Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Imagini ”fantomatice și eterice” ale Planetei Neptun și ale lunilor ei, surprinse de Telescopul James Webb

Publicat

Cea mai recentă imagine realizată de telescopul James Webb oferă o perspectivă extrem de clară asupra inelelor lui Neptun. Este cea mai bună fotografie realizată vreodată. 

”Priviți priveliștile fantomatice și eterice ale planetei, benzile sale de praf, inelele și lunile. (Unele dintre aceste inele nu au fost detectate de când Voyager 2 a zburat în 1989!)

Ce este asta în stânga sus? Nu este o stea. Este luna mare și neobișnuită a lui Neptun, Triton!

Deoarece Tritonul este acoperit de azot înghețat și condensat, reflectă 70% din lumina soarelui care îl lovește – făcându-l să pară foarte luminos pentru telescop.

6 dintre celelalte luni ale lui Neptun pot fi văzute și ca puncte minuscule care înconjoară Neptun și inelele sale” au scris pe Facebook, administratorii contului NASA’s James Webb Space Telescope.

Sateliții lui Neptun. Foto: NASA

În lumina vizibilă, Neptun apare albastru din cauza cantităților mici de gaz metan din atmosfera sa. Aici, instrumentul NIRCam al lui James Webb a observat Neptun la lungimi de undă apropiate de infraroșu, așa că Neptun nu arată atât de albastru, precum în fotografiile mai vechi.

Foto: James Webb

Situat de 30 de ori mai departe de Soare decât Pământul, Neptun se deplasează pe orbita sa solară în regiunea îndepărtată și întunecată a sistemului solar exterior.

La această distanță, soarele este atât de mic și de slab încât amiaza pe Neptun este similară cu un amurg slab pe Pământ, precizează oamenii de știință de la NASA într-un comunicat de presă prilejuit de prezentarea fotografiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax