Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO Hashtag-ul discordiei: Legătura dintre panourile Primăriei Alba Iulia și campania electorală a lui Voicu Paul

Publicat

Primăria Alba Iulia a contestat decizia Biroului Electoral de Circumscripție Alba Iulia (BEC), prin care este obligată să înlăture toate afișele și materialele de informare plasate prin oraș, în care sunt expuse proiecte aflate în implementare în municipiu.

Mai exact vorbim despre 25 de panouri, 9 cilindri și o prismă în care Primăria Alba Iulia expune ce proiecte se derulează în oraș: de la iluminat public stradal, la piste de biciclete sau investiții de mare anvergură în viitor. 

Decizia de înlăturare vine în urma unei sesizări făcute la BEC din partea USR Alba Iulia, care a acuzat că panourile respective sunt de fapt publicitate mascată electorală în favoarea candidatului PNL, pentru Primăria Alba Iulia, Voicu Paul, actualul viceprimar cu atribuții de primar. 

Legătura dintre panourile publicitare ale Primăriei și candidatul PNL, Voicu Paul, este realizată indirect printr-o sintagmă aflată pe atât pe panourile insituției dar și pe materialele electorale. 

 În motivarea USR, un rol important în asocierea panourilor cu Voicu Paul este sintagma (hashtag-ul), #CreștemAlbaIulia, care apare pe  materialele primăriei, dar și pe materialele electorale ale candidatului PNL. 

Sesizarea a fost înregistrată la BEC în 9 septembrie, iar o primă decizie a venit căteva zile mai târziu, în 12 septembrie.

CITEȘTE ȘI: Comunicat USR PLUS: ”Voicu Paul folosește ilegal bani publici pentru promovarea electorală. BEC a admis sesizarea USR PLUS”

 

Mai mult, USR Alba Iulia reclamă faptul că panourile respective sunt platite din bugetul Municipiului Alba Iulia.

Ce susține Primăria Alba Iulia

În replică, reprezentanții Primăriei au comunicat faptul că materialele au fost plasate din data de 5 august și fac parte din campania de informare a locuitorilor Municipiului Alba Iulia despre activitate de investiții pe termen lung și mediu pe raza UAT Alba Iulia.

Mai mult de atât, reprezentanții Primăriei au mai comunicat că în ultimii ani Municipiul Alba Iulia a manifestat o atenție deosebită față de modul de comunicare a informațiilor ce primesc investițiile din oraș prin diverse metode, panourile respective fiind una dintre formele alese de instituție.

De asemenea, aceștia au mai preciat că beneficiarii campaniei de informare sunt locuitorii municipiului Alba Iulia, iar scopul campaniei este unul strict informativ.

extras din documentul BEC

Ce a reținut din plangere și a decis BEC

1 – panourile publicitare au fost amplasate prin oraș cu puțin timp înainte de începerea campaniei electorale,

2 – prezența sintagmei ”# creștemalbaiulia” atât pe materialele primăriei, dar si pe cele ale candidatului PNL Voicu Paul, folosite în campania electorală.

captură ecran dintr-un live facut pe Facebook în campania electorală de Voicu Paul

3 – grafica, conținutul, momentul amplasării, ”nu pot fi considerate ca simple mesaje de interes public ci au drept scop realizarea de către potențialii alegători ale unei asocieri implicite între proiectele prezentate și candidatul Voicu Paul, candidat la funcția de primar din partea Partidului Național Liberal. Astfel chiar dacă publicitatea electorală realizată este indirectă, aceasta este de natura evidenței, în condițiile în care asocierea dintre sintagma #creștemalbaiulia și candidatul Voicu Paul este fără echivoc, iar prin acest aspect corborat cu esenta mesajelor de pe panourile publicitare se transmite un mesaj electoral clar”, se arată în documentul citat.

extras din documentul BEC

În aceste condiții, BEC a dispus ca afișele respective să fie înlăturate din momentul în care hotărârea rămâne definitivă.

În ceea ce privește finanțarea materialelor BEC a precizat că nu ține de competența biroului, ci că petentul (USR Alba Iulia) se poate adresa insituțiilor competente.

Decizia finală va fi dată astăzi, 14 septembrie, de BEC după ce contestația Primăriei Alba Iulia va fi dezbătută.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. R

    luni, 14.09.2020 at 13:23

    Si se jura ca nu fura, si l-am prins cu #crestemAlbaIulia in gura

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax