Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO: Hoteluri și pensiuni de vânzare în județul Alba, la început de an. Cât costă și în ce zone se află

Publicat

În condițiile în care autoritățile din Alba numără optimist un număr tot mai mare de turiști, de la an la an, realitatea din industria hotelieră este cu totul alta. O serie de hoteluri și pensiuni au fost scoase la vânzare pe diferite siteuri de imobiliare. La începutul anului 2020, sunt 5 hoteluri de vânzare în județ, dar și multe pensiuni. 

Fostul hotel Mureșul din municipiul Aiud, a fost scos la vânzare contra sumei de 290.000 de euro. Situat la etajul întâi al unui imobil din zona centrală a orasului, hotelul are o suprafata de 918 mp (40 de camere precum și alte spatii administrative) și are nevoie de renovare.

Imobilul se afla pe strada Transilvaniei, în apropierea principalelor obiective de interes: cetatea Aiudului, primaria, politia, bănci etc.

”Suprafața generoasă și amplasamentul de excepție îl recomandă ca pe o oportunitate celor ce doresc să investească în turism sau în spații pentru birouri” a scris vânzătorul în anunțul publicat pe un site de profil.

Tot la Aiud, este de vânzare spațiul Hotelului Victoria, cu regim de înălțime P+2E, în suprafață desfășurată de 988 de metri pătrați, potrivit unui anunț postat în ultimele zile ale anului 2019. Imobilul dispune de 16 camere, bar si restaurant, bucătărie și recepție.

Terenul pe care se află construcția este intravilan și are suprafața totală de 1.569 de metri pătrați. Imobilul este situat în localitatea Aiud, Strada Iuliu Maniu, Nr. 8, Jud. Alba. Prețul solicitat este de 318.000 de euro, iar hotelul se va vinde la licitație.

Hotelul fanion al Țării Moților, situat în inima Apusenilor, este de vânzare la prețul de 350.000 de euro. Vorbim despre Hotel Tulnic din orașul Câmpeni.

Potrivit anunțului de vânzare, este construit pe 3 nivele, având un total de 60 camere cu baie proprie. Primul nivel este renovat, celelalte două fiind în roșu. Suprafața aproximativă a fiecărui nivel este de 600 de metri pătrați.

La parter se afla un restaurant cu o capacitate de 450 locuri, utilizat în prezent la organizarea de evenimente (nunți, botezuri, majorate etc), care se poate vinde separat. Hotelul are și o parcare de 750mp. Prețul este doar pentru unul dintre cele doua spatii comerciale (hotel sau restaurant), mai menționează anunțul.

Tot la Câmpeni este de vânzare o pensiune cu restaurant cu o suprafață utilă de 1.407 mp și un teren aferent 2.800 mp, pretabil și ca spațiu de birouri. Este vorba despre Hanul Moților, pentru care proprietarul cere 220.000 de euro.

Pensiunea este amplasată în centrul orasului Câmpeni și este compusă din parter și etaj. La parter are o cramă, spațiu servicii, hol, două băi, la etaj are restaurant cu bucătărie, 12 dormitoare, 12 băi, 2 băi de serviciu, spălătorie, 2 holuri 2 birouri.

Și la Sebeș este de vânzare un hotel de 3 stele. Potrivit anunțului postat în 26 decembrie 2019, prețul cerut este de 950.000 de euro, negociabil. Hotelul Clasic are restaurant, cramă și terasă. Clădirea are demisol, parter, etaj și mansardă, în suprafață utilă de 1.600 de metri pătrați. Parcarea poate găzdui 30 de mașini.

Hotelul are 14 camere, iar capacitatea restaurantului este de 70 de persoane și terase pe care mai pot sta alți 65 de clienți.

Pe lângă hoteluri, sunt și multe pensiuni de vânzare în județul Alba. Spre exemplu, la Geoagiu de Sus, o pensiune costă 290.000 de euro. ”Amplasamentul pensiunii se bucură de o pozitie impozantă, ușor de remarcat. Este așezată pe o coastă, retrasă de la stradă, la o diferență de nivel față de aceasta de 20 de metri. Poziția înaltă a pensiunii sugerează asocierea cu o cetate sau cu un castel” scrie în anunțul de vânzare.

Suprafața utilă construita este de 760 mp, iar cea a curții este de 1700mp. Pensiunea dispune de 12 camere, restaurant și sală de conferințe.

Un alt exemplu ar putea fi o pensiune din Brăzești, pe DN 75 Câmpeni – Turda. Capacitatea cazare este de 22 de persoane în 11 camere cu baie proprie cu posibilitate de reconversie în 2 proprietăți rezidentiale. Costă 160.000 de euro.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. titi

    duminică, 12.01.2020 at 09:57

    Stati sa vedeti cand ies la vanzare sutele de apartamente cumparate de „investitori” ptr inchiriere in regim hotelier .Atunci sa vezi oferte , numa bani sa ai!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EDUCAȚIE

Doar unu din doi copii înscrişi în clasa I acum 12 ani ajung să ia Bac-ul. Restul ajung la muncă necalificată. Analiză ZF

Publicat

Doar unu din doi copii înscrişi în clasa I ia Bac-ul. Restul ajung să facă muncă necalificată în țară şi în străinătate.

Doar 45% dintre cei care au intrat în clasa I în urmă cu 12 ani au luat bacul. Însumate pentru o perioadă de cinci ani, datele arată că, din cei peste un milion de elevi care s-au înscris în clasa I în România în perioada 2006-2010, doar 450.000 au ajuns în clasa a XII-a şi au promovat examenul de bacalaureat, potrivit zf.ro.

Doar în 2022 au absolvit bacalaureatul circa 91.000 de elevi, însă în anul şcolar 2009/2010, când ei erau în clasa I, numărul total de elevi înscrişi la clasa I era de peste 200.000 de copii, de peste două ori mai mare.

Potrivit zf.ro, cauza este reprezentată de 30 de ani de subfinanţare a sistemului de învăţământ, atât la nivelul salariilor profesorilor, cât şi la nivelul infrastructurii şcolare.

Un profesor cu studii superioare, ca debutant, câştigă 2.500 de lei net pe lună, cât un angajat de la Lidl, pe când un medic rezident câştigă 5-6.000 de lei net, iar un ofiţer de poliţie debutant câştigă 7- 8.000 de lei net, mai scrie sursa citată.

Degradarea competenţei corpului profesoral s-a produs din cauza salariilor mici şi neglijarea investiţiilor în infrastructura şcolară.

În acest context, cei care nu iau Bacalaureatul ajung să lucreze ca spălători de mașini, chelneri sau casieri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Fenomen spectaculos pe cer în iulie: Cometa uriașă K2 trece pe lângă Pământ. Când va putea fi observată

Publicat

O cometă observată pentru prima dată în urmă cu 5 ani trece în luna iulie pe lângă Pământ. Este vorba de cometa K2, un corp ceresc foarte important pentru astronomii din lume. Fenomenul este așteptat de astronomi, cometa fiind una dintre cele mai mari descoperite până acum.

Cometa, pe numele ei complet,  C/2017 K2 (PANSTARRS) sau pe scurt – K2, a fost considerată cea mai îndepărtată cometă activă reperată vreodată, atunci când a fost descoperită.

Anul trecut a pierdut acest titlu în fața  alte noi comete uriașe descoperite:  Bernardinelli-Bernstein.

Cometa a început să scuipe gaz și praf în Sistemul Solar îndepărtat, iar acum corpul înghețat se apropie în sfârșit de Pământ.

Momentul de maximă apropiere de Terra va fi pe 14 iulie, iar cel mai aproape de Soare va fi pe 19 decembrie.

Cometa poate fi observată cu ajutorului unor telescoape obișnuite, consideră specialiștii de la EarthSky.

„Ar trebui să se lumineze până la magnitudinea 8 sau chiar 7, încă prea slabă pentru ochiul liber”, afirmă specialiștii.

Cu cât cerul va fi mai întunecat, cu atât contrastul va fi mai bun pentru observarea cometei.

Astronomii așteaptă cu nerăbdare, pentru că pe măsură ce cometa se apropie de noi, observatoarele profesioniste ar putea fi capabile să își dea seama cât de mare este dimensiunea ei și, mai ales, nucleul său.

Coada uriașă a cometei K2 a impresionat astronomii

Cometa K2 este masivă, cu o coadă de peste 130.000 km, de zece ori mai mare ca diametrul Pământului și cel puțin la fel de mare ca diametrul planetei gigant Jupiter.

Primele observații ale Telescopului Canada-Franța-Hawaii au arătat că nucleul lui K2 ar putea avea o lățime cuprinsă între 30 și 160 de kilometri.

Observațiile Telescopului Spațial Hubble au estimat că ar putea avea cel mult 18 km.

În 2017, imaginile Hubble au ajutat oamenii de știință să concluzioneze că atmosfera cometei include probabil oxigen, azot, dioxid de carbon și monoxid de carbon, toate transformându-se din solide în gaz pe măsură ce cometa s-a încălzit, scrie și Space.

K2 este cel mai probabil activă din 2013, poate și mai devreme, când se afla între orbitele lui Uranus și Neptun, a precizat NASA la vremea respectivă.

Astronomii au estimat că spectaculoasa cometă a călătorit timp de 3 milioane de ani din Norul Oort. În iulie 2022, se va afla la 277 milioane de km distanță de Pământ.

Cometa poate fi observată cu ajutorul unui telescop de mici dimensiuni, în emisfera nordică și va rămâne vizibilă până în luna septembrie, când va putea fi observată din emisfera sudică.

sursa foto: Earthsky.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Taxe și impozite mai mari pentru cei care vând sau cumpără locuințe. Calculele scumpirilor preconizate pe piața imobiliară

Publicat

blocuri apartamente 2

Regulile de pe piața imobiliară vor fi schimbate din nou. De anul viitor, taxele și impozitele pentru cei care vând sau cumpără locuințe ar putea fi mai mari.

Potrivit modificărilor de Cod Fiscal vizate de Coaliție, varianta luată în calcul de Guvern este de eliminare a scutirii acordate persoanelor fizice la vânzarea unui imobil.

Planurile sunt de trecere la impozitare de 1% pentru o locuinţă mai nouă de 3 ani şi impozit 3% pentru imobile de până în 3 ani, cu excepţia moştenirilor.

Impozitul pe proprietate va fi pe grila notarială şi nu se mai face diferenţă între persoana fizică și persoană juridică. Va fi clasificare pe rezidenţiale (impozit de 0,1-0,2%) şi nerezidențial, 1 – 1,3%.

Pentru aplicarea cotei de TVA redusă de 5% la achizițiile de locuințe, pragul maxim de preț va reveni de la 700.000 de lei la 450.000 de lei.

”Dacă am dobândit proprietatea mai devreme de un an şi o revând, atunci voi plăti un impozit de 3%, pentru că este clar că este un scop speculativ. Sau, dacă am o proprietate deţinută pe mai mult de doi ani, impozitul va fi 1%.

Cât de mulţi bani se vor strange (la buget – n.r.), aici e foarte discutabil. Dacă va veni o criză economică, aşa cum ne aşteptăm peste câteva luni, una dureroasă, istorică, probabil nu se vor strânge acei bani, întrucât se vor reduce tranzacţiile de vânzare”, spune Adrian Benţa, analist fiscal, potrivit observatornews.ro.

Antreprenorii în imobiliare dau exemple de calcul:

”În acest moment, el ar plăti, la 100.000 de euro, 5.000 de euro TVA. În eventualitatea în care se schimbă înapoi acest plafon, la 450.000 de lei, acest client va trebui să plătească 119.000 de euro, adică 14.000 de euro suplimentar. În condiţiile în care, în mai toate precontractele, preţul este prevăzut ca fiind preţul net plus TVA, TVA-ul în vigoare la data semnării contractului final”, spune Daniel Tudor, antreprenor în imobiliare, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Avioane de mari dimensiuni, la joasă altitudine, în apropierea municipiului Alba Iulia

Publicat

Avioane de mari dimensiuni au fost observate la mică altitudine, în apropierea municipiului Alba Iulia. Imagini au fost transmise de un cititor Alba24.

Acesta a precizat că avioanele au fost văzute în zona Ciugud, lângă Alba Iulia.

Luni după-amiaza, Forţele Aeriene israeliene au anunţat că efectuează exerciţii militare pe teritoriul României, pentru optimizarea misiunilor de transport aerian în special la altitudini joase şi pe timp de noapte.

Forţele Aeriene israeliene au anunţat că mai multe aeronave au fost trimise în România pentru exerciţiul denumit „Cer Albastru” („Blue Sky”). La exerciţiu participă avioane militare de transport C-130 şi C-130J ale escadrilelor 131 şi 103, de la Baza aeriană Nevatim, situată în apropierea oraşului Beersheba, conform unui comunicat al Forţelor Aeriene israeliene, potrivit Mediafax.

În cadrul exerciţiului din România, piloţii israelieni vor efectua zboruri la joasă altitudine în zone cu care nu sunt familiarizaţi şi vor simula aterizări „în diverse scenarii”. Exerciţiul era planificat de mult timp.

„Antrenamentele în România reprezintă o oportunitate de a ne provoca pe noi înşine, de a ne îmbunătăţi abilităţile şi a deveni mai puternici dincolo de frontierele Israelului”, a declarat, conform cotidianului The Times of Israel, generalul de brigadă Gilad Keinan, comandantul Bazei aeriene israeliene Nevatim.

„Este un exerciţiu important şi semnificativ pentru capabilităţile de transport aerian greu şi pentru Forţele Aeriene israeliene, pentru a consolida capabilităţile aeriene şi competenţele personalului”, a subliniat oficialul militar israelian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax