Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Hidden Alba Iulia: Zeci de biciclişti au dezlegat sâmbătă după-amiază „misterele Cetăţii Alba Carolina”

Publicat

Zeci de albaiulieni, de la mic la mare, au descoperit astăzi frumuseţile ascunse ale Cetăţii Alba Carolina, pe biciclete. Aceştia au răspuns provocării echipei Kalyteros şi s-au prezentat începând cu ora 16.00 la Poarta a III-a Cetăţii de unde au pornit într-un interesant tur al fortificaţiei.

Aproximativ 40 de biciclişti au pedalat prin Cetate dar nu înainte de a primi din partea organizatorilor câte un chestionar în care au trebuit să arate cât de bine îşi cunosc istoria oraşului şi monumentele care fac din Alba Iulia un municipiu unic în România. Startul turului a fost dat la Poarta a III-a iar în incursiounea lor pe două roţi, albaiulienii au parcurs şi celelalte porţi ale cetăţii, au trecut pe lângă Muzeul şi Sala Unirii, Catedrala Reîntregirii, Biserica Romano-Catolică, Arhivele Naţionale, Biblioteca Batthyaneum dar şi pe lângă statuia lui Mihai Viteazl iar la fiecare oprire au fost informaţi despre ce reprezintă aceste puncte de atracţie turistică.

Acelaşi chestionar le-a fost înmânat şi la finalul turului iar acum, bicicliştii au trebuit să facă dovada că au ascultat şi memorat informaţiile primite.

„Hidden  Alba Iulia” este un proiect lansat luna aceasta de echipa Kalyteros, formată din liceeni din Alba Iulia. Prin acest proiect elevii îşi propun creşterea nivelului de cunoaştere a monumentelor istorice din Alba Iulia în rândul tinerilor.

“Prin acest proiect ne dorim ca tinerilor albaiulieni să li se aducă la cunoştinţă informaţii importante privind monumentele oraşului lor natal, monumente care sa îi facă să se simtă mândri ca locuiesc într-un oraş cu o aşa încărcătură istorică. Pentru realizarea acestuia, ne propunem să desfăşurăm o serie de activităţi în rândul populaţiei albaiuliene. Aceste activităţi constau în crearea unui tur al Cetăţii pe bicicletele, un concurs de “Treasure Hunt” care se va desfăşura pe întreaga arie albaiuliană, un concurs de fotografie prin intermediul site-ului de socializare, Facebook, iar la final, un spectacol de premiere”, au declarat coordonatorii proiectului.

Foto, Cosmin NISTOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax