Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Inaugurarea oficială a JOB Club la Colegiul Economic din Alba Iulia. Consiliere în carieră și integrare pe piața muncii pentru elevi

Publicat

Joi, la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia a avut loc inaugurarea oficială a Job Club-ului, parte a unui proiect implementat de CJ Alba, în prezența reprezentanților instituțiilor județene, a elevilor și profesorilor, dar și a partenerilor implicați. Proiectul „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri în judeţul Alba, România” este finanțat din fonduri europene și implementat de Consiliul Judeţean Alba. Obiectivul principal urmărit este creşterea gradului de integrare socio-profesională a 80 de tineri. Valoarea totală a proiectului este de 149.254,67 euro, din care finanţare nerambursabilă 141.790,54 euro, iar durata de implementare este de 12 luni.

În cadrul proiectului, patru şcoli-pilot din judeţul Alba, respectiv Liceul Tehnologic Ocna Mureș, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir și Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” derulează un program de acompaniament suport şi pregătire practică. Totul se va desfăşura în cadrul unui parteneriat public-privat constituit între actori locali, cu atribuţii în implementarea politicilor de ocupare şi de tineret.

Proiectul are ca scop creșterea gradului de integrare socio-profesională a 80 de tineri din cele 4 școli pilot din județ. Totodată, se încearcă și dezvoltare unei rețele parteneriale la nivel județean, facilitarea accesului la servicii integrate de orientare profesională și vocațională de calitate și informarea tinerilor cu privire la drepturile și oportunitățile de a studia sau a-și găsi un loc de muncă în țară sau în UE.

Cele mai importante activități ale proiectului vizează crearea şi activarea de reţele suport precum o reţea partenerială la nivel judeţean între autorităţi publice locale, şcoli, mediu de afaceri, instituţii publice de ocupare, ONG-uri, cu scopul de a corela politicile din domeniul educației cu cele de pe piața muncii.

Se mai doreşte crearea unei reţele pilot de consilieri pentru îndrumare şi orientare profesională, organizată la nivelul celor patru şcoli partenere, un plan centralizat de acțiune comună destinat prevenirii șomajului în rândul tinerilor absolvenți și ghidul „Metode și instrumente de ctivare a tinerilor pentru autocunopaștere și planificarea carierei” ce permite evaluarea nevoilor tinerilor în pregătirea profeională.

De asemenea, se va furniza un program de orientare şi consiliere vocaţională suport pentru 80 de tineri din clasele a X-a și a XI-a, profil tehnologic (câte 20 din fiecare unitate de învățământ unde este implementat acest proiect).

Din acest program fac parte serviciile de orientare profesională a tinerilor în cadrul a patru JOB-cluburi organizate în şcolile pilot; realizarea platformei online www.cvact.ro; un curs de educaţie antreprenorială în fiecare şcoală pilot, componentă practică curs antreprenoriat – realizarea de start-up-uri virtuale; dar şi ucenicie şi stagii de practică la agenții economici– internship în colaborare cu mediul de afaceri.

Proiectul, finanţat de Comisia Europeană, este implementat de către Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Patronatul Român, Asociaţia Acţiuni Sociale prin Metode Educative Active – ASMEA Ocna Mureş, Asociaţia Atitudini şi Alternative Bucureşti.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax