Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Imaginea lui Gigi Becali, folosită pentru a lăsa românii fără bani în conturi. Avertisment DNSC cu privire la fraude online

Publicat

Atenție la anunțurile false propagate online prin intermediul postărilor sponsorizate pe Facebook, au transmis joi reprezentanții Direcției Naționale de Securitate Cibernetică – DNSC. 

Atacatorii compromit pagini de social media și, cu ajutorul acestora, lansează postări sponsorizate în care promovează false oportunități de investiții.

Este folosită inclusiv imaginea lui Gigi Becali: ”Oamenii sunt speriați de ultimul său proiect, iar băncile sunt speriate” se arată în anunț, care mai precizează că doar ”7% dintre români știu despre asta”.

Pagini de Facebook din America de Sud sunt manipulate de atacatori pentru a promova această inițiativă frauduloasă către utilizatori din România, textul fiind formulat în limba română.

Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către un articol în care infractorii cibernetici se folosesc de imaginea StirileProTV și a unui cunoscut om de afaceri (Gigi Becali – n.red.), pentru a oferi o aură de încredere și legitimitate ‘ofertei’.

Atacatorii încearcă astfel să atragă potențiale victime pentru a-și furniza date personale, financiare sau de autentificare pe pagini de phishing regăsite în articol, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt.

Citiți și să analizați cu atenție informațiile culese din mediul online

Evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire.

Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană.

În cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online.

Dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le către rețeaua socială și către DNSC (alerts@dnsc.ro, respectiv 1911)” au transmis reprezentanții DNSC.

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Politia Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro.

Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax