Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „În siguranţă, alături de jandarmi”. Elevi de la Colegiul Tehnic Aiud au fost informaţi despre rolul forţelor de ordine publică şi cum pot evita infracţiunile

Publicat

2 În cadrul campaniei iniţiate de Jandarmeria Alba “În siguranţă, alături de jandarmi !”, vineri, în centrul atenţiei au fost elevii de la Colegiul Tehnic Aiud. Iniţiativa de informare a elevilor se desfăşoară în judeţul Alba sub sloganul „Fii responsabil! Respinge violenţa din şcoala ta!”, cu sprijinul Instituţiei Prefectului, Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba şi Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba, fiind vizate 10 unităţi şcolare.

Programată iniţial pentru 22 decembrie, întâlnirea a debutat la ora 11.00, în prezenţa elevilor, cadrelor didactice şi personalului administrativ.

Reprezentanţii Jandarmeriei Alba le-au vorbit celor prezenţi despre rolul, importanţa şi locul Jandarmeriei în cadrul forţelor de ordine publică, au instruit elevii şi personalul didactic în vederea recunoaşterii faptelor antisociale şi asupra modului de sesizare a acestora celor în drept, i-au informat asupra celor mai frecvente fapte de natură contravenţională şi penală întâlnite în şcoală şi referitor la modul în care elevii pot fi traşi la răspundere din punct de vedere contravenţional şi penal, chiar dacă sunt minori, transmite IJJ Alba.

„Activitatea desfăşurată la Colegiul Tehnic Aiud de către Jandarmeria Alba a fost un prilej binevenit de informare a elevilor şi a tuturor celor prezenţi de ceea ce înseamnă activitatea acestei instituţii şi o ocazie de conştientizare a rolului pe care această instituţie îl îndeplineşte. Apreciez ca fiind deosebit de importantă informarea copiilor cu privire la prevederile legale în materia răspunderii penale deoarece prin aceasta se previne apariţia unor fapte pedepsite de lege în rândul elevilor noştri. Suntem deschişi oricând spre astfel de colaborări deoarece sunt sigură că informaţiile primite pe timpul acestora vor fi diseminate de cei mici în familie şi comunitate, iar aceasta se va reliefa într-un mediu social sănătos ”, a declarat directorul unităţii de învăţământ, Veronica Ciortea.

Următoarea acţiune din cadrul campaniei se va desfăşura vineri, 29 octombrie şi va fi adresată elevilor şi personalului didactic de la Liceul Teoretic Teiuş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax