Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Încă un premiu pentru studenţi de la Universitatea din Alba Iulia şi robotul umanoid „Jenny 5”. Medalie de bronz, la Cadet INOVA Sibiu

Publicat

jenny 5 Echipa Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a mai câştigat un premiu pentru robotul „Jenny 5”, pe care îl dezvoltă curent în cadrul cursului de Roboţi Inteligenţi de la Facultatea de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti. Studenţii au câștigat medalia de bronz, la a II-a ediţie a Salonului Internațional al Inovării și Cercetării Științifice Studențești Cadet INOVA.

Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 27-29 aprilie 2017, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.

La această ediţie au participat 42 de echipe, din România și din străinătate: Forumul Inventatorilor Români Iași, Universitatea Perlis Malaezia, Asociația pentru drepturile de proprietate intelectuală Taiwan, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța, Universitatea Tehnică Gh-Asachi Iași, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterină București, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Academia Militară București, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Universitatea Politehnică București, Universitatea de Stat Moldova, Universitatea Vahalia Târgoviște, Universitatea Națională de Apărare Carol I, București, Universitatea din Craiova și Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

poza grup2 Echipa Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, formată din studenţii Alexandru Donea, Daniela Oniţa, Tudor Samuilă, Flaviu Suciu, Marius Penciu, Todor Uț și Leontin Neamțu, coordonaţi de către prof. Mihai Oltean, au participat cu robotul „Jenny 5”, pe care îl dezvoltă curent în cadrul cursului de Roboţi Inteligenţi de la Facultatea de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti.

În urma procesului de jurizare echipa Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a câștigat medalia de bronz.

Vezi şi FOTO: Studenţi de la Universitatea din Alba Iulia au câştigat locul I la o competiţie naţională în Oradea, cu robotul umanoid „Jenny 5”

Vezi şi FOTO-VIDEO: Studenți ai Universității din Alba Iulia, premiați la concursul internațional „RoboTEC”. Robotul umanoid „Jenny 5”, locul 3 la categoria „Freestyle”

La această editție au mai fost prezentate și premiate mai multe proiecte interesante, printre care: bicicletă cu recuperare de energie, sistem inteligent pentru detectare de foc, sistem automat pentru control de trafic, platforma robotică mobilă teleoperată pentru micro-asamblare, exoschelet cu aplicații în recuperarea mișcărilor picioarelor, pompă de apă acționată prin mișcarea corpului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax