Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: În timp ce drumurile din orașe sunt sub nămeți, comuna Ciugud dă un exemplu că se poate ca iarna să nu te ia prin surprindere


Publicat

DSC_0917În timp ce toate drumurile din orașe sunt acoperite de zăpadă, o comună din Alba ne dă o lecție de bune practici. La Ciugud oamenii s-au trezit cu drumurile curățate încă de la primele ore ale dimineții. Primăria s-a pregătit încă din noiembrie pentru a intervenii, iar acest lucru se vede din plin. Cu doar patru utilaje au reușit să împiedice depunerile de zăpadă și circulația greoaie care s-ar fi produs din cauza ninsorilor abundente.

O sărăriță, două buldozere cu lamă și un tractor cu lamă au intervenit încă de azi noapte pe drumurile din Ciugud pentru a împiedica depunerea zăpezii. Utilajele aparțin primăriei și au intervenit de câteva ori bune pentru ca drumul să fie practicabil încă de la prima oră.

Potrivit reprezentanților primăriei, pregătirea pentru o astfel de situație s-a făcut încă din noiembrie tocmai pentru a nu fi luați prin surprindere.

În timp ce cetățenii din Ciugud s-au trezit cu drumurile perfect curățate, la Alba Iulia situația au fost tocmai invers.

Operatorul de salubrizare au fost din nou luate prin surprindere, cu toate că se știa de zile bune că vom avea parte de ninsori. Drumurile din municipiul reședință de județ sunt acoperite de zăpadă, iar la primele ore nu exista nici urmă de utilaj.

UPDATE: Primăria Alba Iulia face un apel către cetățenii municipiului și către agenții comerciali, cu sedii de firme sau puncte de lucru în blocuri, care sunt rugați să își curețe trotuarele din fețele caselor sau a blocurilor. 

Sunt probleme cu deszăpezirea în localitatea ta? Trimite imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 sau pe Ştirea Ta pe Alba24.ro

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

8 Comentarii

8 Comments

 1. Robert

  vineri, 06.01.2017 at 11:54

  Ciugud are 7 strazi, e si greu sa le cureti…

  • ...

   vineri, 06.01.2017 at 13:06

   Uite o persoana cu capul pe umeri. Am ajuns sa comparam strazi care insumeaza zeci de kilometrii din Alba Iulia cu o mana de strazi dintr-o comuna. Ca sa nu mai vorbim ca pe un bulevard cu 4 benzi ai nevoie de 2 utilaje, pentru ambele benzi ca sa cureti eficient.

  • Tudor

   vineri, 06.01.2017 at 17:30

   Compari primaria din Ciugud cu cea din Alba…..daca ar fi avut 50 de strazi nu 7 situatia ar fi fost la fel.

 2. Ovi

  vineri, 06.01.2017 at 12:39

  Trebuie luați la răspundere cei care nu au intervenit. Au luat banii ca nesimțiții! Este dovada clara ca se poate dar trebuie sa și vrei ! Rușine primăriei din Ala Iulia !

 3. cristi

  vineri, 06.01.2017 at 13:28

  Faptul ca in Alba Iulia sunt multe strazi nu e o scuza. La cati bani platesc autoritatile pe orele de stationare a utilajelor de deszapezire, probabil e mai rentabil sa le tina in garaj decat ca le foloseasca. Pana la 9 dimineata in Alba Iulia nu au existat masini de deszapezire. Ce sa mai vorbim de cartierele limitrofe (Barabant, Micesti, Paclisa, Oarda)…oamenii de acolo vor mai vedea asfaltul (sau pietrisul pe unele strazi) doar la primavara cand se va topi zapada.

 4. Unde e capul de pe umeri?

  vineri, 06.01.2017 at 13:32

  Nu are legatura desteptilor cate strazi are. Fiecare primar dispune de un buget in functie de marimea localitatii. Fiecare primar, mai ales ca vorbim de 2 cu experienta, calculeaza daca firma care se ocupa are suficiente masini de interventie, iar la alba iulia sigur sunt multi mai multi angajati si se ocupa altcineva pt prinar de treaba asta.

 5. ***

  vineri, 06.01.2017 at 15:59

  Primăria Ciugud e cea mai tare primărie din țara, are oameni competenti care știu cum sa folosească fiecare leu in slujba cetateanului, are un primar deosebit unic in România care a demonstrat ca se poate face treaba doar sa se si vrea! Cinste primăriei Ciugud si oamenilor care lucrează acolo!

 6. Cineva

  vineri, 06.01.2017 at 18:04

  Nu conteaza cate strazi are orasul sau comuna. Conteaza sa vrei sa faci ceva. In Alba Iulia vor ramane strazi necurate mult timp mai ales ca acum va veni si frigul si vor ingheta. Eu cred ca principiul este ca principalele artere sa fie curate dar pe cele secundare nu se circula?? Azi dimineata nici cele principale nu erau curate. Eu am iesit la 08.00 si Motilor de exemplu nu era curatata de nici o culoare. Si inca ceva. Azi elevii erau in vacanta. Ganditi-va cum era traficul dc era perioada scolara. In concluzie iar ne-a luat iarna PRIN SURPRINDERE. Deci foarte bun exemplul cu Ciugudul. Daca vrei se poate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI locale 2020: PREZENȚA la vot pe orașe în județul Alba. Cei mai mulți alegători au mers la urne la Câmpeni

Publicat

Până la ora 10.00, au votat 22.621 dintre cei 310.563 cetăţeni cu drept de vot din județul Alba. Prezența la vot este de 7,28%, ușor mai mică față de cea din 2016 (7,48%).

Vă prezentăm prezența la vot pe orașe și municipii (ora de referință 10.00):

Alba Iulia – 5,74 %

Aiud – 5,35%

Sebeș – 5,49%

Blaj – 5,97%

Ocna Mureș – 4,93%

Cugir – 6,44%

Câmpeni – 12,39%

Abrud – 8,97%

Baia de Arieș – 6,61%

Zlatna – 8,08%

Teiuș – 8,94%

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Candidatul PSD la Primăria Alba Iulia, Alin Stanciu, a votat pentru ca ”orașul să se dezvolte în mod corect”

Publicat

Candidatul PSD la Primăria Municipiului Alba Iulia, Alin Stanciu, a votat duminică la ora 10.00, la secția de votare din cartierul Oarda, unde locuiește. 

”Am votat pentru Alba Iulia, am votat pentru ca Alba Iulia să se dezvolte în mod corect și am votat pentru plecarea la muncă la consiliul județea Alba și la primărie” a spus Stanciu.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI locale 2020: PREZENȚA la vot în Alba ora 10.00 – 7,28%. Mai mulți alegători prezenți în mediul urban, față de rural

Publicat

Peste 7% dintre alegători au mers la urne, până la ora 10.00, în județul Alba. Secțiile de vot s-au deschis de la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00.

În judeţul Alba, sunt 310.563 cetăţeni cu drept de vot, care au acces la 439 de secţii de votare organizate în localităţi, potrivit potrivit prezenta.roaep.ro. Aproximativ 62.000 dintre ei sunt din Alba Iulia, care are 50 de secţii de votare.

Vezi VOT ALEGERI locale 2020. TOT ce trebuie să ştii despre scrutinul de ASTĂZI, pentru alegerea primarilor şi consilierilor

La ora 10.00, prezența la vot era de 7,28% (față de 7,48% în 2016). În mediul urban, au fost la urne 11.667 de locuitori, iar în mediul rural – 10.954. În total, în județ, au votat 22.621 alegători (20.935 pe liste permanente, 1.676 pe liste suplimentare, 10 cu urna mobilă).

La ora 9.00, prezența la vot era de 3,94% (3,96% în 2016). Au votat 12.263 persoane din care, 10.912 alegători pe liste permanente/complementare, 1.350 pe liste suplimentare, o persoană cu urna mobilă. În mediul urban au votat 6.425 alegători, în cel rural, 5.838.

Până la ora 8.00, votaseră 5.737 de alegători (3.033 urban / 2.704 rural), din care 4.799 înscriși pe liste permanente și complementare și 938 pe liste suplimentare. Prezența la vot era de 1,84%, mai mare ca acum 4 ani (1,78% în 2016).

În jurul orei 8.40, prezența la vot era de 3,20%.

Spre deosebire de alte scrutine la care alegătorii pot vota şi în altă localitate decât de cea de domiciliu, la alegerile locale, se poate vota doar în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa.

Totodată, cetăţenii pot vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reşedinţă.

Vedeți AICI secția de vot la care sunteți arondați.

Dreptul de vot se exercită în baza unui act de identitate valabil, emis de statul român.

Alegătorii vor primi patru buletine de vot: unul pentru primar, unul pentru consiliul local, unul pentru consiliul judeţean şi unul pentru preşedintele consiliului judeţean.

Cetăţenii votează separat, în cabine închise, aplicând ştampila cu menţiunea „VOTAT” în patrulaterul care cuprinde lista de candidaţi sau numele candidatului pe care îl votează.

După aplicarea ştampilei de vot, alegătorul îndoaie buletinele de vot astfel încât pagina albă care poartă ştampila de control să rămână în afară. Cele patru buletine de vot astfel îndoite se introduc în urne.

Îndoirea greşită a buletinului de vot nu atrage nulitatea votului, dacă secretul votului este asigurat.

Ce se votează la alegerile locale din 2020

Consiliile locale, consiliile judeţene, primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene se aleg prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.

Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene se aleg direct, prin scrutin uninominal, în timp ce consiliile locale şi consiliile judeţene se aleg în baza scrutinului de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale.

Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene sunt aleşi într-un singur tur de scrutin, fiind declarat câştigător acel candidat care a obţinut majoritatea simplă a voturilor din circumscripţia electorală locală (cel mai mare număr de voturi dintre toţi competitorii electorali), fără să se mai organizeze un al doilea tur de scrutin.

Viceprimarii, precum şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene se aleg prin vot indirect de către consiliile locale, respectiv consiliile judeţene

Au dreptul să voteze cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor; cetăţenii români care nu au fost puşi sub interdicţie sau cărora nu le-a fost interzisă exercitarea dreptului de a alege, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă; cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România.

Comparativ, la alegerile locale din 2016 prezența la vot în județul Alba era următoarea:

– ora 8.00, 5.640 de alegători votaseră deja. Prezenţa la vot era de 1,78%

– ora 9.00, 12.529 de alegători – la urne, în judeţul Alba. Prezenţa la vot era de 3,96%

– ora 10.00, 23.685 de persoane din Alba la secţiile de vot; prezenţa la vot era de 7,48%

– ora 11.00, 35.894 (11,34%) dintre cetăţenii cu drept de vot din judeţul Alba se prezentaseră la urne

– ora 12.02, 50.044 de cetăţeni din judeţul Alba era înregistraţi că au votat; reprezentau 15,82% dintre alegătorii cu drept de vot. 48.116 dintre ei pe listele permanente

– ora 13.00 – votaseră 66.724 de alegători în judeţul Alba. Prezenţa la vot, 21,09%. La nivel naţional, erau 3.874.875 alegători înregistraţi că au votat (21%)

– ora 14.00 – votaseră 80.379 de alegători din judeţul Alba. Prezenţa la vot, 25,41%, în judeţul Alba şi 24,84% la nivel naţional

– ora 15.08 – votaseră 94.056 de alegători din judeţul Alba. Prezenţa la vot, 29,74% în Alba, 28,82% la nivel naţional

– ora 16.00 – votaseră 104.325 de alegători din judeţul Alba. Prezenţa la vot, 32,98% în Alba, 33,1% la nivel naţional

– ora 17.00 – votaseră 117.066 de alegători din judeţul Alba. Prezenţa la vot, 37,01% în Alba, 35,34% la nivel naţional (6.475.118 alegători la urne)

– ora 18.00 – votaseră 132.206 alegători din judeţul Alba. Prezenţa la vot, 41,8% în Alba, faţă de cea la nivel naţional, de 39,17% (7.177.770 alegători la urne)

– ora 19.00 – votaseră 147.913 alegători din judeţul Alba. Prezenţa la vot, 46,76% în Alba, faţă de cea la nivel naţional, de 42,93%

– ora 20.00 – votaseră 160.663 alegători din judeţul Alba. Prezenţa la vot, 50,79% în Alba, faţă de cea la nivel naţional, de 46,24%

– ora 21.00 – votaseră 168.780 de cetăţeni din Alba, din 315.280 pe liste. Prezenţa la vot, 53,21% în Alba, faţă de cea la nivel naţional, de 48,27%.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

VIDEO ȘOCANT: Momentul accidentului de la AIUD. O femeie și-a pierdut viața după ce a fost spulberată pe trecerea de pietoni

Publicat

O femeie din Aiud a decedat sâmbătă seara, după ce a fost accidentată grav în timp ce traversa regulamentar strada pe o trecere de pietoni. 

Mașina avea viteză mare. În urma impactului, femeia a fost aruncată în aer și a căzut la circa 20 de metri de locul în care a fost lovită.

Femeia, în vârstă de 45 de ani, a fost transportată în stare gravă la spital, dar nu a mai putut fi salvată.

Potrivit IPJ Alba, accidentul s-a produs în jurul orei 20:30. Mașina era condusă de un tânăr de 24 de ani, din comuna Mihalț. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Citește și UPDATE ACCIDENT GRAV la Aiud: O femeie a murit după ce a fost lovită de un automobil pe trecerea de pietoni

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate