Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Început de an școlar plin de emoții și bucurie, la scoala Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia

Publicat

IMG_0065Unul din momentele cele mai deosebite ale primelor zile de toamnă este cel al începerii anului școlar. Luni, 12 septembrie, sute de elevi de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia și-au revăzut sau și-au cunoscut pentru prima dată colegii şi profesorii alături de care vor petrece următorul an pe băncile școlii. Prima zi de școală a venit cu mari emoții, mai ales pentru micuții din clasele pregătitoare, care s-au „dezlipit” cu greu de lângă părinți și au trecut în dreptul „doamnei învăţătoare”.

Festivitatea deschiderii noului an școlar a început, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, luni, la ora 9.30, cu discursuri, urări de bine și mari speranțe. Alături de Elena Ignat, directorul instituției de învățământ, s-au mai aflat viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, consilierul local Pavel Popa, reprezentanți ai IPJ Alba și ai Prefecturii Alba.

Copiii s-au adunat în curtea unității de învățământ încă de la primele ore ale dimineții. Cu emoții dar și cu bucurie, purtând buchete de flori sau baloane colorate, elevii și-au îmbrătișat colegii și profesorii, au schimbat impresii și au făcut fotografii pentru a marca prima zi de școală. Cei mai mici au venit însoțiți de părinți sau bunici, fiind vizibil emoționați de noua etapă din viața lor.

Elena Ignat a deschis „porțile școlii” cu un cuvânt de început prin care le-a prezentat noilor elevi și nu numai care este rolul școlii.

IMG_0051„Este prima zi de școală, un moment foarte așteptat de toți copiii. (…) Începem aventura cunoașterii pentru că școala înseamnă cunoaștere. Viața și școala sunt un șir de întâmplări, unele mai frumoase, unele mai puțin frumoase, dar vreau să cred că școala alegeți voi, copiii, să fie o experiență frumoasă și o parte frumoasă a vieții voastre. În școală este loc și de distracție, de voioșie, dar în același timp trebuie să și învățăm. (…) Școala este extrem de importantă și trebuie să o parcurgem cu plăcere, cu bucurie dar și cu multă responsabilitate”, a spus Elena Ignat.

„Ne pare rău că probabil clasele nu sunt suficient de mari, ne pare rău că nu există o sală de sport mai spațioasă, ne pare rău chiar și de traficul infernal de dimineața când există activitate școlară. Încercăm atât Consiliul Local cât și Primăria Alba Iulia să rezolvăm aceste probleme”, a spus viceprimarul Gabriel Pleșa.

În anul școlar anterior, Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia s-a clasat, la Evaluarea Națională, pe locul II pe județ și pe primul loc pe municipiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax