Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Horea, Cloșca și Crișan, omagiați printr-un ceremonial religios susținut de ÎPS Irineu, la Mănăstirea Râmeț

Publicat

La 228 de ani de la martiriul lor, conducătorii răscoalei țărănești de la 1784-1785, Horea, Cloșca și Crișan au fost omagiați, duminică, printr-un ceremonial religios de pomenire, la Mănăstirea Râmeț. În decorul liniștit al lăcașului de cult, împrejurat de munți și brazi, încălzit de soarele unei dimineți de martie, o mulțime de oameni a aprins lumânări în memoria celor trei eroi ai istoriei românești.

Slujba de pomenire a eroilor răscoalei țărănești, Horea, Cloșca și Crișan a fost oficiată de arhiepiscopul Alba Iuliei, ÎPS Irineu, iar la ceremonial au participat peste 100 de persoane din mai multe localități ale județului. După sfânta liturghie, a început slujba de parastas, din care nu au lipsit tradiționalii colaci, coliva și vinul.

Evenimentul a fost organizat de Societatea cultural-patriotică „Avram Iancu”, în colaborare cu Primăriile comunelor Râmeț, Stremț, Teiuș, cu sprijinul Consiliului Județean Alba.

FOTO: Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax