Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Hai pe net, bunicule!”, cea mai reușită activitate în cadrul Campaniei Naționale „Hai pe Net!”, la Liceul Teoretic Teiuș

Publicat

IMG_20160316_125330 În perioada 14 – 19 martie Telecentrul Liceul Teoretic Teiuș a derulat o serie de activități în cadrul Campaniei Naționale „Hai pe Net!”, ediția 2016, care au avut ca obiective promovarea accesibilității web, promovarea TIC pentru favorizarea angajării tinerilor și furnizarea unor traininguri de scurtă durată în utilizarea noilor tehnologii.

Accesibilitatea web a fost subiect de discuție pentru elevii Liceului Teoretic Teiuș în cadrul Campaniei „Hai pe net!”, constituindu-se ca obiectiv de conștientizare a opiniei publice și atenționând asupra nevoilor de utilizare a platformelor Internet de cătrepersoanele cu deficiențe de vedere.

Pe de altă parte, pe parcursul perioadei de campanie, tinerii și elevii au fost încurajați să își identifice competențele și abilitățile TIC, să-și creeze un CV demn de atenția instituțiilor educaționale sau ale angajatorilor utilizând platforma https://yourock.jobs/ro și să acceseze aplicația de analiză a competențelor transversale TIC pentru tineri disponibilă la www.skillage.eu.

De asemenea, elevii Liceului Teoretic Teiuș au furnizat traininguri de scurtă durată sub denumirea „Hai pe net, bunicule!”. La cursurile de formare au participat 11 persoane din cadrul Clubului de Seniori Teiuș care, au făcut primul clic pe Internet sub îndrumarea nepoților lor. Bunicii au fost încurajați să utilizeze calculatorul și să acceseze Internetul cu scopul informării, procurării unor bilete de tratament sau de excursie, precum și cu scopul socializării, utilizând platformele specializate. Atenția bunicilor a fost canalizată și spre utilizarea dispozitivelor mobile, în mod special a tabletelor, elevii inițiindu-i în navigarea pe Internet cu scopul căutării unor informații utile.

„Internetul pune la dispoziția omului modern o multitudine de avantaje care îi îmbunătățesc viața, oferindu-i modalități diverse de a economisi timp și bani, și de a petrece timpul liber socializând. Pe de altă parte, Internetul prezintă și anumite pericole pe care, orice utilizator ar trebui să le cunoască. Cele două idei sunt axele esențiale ale Campaniei Naționale <Hai pe Net!> la care Liceul Teoretic Teiuș, în calitate de Telecentru, a aderat, derulând activități specifice acesteia”, a transmis prof. Marius Pintea, directorul unității de învățământ și coordonatorul proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax