Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: INCENDIU la Aiud. Un garaj a fost distrus de flăcări. Pagube de 40.000 lei, de la o baterie

Publicat

foc

Un incendiu a izbucnit duminică după-amiaza în Aiud, la un garaj de pe strada Brazilor.

Potrivit ISU Alba, pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea flăcărilor. Incendiul a fost localizat.

UPDATE: Din datele transmise ulterior de ISU Alba, duminică, la ora 18.50, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba a fost anunţat despre producerea unui incendiu la un garaj, proprietatea lui S.M. din municipiu Aiud, pe str. Brazilor.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Aiud, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Ca urmare a acestui eveniment, au ars garajul confecționat din lemn și acoperit cu țiglă pe o suprafață de aproximativ 30 mp, obiectele depozitate în interiorul acestuia (2 motociclete, 1 panou solar, 1 strung, 1 mașină de spălat, 1 aparat de sudură, unelte electrice și 1 generator de curent) și casei de locuit i-au fost distruse geamurile de termopan, iar la o altă casă aflată în imediata apropiere i s-au deteriorat 5 geamuri de termopan și 3 mp de șindrilă bituminoasă.

S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 150.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 40.000 lei.

În urma cercetărilor, s-a stabilit ca și cauza probabilă de incendiu, un acumulator electric lăsat sub tensiune.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri, şi anume:

nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune;

instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;

verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax