Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO: Iluminat public pe LED în toate localitățile componente ale municipiului Aiud. Cu cât a scăzut consumul de electricitate

Publicat

Iluminatul public a trecut pe LED în toate satele și localitățile componente ale municipiului Aiud. Potrivit reprezentanților administrației locale, primele date arată faptul că, deși au fost montate 340 de lămpi suplimentar față de ce era înainte, consumul de electricitate a scăzut cu aproximativ 40% în luna mai 2022 față de luna mai 2021.

„Această investiție a costat în jur de 2,4 milioane lei și a fost finanțată prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu, contribuția proprie de la bugetul local fiind de 30% din valoarea totală.

Iluminatul public va trece pe LED și în zona urbană, proiectul este deja în implementare, are o valoare de aproximativ 11 milioane lei și este finanțat din fonduri europene.

Lucrările care se derulează în aceste zile în zonele trecerilor de pietoni reprezintă echiparea trecerilor cu sistem inteligent de iluminare, pe următoarele străzi: Ion Creangă, Transilvaniei, Cuza Vodă, Tudor Vladimirescu, Ecaterina Varga, Stadionului și Morii, unde se vor monta 44 de aparate fotovoltaice”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud, pe pagina de Facebook.

sursa, foto: Primăria municipiului Aiud

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax