Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: „Grup Corint” a închis accesul pietonal prin Poarta IV a Cetății din Alba Iulia, după ora 18.00. Motivul: lipsa iluminatului în zonă

Publicat

Pe Poarta a IV-a a Cetății a apărut, la începutul acestei săptămâni, un anunț potrivit căruia accesul pietonilor în și din Cetatea Alba Carolina prin acea zonă este limitat între orele 8.00 și 18.00. După ce strada Mihai Viteazul a fost închisă în urmă cu aproximativ o lună, pentru lucrări de reabilitare, acum, cei care doresc să ajungă de la Casa de Cultură a Sindicatelor la Catedrală, de exemplu sau în Piața Cetății, după ora 18.00, sunt nevoiți să ocolească Parcul Unirii pentru a trece pe podul nou deschis de pe strada Nicolae Iorga, adică pe partea cu Hotel „Cetate”. Motivul comunicat atât de firma concesionară a spațiului, „Grup Corint”, cât și de Primărie este o problemă la sistemul de iluminat public din zonă, însă fiecare dintre părți pasează vina în curtea celeilalte. 

Spaţiul situat la parterul Porţii a IV-a a Fortificației Vauban, concesionat de firma „Grup Corint” pe o perioadă de 49 de ani de la data semnării, cu posibilitate de prelungire, a primit acordul Consiliului Local pentru amenajarea unui punct de informare turistică în zonă, prin Hotărârea 175 din 30 aprilie 2008. Punctul de informare turistică a fost amenajat în baza unui contract de asociere între Consiliul Local Alba Iulia și „Grup Corint”.

Motivul pentru care „Grup Corint” a limitat accesul la acest interval orar este o problemă cu iluminatul public din zona Porții a V-a, pe porțiunea pe intrare/ieșire din Cetate dinspre Arhive, potrivit reprezentanților „Grup Corint”. Din cauza beznei, în zonă ar trebui asigurată paza, însă momentan firma nu își permite acest lucru, iar problema ar trebui rezolvată de către Primărie, au mai specificat reprezentanții „Grup Corint”.

Intervalul orar 8.00-18.00 va fi menținut pe o perioadă nedeterminată, până la rezolvarea problemei cu iluminatul public. De fapt, adevăratul pericol din întuneric este comportamentul vandalistic al anumitor persoane, care nu ezită să profite de „intimitatea” dată de lipsa unui lampadar, pentru a degrada statui, ziduri, obiecte din zonă, au adăugat cei de la „Grup Corint”.

Pe de altă parte, Primăria municipiului Alba Iulia a invocat același motiv pentru reducerea programului de acces în Cetate, lipsa luminii în zona dintre Poarta a VI-a și a IV-a, menționând că lucrările din această zonă nu sunt recepționate de Primărie. „Sperăm ca problema iluminatului public în zona amintită să fie rezolvată în câteva săptămâni şi situaţia să reintre în normal”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Rămâne, așadar, ca soluție, ocolirea Parcului Unirii pentru accesul în Cetate începând cu ora 18.00, ceea ce nu este o bucurie pentru pietoni, cu atât mai mult cu cât, de acum încolo, seara se va lăsa din ce în ce mai devreme, iar temperaturile vor fi din ce în ce mai scăzute.

FOTO: Cosmin NISTOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. papa

    vineri, 26.10.2012 at 18:48

    Din raspunsurile „soldatilor” garzii poarta 3,4,5 sunt proprietate privata deci pot fi inchise la orice ora.

  2. cristina

    sâmbătă, 27.10.2012 at 10:44

    Eu zic sa inchidem si accesul din Caroline Nord de tot, cu o bariera imensa, e bezna totala acolo si nu se intrevede nici o speranta ca cineva o sa monteze stalpii de iluminat prea curand. Pana nu va fi cineva violat in zona nu se va lua nici o masura…Cat despre poarta a IV-a, eu cred ca asta e doar inceputul dominatiei firmei SC Grup Corint peste intreaga Cetate. Cu un singur soldat de ala paduchios s-ar fi rezolvat paza intre poarta 5 si 6

  3. jossecuristii

    sâmbătă, 27.10.2012 at 13:12

    este doar un pas din planul diabolic al clanului Sabau Hava de a „privatiza” cetatea O sa vina peste cateva zile cu taxa de poarta la poarta respectiva cu pretextul ca trebuie sa angajeze om apoi urmeaza poarta III apoi Carilonele si uite asa cetatea Alba Iulia, odata bun comun, va fi pus sub stapanire privata sub privirile nepasatoare (si asta doare cel mai tare) a albaiulienilor

    • vermaelen

      marți, 30.10.2012 at 12:05

      daca nu erau acei „securisti” de care vorbesti tu cetatea aia asa cum o vezi nu ar fi fost..ar fi fost tot un depozit al armatei, un cuib de sobolani cu bniste cluburi de manele..asa ca mucles nesimtitule ca oamenii aia chiar au factu ceva pt alba iulia..nu ca tine care faci doar umbra/.

  4. David Mihai

    duminică, 28.10.2012 at 20:23

    de ce se restritioneaza accesul la Catedrala Reintregirii si in cetate in general al albaiulenilor pe poarta 4 5 si 6 intrucat este domeniu public si este necesara traversarea cetatii.Chestia cu iluminatul este hilara ,se puteau gasi solutii de ‘criza’ sunt multi bani in joc

  5. marius

    luni, 29.10.2012 at 15:27

    Eu zic sa-i dam Cetatea de tot lui Sabau. Doar a renovat-o pe banii lui, nu?

  6. cristian

    marți, 14.05.2013 at 12:26

    toate strazile din alba iulia , a se intelege si din cetate, sunt cai de acces public. accesul public nu poate fi restrictionat nimanui , dar cu administratia noastra nu se mai respecta nici o lege. trebuie sa-si faca fiecare cetatean dreptate, asta in cazul in care suntem in stare.
    ar trebui sa ne uitam putin catre vecinii nostri sarbi, sau catre orice vecin european.
    opinia publica nu da voie ca cineva sa puna monopol pe un bun al comunitati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax