Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO: Gunoaie ce au încăput în trei camioane, adunate la Gârbova de Jos. Primăria Aiud anunță majorarea amenzilor

Publicat

Primăria Municipiului Aiud face apel la cetățeni să nu mai arunce deșeuri în alte locuri decât în cele special amenajate. În localitatea Gârbova de Jos, spre exemplu, autoritățile au strâns, în mai mult de trei camionete, deșeurile aruncate la întâmplare.

Potrivit reprezentanților primăriei, anumitor persoane, care nu pot fi numiți „cetățeni” pare că nu le pasă deloc de părerea celorlalți cetățeni.

„Pare că nu înțeleg că legea interzice să arunci gunoaie pe jos. De fapt, chiar dacă nu ar fi existat o lege în sensul acesta, după primii 7 ani din viață ar fi trebuit să știe că deșeurile se aruncă la coșul de gunoi. Nu pe stradă. Nu în vale. Și cu siguranță nu în pădure”, transmit reprezentanții primăriei pe pagina de Facebook.

Persoanele care încalcă legea riscă să fie amendate. O persoană a fost identificată de Poliția Locală în timp ce depozita ilegal mai multe deșeuri în zona respectivă și a fost sancționată cu amendă.

 

Autoritățile locale spun că zona în care au fost aruncate deșeurile a fost curățată de către angajații SPAPL, împreună cu beneficiari ai ajutorului minim garantat, deșeurile fiind apoi depozitate în mod legal.

Primăria Aiud mai anunță că amenzile pentru astfel de fapte cresc până la 1500 de lei pentru persoane fizice și ajung până la 2500 de lei pentru persoane juridice. Hotărârea de Consiliu Local privind nivelurile amenzilor a intrat în vigoare din această săptămână.

„Nu ai bani să plătești amenda? Nu încălca legea” este principiul după care se vor ghida autoritățile locale.

sursă foto: Primăria Municipiului Aiud (Facebook)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax