Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Grupare de hoți de catalizatoare din Alba, cu ramificații în Strehaia, destructurată de polițiști. Cum au fost prinși

Publicat

Polițiștii din Cugir, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au reușit documentarea activității infracționale a unor bărbați bănuiți de furturi de catalizatoare auto. Doi au fost arestați. Au fost recuperate 27 astfel de piese auto și a fost indisponibilizată suma de 10.000 de euro.

La data de 10 iunie 2021, polițiștii din Cugir, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au reușit identificarea unui bărbat de 30 de ani, din Strehaia, județul Mehedinți, care este bănuit de săvârșirea infracțiunii de tăinuire la furt.

Acesta a fost depistat, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad – Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, în timp ce încerca să părăsească țara cu un autoturism în care se aflau catalizatoare auto, pentru care nu a putut prezenta documente legale și în legătură cu care exista suspiciunea că provin din furturi, o parte fiind săvârșite pe raza orașului Cugir, de doi tineri de 18 și 23 de ani, din oraș.

Cu ocazia percheziției efectuate de polițiștii din Cugir, deplasați la Nădlac, în autoturism au fost identificate 27 de catalizatoare auto. Asupra bărbatului care încerca să le scoată din țară a fost găsită și suma de 10.000 de euro, care a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor.

Acesta a fost reținut, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de 12 iunie a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și ulterior judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, care a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv.

Din cercetări a rezultat că o parte din piesele auto ar proveni din furturi, săvârșite de pe raza orașului Cugir, de cei doi tineri, de 18 și 33 de ani, din Cugir, care ar fi fost sprijiniți în valorificarea pieselor de un tânăr de 25 de ani, din Sebeș, care ar fi intermediat predarea lor bărbatului din Strehaia.

La data de 3 iunie 2021, polițiștii au efectuat 4 percheziții, în Cugir și Sebeș și au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, dispozitive de tăiere, obiecte vestimentare, telefoane și cartele SIM care ar fi fost folosite în activitatea infracțională.

La aceeași dată, tânărul de 33 de ani a fost reținut, iar, ulterior, magistrații au dispus, față de acesta, măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanelor vizate de anchetă și identificarea eventualilor complici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax