Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO: Hoteluri și pensiuni de vânzare în județul Alba, la început de an. Cât costă și în ce zone se află

Publicat

În condițiile în care autoritățile din Alba numără optimist un număr tot mai mare de turiști, de la an la an, realitatea din industria hotelieră este cu totul alta. O serie de hoteluri și pensiuni au fost scoase la vânzare pe diferite siteuri de imobiliare. La începutul anului 2020, sunt 5 hoteluri de vânzare în județ, dar și multe pensiuni. 

Fostul hotel Mureșul din municipiul Aiud, a fost scos la vânzare contra sumei de 290.000 de euro. Situat la etajul întâi al unui imobil din zona centrală a orasului, hotelul are o suprafata de 918 mp (40 de camere precum și alte spatii administrative) și are nevoie de renovare.

Imobilul se afla pe strada Transilvaniei, în apropierea principalelor obiective de interes: cetatea Aiudului, primaria, politia, bănci etc.

”Suprafața generoasă și amplasamentul de excepție îl recomandă ca pe o oportunitate celor ce doresc să investească în turism sau în spații pentru birouri” a scris vânzătorul în anunțul publicat pe un site de profil.

Tot la Aiud, este de vânzare spațiul Hotelului Victoria, cu regim de înălțime P+2E, în suprafață desfășurată de 988 de metri pătrați, potrivit unui anunț postat în ultimele zile ale anului 2019. Imobilul dispune de 16 camere, bar si restaurant, bucătărie și recepție.

Terenul pe care se află construcția este intravilan și are suprafața totală de 1.569 de metri pătrați. Imobilul este situat în localitatea Aiud, Strada Iuliu Maniu, Nr. 8, Jud. Alba. Prețul solicitat este de 318.000 de euro, iar hotelul se va vinde la licitație.

Hotelul fanion al Țării Moților, situat în inima Apusenilor, este de vânzare la prețul de 350.000 de euro. Vorbim despre Hotel Tulnic din orașul Câmpeni.

Potrivit anunțului de vânzare, este construit pe 3 nivele, având un total de 60 camere cu baie proprie. Primul nivel este renovat, celelalte două fiind în roșu. Suprafața aproximativă a fiecărui nivel este de 600 de metri pătrați.

La parter se afla un restaurant cu o capacitate de 450 locuri, utilizat în prezent la organizarea de evenimente (nunți, botezuri, majorate etc), care se poate vinde separat. Hotelul are și o parcare de 750mp. Prețul este doar pentru unul dintre cele doua spatii comerciale (hotel sau restaurant), mai menționează anunțul.

Tot la Câmpeni este de vânzare o pensiune cu restaurant cu o suprafață utilă de 1.407 mp și un teren aferent 2.800 mp, pretabil și ca spațiu de birouri. Este vorba despre Hanul Moților, pentru care proprietarul cere 220.000 de euro.

Pensiunea este amplasată în centrul orasului Câmpeni și este compusă din parter și etaj. La parter are o cramă, spațiu servicii, hol, două băi, la etaj are restaurant cu bucătărie, 12 dormitoare, 12 băi, 2 băi de serviciu, spălătorie, 2 holuri 2 birouri.

Și la Sebeș este de vânzare un hotel de 3 stele. Potrivit anunțului postat în 26 decembrie 2019, prețul cerut este de 950.000 de euro, negociabil. Hotelul Clasic are restaurant, cramă și terasă. Clădirea are demisol, parter, etaj și mansardă, în suprafață utilă de 1.600 de metri pătrați. Parcarea poate găzdui 30 de mașini.

Hotelul are 14 camere, iar capacitatea restaurantului este de 70 de persoane și terase pe care mai pot sta alți 65 de clienți.

Pe lângă hoteluri, sunt și multe pensiuni de vânzare în județul Alba. Spre exemplu, la Geoagiu de Sus, o pensiune costă 290.000 de euro. ”Amplasamentul pensiunii se bucură de o pozitie impozantă, ușor de remarcat. Este așezată pe o coastă, retrasă de la stradă, la o diferență de nivel față de aceasta de 20 de metri. Poziția înaltă a pensiunii sugerează asocierea cu o cetate sau cu un castel” scrie în anunțul de vânzare.

Suprafața utilă construita este de 760 mp, iar cea a curții este de 1700mp. Pensiunea dispune de 12 camere, restaurant și sală de conferințe.

Un alt exemplu ar putea fi o pensiune din Brăzești, pe DN 75 Câmpeni – Turda. Capacitatea cazare este de 22 de persoane în 11 camere cu baie proprie cu posibilitate de reconversie în 2 proprietăți rezidentiale. Costă 160.000 de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. titi

    duminică, 12.01.2020 at 09:57

    Stati sa vedeti cand ies la vanzare sutele de apartamente cumparate de „investitori” ptr inchiriere in regim hotelier .Atunci sa vezi oferte , numa bani sa ai!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax