Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

FOTO: INCENDIU la Câmpeni. Un autoturism a luat foc, în parcarea Spitalului de Boli Cronice


Publicat

Un autoturism a luat foc vineri seara, în parcarea Spitalului de Boli Cronice din Câmpeni. 

Potrivit ISU Alba, Stația de pompieri Câmpeni a intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu, în parcarea Spitalului de Boli Cronice din Câmpeni.

Este vorba despre un incendiu care a izbucnit la compartimentul motor al unui autoturism aflat în parcarea spitalului.

În urma incendiului nu au fost înregistrate victime sau pericol de extindere.

Pompierii au intervenit la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

UPDATE: Cauza incendiului a fost stabilită ca scurtcircuit electric.

foto: ISU AlbaDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Agresiunile asupra pădurarilor pedepsite la fel ca pentru jandarmi și polițiști. Legea a fost votată în Camera Deputaților

Publicat

Camera Deputaților, for decizional, a adoptat în 7 decembrie, proiectul de lege creat pentru a reduce numărul violențelor asupra pădurarilor care sesizează sau împiedică tăierile ilegale de lemn.

Documentul prevede pedepse cu închisoarea mai mari pentru cei ce agresează personalul silvic aflat în desfășurarea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit noii legi, și faptele de ultraj comise „asupra personalului silvic învestit cu exercițiul autorității publice, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții, se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracțiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate”.

Pentru a reduce numărul acțiunilor violente asupra pădurarilor care sesizează sau împiedică tăierile ilegale de lemn, parlamentarii  au stabilit pedepse cu închisoarea majorate pentru cei ce agresează personalul silvic aflat în desfășurarea atribuțiilor de serviciu.

Pedeapsa de ultraj majorată cu jumătate în cazul agresării pădurarilor

Până acum, doar cei ce agresează polițiști sau jandarmi aflați în serviciu pot primi pedeapsa pentru respectiva infracțiune de ultraj majorată cu jumătate.

După cum stabilește legislația penală din țara noastră, ultraj înseamnă, printre altele, amenințarea, lovirea sau alte violențe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul îndreptate împotriva “unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat”.

Vezi și: Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

În plus, sunt sancționate la fel atât acțiunile îndreptate asupra bunurilor funcționarilor publici, în scop de intimidare sau de răzbunare (de pildă, spargerea casei, incendierea mașinii etc.), cât și acțiunile ce vizează un membru de familie al acestora.

De-a lungul anilor, au fost propuse, în funcție de evenimentele din respectiva perioadă, pedepse majorate pentru ultrajul împotriva mai multor categorii de angajați.

De exemplu, ar fi trebuit ca pedepse majorate să se aplice și atunci când era vorba despre agresarea gărzilor de corp, agenților de pază, portarilor sau profesorilor și medicilor, dar proiectele ce conțineau măsurile nu au mai ajuns să se aplice.

Proiectul de lege prevede completarea categoriilor de personal cu referire la care legiuitorul a incriminat limite superioare ale pedepselor, pentru omor, actele de agresiune / sau amenințare săvârșite asupra acestora, în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin adăugarea personalului silvic (infracțiunea de “Ultraj – în forma prevăzută și pedepsită de art. 257 alin. (4) din Codul penal).

Proiectul de lege se va aplica după publicarea în Monitorul Oficial.

6 pădurari omorâți și peste 700 agresați de infractorii silvici

Potrivit inițiatorului, ministrul Mediului, Tanczos Barna, proiectul este motivat în primul rând de intensificarea fără precedent a cazurilor de agresiuni fizice / psihice, îndreptate împotriva personalului silvic care își face doar datoria, prin îndeplinirea în mod corespunzător a atribuțiilor de serviciu, pentru apărarea integrității fondului forestier național.

În ultimii ani, apărând pădurea, 6 pădurari au fost omorâți, iar peste 700 de pădurari, tehnicieni și ingineri silvici au fost atacați de infractorii surprinși în timp ce tăiau ilegal sau sustrageau material lemnos, suferind agresiuni și vătămări corporale grave, amenințări cu moartea, precum și distrugerea unor bunuri (mașini, locuințe, anexe gospodărești, etc)

Foto: Răzvan Cenușă, pădurarul care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de Recorder, snopit în bătaie ulterior.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Testele de salivă pentru testarea elevilor în școli s-au epuizat. Ministerul Educației cere DSU un grafic de distribuție

Publicat

Ministerul Educației a cerut miercuri, Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), graficul livrărilor de teste de salivă pentru școli. Asta din cauza faptului că cele rămase sunt insuficiente pentru săptămâna următoare.

Testele primite până acum au fost distribuite aproape toate către unitățile de învățământ pentru administrare în săptămâna 6-12 decembrie.

Conform ministerului, diferența rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna 13-19 decembrie și este insuficientă chiar și pentru prima administrare.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Educației cere DSU ca, în măsura posibilului, livrarea umătoarelor teste să se facă în ambalaj individual sau 2 teste/set.

Testele de salivă sunt controversate. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că rata de teste fals pozitive este „surprinzător de mare”, dar a adăugat că acest lucru ar putea fi determinat de faptul că oamenii nu sunt obişnuiţi să lucreze cu ele.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba, condamnat la închisoare cu executare pentru că nu a platit 262 de lei pensie alimentară. Ce a spus judecătorul

Publicat

bani

Un bărbat din Alba, care a fost obligat de instanță să plătească o pensie alimentară de 262 de lei, a fost condamnat la închisoare cu executare. Motivul: nu a plătit pentru o perioadă de timp suma impusă de către instanța de judecată. 

Drept urmare, bărbatul a fost acuzat și trimis în judecată pentru abandon de familie. În data de 12 noiembrie, magistrații Judecătoriei Câmpeni au dat o primă sentință în cazul bărbatului.

Mai exact, în 2015, aceeași instanță de judecată l-a condamnat la plata a 262 de lei, până când fiica sa va ajunge majoră, adică aproximativ 8 lei pe zi. Însă într-o perioadă de timp, bărbatul nu a plătit banii și a fost trimis în judecată.

În motivarea instanței, judecătorul a menționat că:  ”inculpatul nu a participat nici în alt mod la creșterea minorei, respectiv nu i-a cumpărat mâncare, articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte.

Inculpatul a dat declarație cu privire la acuzația care i s-a adus arătând faptul că va achita întreaga sumă restantă în cel mai scurt timp, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Inculpatul, în perioada amintită nu a solicitat A.J.O.F.M. sprijin în căutarea și obținerea unui loc de muncă. Din actele comunicate de ITM a rezultat că inculpatul nu a mai fost angajat din anul 2015.

Chiar dacă în luna ianuarie a anului 2020 nu ar fi putut munci din cauza problemelor de sănătate, în restul perioadei inculpatul nu a probat că a fost în imposibilitatea obiectivă de a munci. Este de notorietate faptul că în zona localităților Abrud și Cîmpeni se găsesc cu foarte mare ușurință locuri de muncă, în special pentru muncă necalificată, sumele acordate fiind de peste 100 lei/zi.

Este inadmisibil ca un părinte să nu se străduiască să asigure unui copil 8 lei pe zi, în condițiile în care are posibilitatea să muncească”, a precizat magistratul.

În data de 12 noiembrie 2021, magistrații Judecătoriei Câmpeni l-au condamnat pe bărbat la 6 luni de închisoare cu executare. Decizia nu a fost definitivă, iar bărbatul a atacat sentința, în data de 22 noiembrie.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

G4Media: Certificatul redenumit ”Stop Covid” va fi obligatoriu pentru angajații de la stat și de la privat. Care sunt condițiile

Publicat

Noul certificat digital se va numit Stop Covid și va fi obligatoriu la serviciu atât la stat, cât și în la privat, atunci când se înregistrează creșterea numărului de infectări 3 săptămâni consecutive.

Documentul va fi impus în momentul în care se înregistrează o creștere a numărului de cazuri timp de 3 săptămâni consecutiv, „cu un coeficient mediu de cel puțin 1,5 de la săptămână la săptămână”, adică o creștere de 50% de la o săptămână la alta, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Obligativitatea certificatului va intra în vigoare la 72 de ore după ce se îndeplinește condiția de creștere a numărului de cazuri COVID.

Certificatul nu va mai fi necesar în momentul în care sunt îndeplinite două condiții cumulative: dispare situația de creștere săptămânală și incidența cumulată pe ultimele 14 zile la nivel național este mai mică de 1 la mie.

Proiectul de lege este în lucru.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate