţului Alba, situată administrativ în comuna Săsciori, satul Sebeşel

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Organigramei și a Statului de funcţii ale Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

7. Proiect de hotărâre privind modificarea tarifelor de călătorie pentru serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, utilizate de către operatorul de transport rutier SC Livio Dario SRL

8. Proiect de hotărâre privind stabilirea consumului lunar de carburanți pentru autovehiculele care deservesc aparatul de specialitate al Consiliului Județean Alba, precum și pentru autovehiculele care deservesc instituțiile subordonate Consiliului Județean Alba

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea Programului activităţilor de cooperare externă a Judeţului Alba prin Consiliul Judeţean Alba pentru anul 2018

10. Proiect de hotărâre cu privire la modificarea poziţiei cu nr. crt. 25 din Inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al Judeţului Alba

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea atribuirii unei licenţe de traseu pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale, pe traseul Daia Română – Sebeş, operatorului de transport rutier SC Voltrans SA

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea atribuirii unei licenţe de traseu pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale, pe traseul Săliştea Deal – Sebeş, operatorului de transport rutier SC Voltrans SA

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea atribuirii unei licenţe de traseu pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale, pe traseul Cugir – Alba Iulia, operatorului de transport rutier SC Livio Dario SRL

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea atribuirii unei licenţe de traseu pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale, pe traseul Petreşti – Alba Iulia, operatorului de transport rutier SC Livio Dario SRL

15. Proiect de hotărâre privind modificarea valorii de inventar a unor bunuri proprietate privată a Judeţului Alba, concesionate către Societatea APA-CTTA S.A. Alba, ca urmare a realizării unor investiţii din Fondul de Întreţinere, Înlocuire, Dezvoltare

16. Proiect de hotărâre privind modificarea valorii de inventar a unor bunuri proprietate publică a Judeţului Alba, concesionate către Societatea APA-CTTA S.A. Alba, ca urmare a realizării unor lucrări de investiţii în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Alba”

17. Proiect de hotărâre cu privire la modificarea valorii de inventar a bunului imobil „Palatul Cultural – parţial şi terenul aferent”, situat în municipiul Blaj, Piaţa 1848, nr. 7 judeţul Alba – proprietate publică a Judeţului Alba, ca urmare a realizării unor lucrări de reabilitare

18. Planul strategic al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică pentru anul 2018

19. Raportul anual de activitate al Comisiei pentru Protecţia Copilului Alba pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017

20. Aprobarea Procesului verbal încheiat cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului Județean Alba din data de 14 decembrie 2017

21. Aprobarea Procesului verbal încheiat cu ocazia ședinței extraordinare a Consiliului Județean Alba din data de 19 decembrie 2017

22. Aprobarea Procesului verbal încheiat cu ocazia ședinței extraordinare a Consiliului Județean Alba din data de 11 ianuarie 2018

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Imobile ale Armatei, pregătite pentru vânzare la prețuri ridicole. Ce valoare are un pavilion la Alba Iulia

Publicat

Câteva zeci de imobile, aflate în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, au fost trecute, cu câteva zile înainte ca premierul Mihai Tudose să-și prezinte demisia, în domeniul privat al statului, ele urmând a fi casate. Este vorba despre pavilioane, terenuri împrejmuite betonate, rețele de alimentare cu apă, canalizare și energie electrică, în suprafață totală de 12.335,27 metri pătrați, care urmează să fie scoase din inventarul centralizat. Majoritatea au prețuri ridicol de mici în zone cheie și ceva mai mari în zone mai puțin ”interesante”. De exemplu, Alba Iulia este mult mai scumpă decât Bucureștiul. 

Printre acestea se află și un imobil din Alba Iulia, respectiv un pavilion. Imobilul din Alba Iulia care va fi casat are 37 de metri pătrați și are o valoare contabilă de 33.740 de lei (CF nr. 85784). Acesta este foarte scump, în comparație cu cele din alte părți ale țării, în special din București, unde prețul de vânzare va fi incredibil de mic. În anexa Hotărârii Guvernului nr. 5/2018, privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al statului a unor construcții și terenuri amenajate aferente unor imobile aflate în administrarea Ministerului Apărării Naționale, nu se precizează adresa acestui imobil.

Prețuri ”de București”: pavilion de 400 de metri pătrați, 36 de lei

Adevărata miză a acestei știri care a trecut neobservată, o reprezintă însă o serie de imobile din București. După casarea lor, Armata le poate vinde. În condițiile în care unele imobile au valori de inventar de-a dreptul ridicole, interesul de a le vinde pe tăcute este foarte mare. Spre exemplu, un pavilion din București cu o suprafaţă de peste 400 de metri pătrați valorează în contabilitatea statului 36,28 lei, două pachete de țigări.

Un obiectiv amplasat în Bulevardul Ghencea nr. 43 A, compus din 12 pavilioane, cu o suprafață totală de 1.378,6 metri pătrați are o valoare contabilă de de 339.311,59 de lei (aproximativ 75.000 de euro). Luate în parte, însă, putem observa, de exemplu, că Armata evaluează un pavilion, denumit T2, cu o suprafață de 249,69 metri pătrați, la suma de 628,07 lei.

Potrivit anexei, construcțiile sunt amplasate în Municipiul București și în județele Sibiu, Vâlcea, Timiș, Brașov, Dolj, Constanța, Alba, Arad, Gorj și Cluj.

“Bunurile materiale rezultate în urma casării activelor fixe se valorifică conform Regulamentului privind organizarea procedurilor pentru valorificarea bunurilor aflate în administrarea Ministerului Apărării Naționale aprobate prin Ordinul ministrului Apărării nr. M99/2009”, se mai menționează în nota de fundamentare.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate