Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | Incident la Noaptea Muzeelor: O vitrină de sticlă de la etajul I a fost spartă de un copil. Obiecte de patrimoniu căzute printre cioburi

Publicat

Miile de oameni prezenți sâmbătă seară la Noaptea Muzeelor, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, nu au trecut „fără urmă” printre exponate și personaje istorice, în acest an. Curioși să vadă spectacolul pregătit de cei aproximativ 50 de voluntari costumați în personaje cunoscute ale istoriei României și profitând de intrarea liberă în muzeu, vizitatorii s-au îmbulzit, cu mic cu mare, să facă o incursiune vie în istoria județului Alba și a României, de la preistorie la timpurile moderne.

Sub presiunea mulțimii, un raft al unei vitrine de sticlă a fost spart iar exponatele – obiecte descoperite de arheologi – au căzut, grămadă, la baza standului, printre cioburi.

Incidentul s-a produs la etajul I al Muzeului Național al Unirii, la compartimentul cu descoperiri arheologice realizate la Cugir, la un raft cu piese din inventarul unui mormânt de războinic, secolul I d. Hr.

Un cititor Alba24.ro ne-a transmis fotografii și susține că incidentul a fost provocat de un copil „care a atins puțin vitrina cu vestigii dacice iar sticlele dinăuntru s-au prăvălit rupând totul în cale”. Potrivit cititorului, au fost distruse „o zabală de cal tracică, un pumnal de tip sica, o teacă de pumnal și multe altele”.

Purtătorul de cuvânt al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Liviu Zgârciu, a explicat că niciun exponat nu a fost distrus în incident, fiind vorba doar de rafturile de sticlă care s-au spart: „Exponatele nu au fost distruse, este vorba despre un raft pe care erau fragmente de obiecte, descoperite de arheologi la Cugir. Nu s-a stricat nimic, doar sticla etajerei, obiectele au căzut în interior”. El a mai spus că, în cursul zilei de luni, sticla va fi înlocuită.

Aproximativ 8.000 de oameni au vizitat Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia sâmbătă, la Noaptea Muzeelor, între orele 20.00 și 24.00, potrivit lui Liviu Zgârciu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Petre

    luni, 19.05.2014 at 20:39

    Cum nu s-a stricat nimic? **** ăla mediocru ne prostește în față? Teaca aia de la Cugir e ruptă.

  2. dada

    miercuri, 21.05.2014 at 23:41

    din pacate asa este d-l Petre,teaca de sica si zabala sunt praf,sper sa le reconditionam cumva…

  3. ciuta

    joi, 22.05.2014 at 10:33

    asta se numeste „blestemul sicilor dacice” , puteam si noi sa vedem la noaptea muzeelor cele 5 sici gasite de cel sin Zlatna,dar distinsii de la muzeu nu se grabesc sa le arate,mai bine le tin in beci inca jumatate de an

  4. rustoiu

    joi, 22.05.2014 at 15:19

    o sa le vedeti cat de curand,doar avem cele mai multe sica din tara

  5. Petre

    joi, 22.05.2014 at 16:35

    zabala n-are ce păti, ca e din fier masiv, dar teaca fiind de tabla subțire o fi fost fragila. nu-i bai ca se repara, dar așa cu minciunica la vedere? ce incredere sa mai ai in purtatorii de cuvinte?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax