Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Trafic îngreunat din cauza zăpezii pe şoselele din Alba. Vezi starea drumurilor şi a pârtiilor din judeţ

Publicat


Iarna şi-a intrat în drepturi pe şoselele judeţului Alba. Sâmbătă, ningea la Abrud (DN74), Câmpeni (DN75), Săciua (DN75), Scărişoara (DN75) şi Zlatna (DN74), iar meteorologii au transmis că până la ora 20.00 este valabilă o avertizare de viscol în zonele montane. Cei care pornesc la drum sunt sfătuiţi să îşi echipeze corespunzător autovehiculele.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj anunţă că, în judeţul Alba, majoritatea sectoarelor de drum sunt practicabile, iar pentru întreţinerea carosabilului în condiţii de siguranţă s-a acţionat peste noapte cu 61 de utilaje care au răspândit 108 tone de material antiderapant.

Drumuri acoperite cu zăpadă sau gheaţă pot fi întâlnite pe DN74 la Zlatna, Scărişoara (DN1R, DN75), Abrud (DN74, DN74A), DN67C la Şugag (între km 79+000 – 98+000), Cîmpeni (DN75) şi Sălciua (DN75), unde stratul de zăpadă era de până la 2 cm.

În staţiunile montane din judeţul Alba, stratul de zăpadă creşte din ce în ce mai mult, astfel că în acest sfârşit de săptămână acesta se ridică la peste 30 cm, iar amatorii de sporturi de iarnă vor putea schia în voie pe pârtii. Jandarmii montani informează că la Vârtop temperatura este blândă pentru această perioadă, -1 grad Celsius, însă la Şureanu aceasta coboară până la -13 grade Celsius.

În zonele Arieşeni şi Şureanu nu se anunţă avalanşe sau alunecări de teren, în acest sfârşit de săptămână.  În zona Tău continuă lucrările la carosabil, iar pe o porţiune de 50 de metri se circulă pe o singură bandă.

Cei care vor să ajungă în tona pârtiilor Şureanu trebuie să ştie că de la barajul Oaşa la Domeniul Schiabil Şureanu, drumul este acoperit cu zăpadă şi gheaţă şi este necesară utilizarea lanţurilor antiderapante. Şi cei care merg la Arieşeni trebuie să se doteze cu echipamente adecvate condiţiilor de iarnă.

La Vârtop zăpada măsoară 35 cm, la Luncile Prigoanei 30 cm, iar la Poarta Raiului, Şureanu, stratul de zăpadă a ajuns la 40-50 cm.

*Amplasarea radarelor în data de 14 ianuarie

DN1 – Aiud – Inoc – limită judeţul Cluj
DN1 – Galda de Jos – Teiuş –Aiud – DN1
Alba Iulia – Bd. Încoronării – zona centrală
Alba Iulia (Bd. Ferdinand I – str. Clujului, Regiment V Vânători, Calea Moţilor)
Blaj – Şona – Jidvei – Cetatea de Baltă — Bălcaciu — Biia – DN14B
Alba Iulia – Sebeş – DN1 – Cut – Cunţa
DN7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara
Alba Iulia – DN1 – Galda de Jos – Teiuș – Aiud
DN1 – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – DN1
Câmpeni – Albac – Vadu Moţilor – DN74A
Sebeş – DN67C – Petreşti – Săsciori – Daia Română
Abrud – DN74 – Bucium Cerbu
Baia de Arieş – Lupşa – DN75
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Cugir (str. Victoriei, str. Constructorilor)
Teiuş – DN1 – Aiud
Zlatna – Feneş – DN74

Vă invităm să vedeţi cum se distrează turiştii care au ajuns în acest sfârşit de săptămână pe pârtia Vârtop din Arieşeni:


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alex

    sâmbătă, 14.01.2012 la 16:56

    ce urat suna asta cu „iarna si-a intrat in drepturi”. sar aschii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

SFÂNTUL NICOLAE: De ce Moșul apare pe un cal alb. Semnificații ale sărbătorii din 6 decembrie

Publicat

Se spune că Moș Nicolae vine pe un cal alb, iar Moș Crăciun într-o sanie trasă de reni. Cunoscut și sub numele de Sân-Nicoară, despre Sfântul Nicolae se spune că păzește soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el, pentru a ajunge la tărâmurile de miazănoapte, unde va lăsa lumea fără căldură și lumină. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: INCENDIU la Vințu de Jos. Acoperișul unei case, mistuit de flăcări

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi seara, în jurul orei 21:35, la acoperișul unei case aflate în localitatea Vințu de Jos. Potrivit ISU Alba, Garda de Intervenție Sebeș în cooperare cu SVSU Vințu de intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case în localitatea Vințu de Jos. UPDATE, ora 22:25 – Potrivit […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

FOTO: Gala performerilor, la Aiud. Elevii olimpici și profesorii pregătitori, premiați de autoritatea locală. LISTA

Publicat

Excelența în educație a fost apreciată și recompensată joi, în cadrul Galei Performerilor, la Aiud. Elevii unităților de învățământ din municipiu care au obținut rezultate excepționale la olimpiadele școlare naționale și internaționale dar și profesorii care i-au pregătit au fost recompensați de autoritatea publică locală. Potrivit reprezentanților Primăriei Aiud, recompensa financiară s-a acordat conform HCL […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: INCENDIU la Alba Iulia. Un autoturism a luat foc, pe strada Arnsberg

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi seara la compartimentul motor al unui autoturism aflat pe o stradă din municipiul Alba Iulia. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine pentru lichidarea unui incendiu aparut la compartimentul motor al unui autoturism în municipiul Alba Iulia pe strada Arnsberg. Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate