Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: Încep lucrările la Autostrada Sibiu – Pitești. Primele utilaje, pe lotul I Sibiu – Boița

Publicat


Au fost observate primele utilaje pe șantierul Autostrăzii Sibiu-Pitești, unul dintre cele mai complexe proiecte de infrastructură și o investiție așteptată de majoritatea românilor, având în vedere că va asigura reducerea aglomerației pe Valea Oltului.

Imagini cu primele utilaje pe tronsonul Sibiu – Boița au fost postate recent pe forum.peundemerg.ro, iar unul dintre pasionații de infrastructură a anunțat că a fost deschis șantierul.

„Porr a deschis șantierul pe lotul 1. Am văzut mişcare de acum două zile. În dimineaţa aceasta am trecut din nou şi am observat două excavatoare şi două compactoare. Deja au excavat din solul fertil pe o distanță de 50 m”, spune Adrian.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat în 14 aprilie contractul pentru primul lot din Autostrada Sibiu-Pitești. Porțiunea de 13 kilometri, cuprinsă între Sibiu și Boiţa, va fi construită de austriecii de la Porr Construct. Aceștia au mai realizat în România lotul 4 din autostrada Sebeș – Turda, între Decea și Turda, dat în folosință anul trecut.

Constructorul va avea la dispoziție un an pentru proiectare și alți trei ani pentru execuție. Până acum, a fost trecută etapa de descărcare arheologică și activitatea de proiectare.

Constructorul austriac Porr a emis la începutul lunii august prima factură aferentă contractului de proiectare şi execuţie a secţiunii 1 din Autostrada Sibiu – Piteşti. În valoare de 4,68 milioane de lei, această factură a fost decontată pe 20 august, potrivit datelor din Registrul Operaţiunilor Generatoare de Obligaţii de Plată (ROGOP) al CNAIR, amintite de economica.net.

Valoarea contractului pentru realizarea celor 13 km de autostradă (km 0+000 – km 13+170), este de aproximativ 612.647.863,38 lei fără TVA (129 milioane euro), adică un cost/km de aproximativ 10 milioane euro fără TVA. Constructorul va avea la dispoziție patru ani, din care un an pentru activitatea de proiectare și trei ani pentru execuția lucrărilor. Garanția lucrărilor este de 10 ani (120 luni).

Traseul autostrăzii va începe în zona localității Șelimbăr, la intersecția cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zona colinară până la km 6, în zona localității Veștem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul județean DJ 105G, Avrig – Marsa – Tălmaciu – Sadu, pana în zona Boița unde este prevazut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporara a autostrăzii Sibiu-Pitești cu DN7.

Autostrada Sibiu-Piteşti ar urma să aibă o lungime de 122,1 kilometri şi este împărţită în cinci loturi, Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş-Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Pentru celelalte loturi, nu au fost desemnați deocamdată constructori.

surse: forum.peundemerg.ro, economica.net

sursa foto: Adrian (forum.peundemerg.ro)


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

AIUD

L-au văzut într-o benzinărie din Aiud cu mulți bani la el. Planul prin care doi tineri au furat din mașina unui bărbat

Publicat

pensii bani

Doi tineri din Aiud au pus la cale un plan, pe care l-au dus la ”bun sfârșit” și au reușit să fure din mașina unui bărbat suma de 5.500 de lei și un pachet de țigări. Aceștia nu au avut mult timp la dispoziție să se bucure de banii furați, deoarece bărbatul păgubit a observat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Polițist al Penitenciarului Arad, găsit ÎMPUȘCAT într-un post de control. Lucra de 20 de ani în sistem

Publicat

penitenciar arad

Un polițist de penitenciare, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împușcat, în noapte de sâmbătă spre duminică, în Postul de Control 2 al unității. Polițistul lucra de 20 de ani în sistemul penitenciar din România.  Potrivit unui comunicat de presă, duminică, 20.10.2019, în jurul orei 0400, un polițist de penitenciare aflat în serviciu, angajat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de jucători de șah vin la Alba Iulia, la Openul Internaţional al României. Programul competiției

Publicat

sah alba iulia

Peste 200 de jucători de șah și pasionați vor participa la cel mai mare festival șahist organizat vreodată la Alba Iulia. Aflat la a 5-a ediţie, Openul Internaţional al României la şah atrage jucători din India, Singapore, Armenia, Belarus, Ucraina, Moldova, Austria, Italia, Portugalia, Serbia, Bulgaria şi România. Numărul participanţilor este mai mare chiar decât la ediţia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Angajări la stat, în Alba. POSTURI la Avocatul Poporului, Salvamont, primării, școli și mai multe instituții publice din județ

Publicat

locuri de munca

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Instituţia Avocatul Poporului – Centrul Zonal Alba – șofer la Domeniul privind prevenirea […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate