Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Inaugurarea Centrului Cultural Poarta 7, cu Mircea Hava şi Şerban Ţigănaş, la spaţiile RYMA

Publicat

Panglica de inaugurare a Centrului Cultural Poarta 7 a fost tăiată luni seara de către primarul Mircea Hava, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, Şerban Ţigănaş şi coordonatorul Asociaţiei RYMA, Cristina Cândea.

Tăierea panglicii a fost urmată de un tur introductiv în spaţiul nou-deschis publicului, care este situat pe partea dreaptă, după intrarea în curtea RYMA. Încăperea sub formă de U include, în partea stângă de la intrare, un Info Point turistic, dotat cu obiecte comerciale, ilustrative ale Cetăţii, inclusiv hărţi ale vechii aşezări de pe teritoriul albaiulian. Restul spaţiului este dedicat publicului care va asista la evenimentele organizate aici, dintre care amintim recitalul voce şi pian al artistei Alexandrina Hristov, din seara de vineri, 2 decembrie 2011.

Cei prezenţi la inaugurarea Centrului Cultural Poarta 7 au putut observa expoziţia de peste 30 de afişe ale evenimentelor care au avut loc în incinta spaţiilor RYMA în cei 5 ani de la înfiinţare: festivaluri, ateliere de (re)creaţie, concerte, proiecţii de filme etc.

RYMA a funcţionat activ încă de la început, chiar în condiţii de şantier în continuă restaurare şi transformare. Aici s-au organizat o mulţime de activităţi de cultură urbană, expoziţii ale artiştilor, festivaluri de film, concerte.

Descoperirea şi restaurarea Porţii a VII-a a venit, de fapt, în completarea proiectului Centrului cultural cu acelaşi nume. Coordonatorul Asociaţiei RYMA, Cristina Cândea, a povestit că proiectul „Centrului Cultural Poarta 7” a existat încă înainte să ştie că această poartă există chiar în incinta spaţiilor RYMA: „Ştiam că există 6 porţi ale Cetăţii şi am denumit simbolic Centrul Cultural Poarta 7, după care am descoperit că poarta se află chiar aici”.

Odată cu lansarea „Centrului Cultural Poarta 7”, RYMA va continua să aducă în spaţiile interioare şi exterioare artişti şi oameni de cultură, în cadrul unor tabere de creaţie, ateliere artistice sau activităţi recreative în aer liber.

Atât spaţiul RYMA deja cunoscut, cât şi cel nou au fost populate cu exponatele colecţiei complete de sculpturi cabaline aparţinând artistului Fidias Vasquez.

Vă prezentăm câteva fotografii de la inaugurarea Centrului Cultural Poarta 7:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax