Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ”Hristos a Înviat!” Sute de credincioși au primit Lumina Sfântă de la ÎPS Irineu. Familia Regală a primit vestea Învierii lui Hristos la Alba Iulia

Publicat

”Hristos a Înviat!”. Acesta este și salutul pe care timp de 40 de zile credincioșii de pretutindeni îl vor rosti. La miezul nopții, Înaltpreasfințitul Irineu a spus: ”Veniți de luați Lumină!” sutelor de credincioși prezenți la Slujba de Înviere, oficiată pe esplanada din fața Catedralei Reîntregirii Neamului, din Alba Iulia. La slujbă au participat și înalții oaspeți pe care Orașul Marii Uniri i-a primit, principele Radu, principele Nicolae și sora sa, Elisabeta Karina. Credincioșii au primit vestea Învierii lui Iisus Hristos și au fost întâmpinați cu tradiționalul salut, ”Hristos a Înviat!” din partea ÎPS Irineu și al soborului de preoți, iar la rândul lor au răspuns ”Adevărat a Înviat!”.

Alături de Altețele Regale, la Slujba de Înviere de la Catedrală au participat și primarul municpiului Alba Iulia, Mircea Hava, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, vicepreședintele CJ Alba, Alin Cucui. Sute de candele au luminat curtea Catedralei cu Lumina Sfântă, adusă de la Ierusalim. Credincioșii care au asistat la Slujba de Înviere a Domnului nostru, Iisus Hristos au primit lumina în suflete, iar la finalul slujbei au dus Lumina Sfântă și în casele lor. Odată ajunși acasă, aceștia pot degusta și bucatele tradiționale de Paște, după ce vor lua ”paștile”. Pentru cei mai mulți dintre creștini Lumina Sfântă din Noaptea Învierii reprezintă viață, dar și putere spirituală.

La Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, în Duminica Paștilor cu începere de la ora 12.00, va avea loc cea de-a doua Slujbă de Înviere. Principele Radu, principele Nicolae și sora sa Elisabeta Karina vor lua masa tradițională de Paște, împreună cu ÎPS Irineu, iar în decursul zilei vor părăsi orașul.

Camelia TOMA

Foto: Cosmin Nistor, Camelia Toma

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Sarbatori Fericite !

    duminică, 05.05.2013 at 13:39

    ” vicepreședintele CJ Alba, Florin Cucui. ” , Cred ca la CJ se simt cu totii eclipsati de Florin si devin niste mici florini : Florin Dumitrel , Florin Bumb , Florin Cucui , Florin Popescu !!!!:)

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 05.05.2013 at 13:48

      :)), multumim. Ai dreptate. Am corectat. Sărbători fericite!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax