Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | Incident la Noaptea Muzeelor: O vitrină de sticlă de la etajul I a fost spartă de un copil. Obiecte de patrimoniu căzute printre cioburi

Publicat


Miile de oameni prezenți sâmbătă seară la Noaptea Muzeelor, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, nu au trecut „fără urmă” printre exponate și personaje istorice, în acest an. Curioși să vadă spectacolul pregătit de cei aproximativ 50 de voluntari costumați în personaje cunoscute ale istoriei României și profitând de intrarea liberă în muzeu, vizitatorii s-au îmbulzit, cu mic cu mare, să facă o incursiune vie în istoria județului Alba și a României, de la preistorie la timpurile moderne.

Sub presiunea mulțimii, un raft al unei vitrine de sticlă a fost spart iar exponatele – obiecte descoperite de arheologi – au căzut, grămadă, la baza standului, printre cioburi.

Incidentul s-a produs la etajul I al Muzeului Național al Unirii, la compartimentul cu descoperiri arheologice realizate la Cugir, la un raft cu piese din inventarul unui mormânt de războinic, secolul I d. Hr.

Un cititor Alba24.ro ne-a transmis fotografii și susține că incidentul a fost provocat de un copil „care a atins puțin vitrina cu vestigii dacice iar sticlele dinăuntru s-au prăvălit rupând totul în cale”. Potrivit cititorului, au fost distruse „o zabală de cal tracică, un pumnal de tip sica, o teacă de pumnal și multe altele”.

Purtătorul de cuvânt al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Liviu Zgârciu, a explicat că niciun exponat nu a fost distrus în incident, fiind vorba doar de rafturile de sticlă care s-au spart: „Exponatele nu au fost distruse, este vorba despre un raft pe care erau fragmente de obiecte, descoperite de arheologi la Cugir. Nu s-a stricat nimic, doar sticla etajerei, obiectele au căzut în interior”. El a mai spus că, în cursul zilei de luni, sticla va fi înlocuită.

Aproximativ 8.000 de oameni au vizitat Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia sâmbătă, la Noaptea Muzeelor, între orele 20.00 și 24.00, potrivit lui Liviu Zgârciu.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. Petre

  luni, 19.05.2014 la 20:39

  Cum nu s-a stricat nimic? **** ăla mediocru ne prostește în față? Teaca aia de la Cugir e ruptă.

 2. dada

  miercuri, 21.05.2014 la 23:41

  din pacate asa este d-l Petre,teaca de sica si zabala sunt praf,sper sa le reconditionam cumva…

 3. ciuta

  joi, 22.05.2014 la 10:33

  asta se numeste „blestemul sicilor dacice” , puteam si noi sa vedem la noaptea muzeelor cele 5 sici gasite de cel sin Zlatna,dar distinsii de la muzeu nu se grabesc sa le arate,mai bine le tin in beci inca jumatate de an

 4. rustoiu

  joi, 22.05.2014 la 15:19

  o sa le vedeti cat de curand,doar avem cele mai multe sica din tara

 5. Petre

  joi, 22.05.2014 la 16:35

  zabala n-are ce păti, ca e din fier masiv, dar teaca fiind de tabla subțire o fi fost fragila. nu-i bai ca se repara, dar așa cu minciunica la vedere? ce incredere sa mai ai in purtatorii de cuvinte?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Acțiune de amploare a polițiștilor la centrele de fier vechi și în trenurile de persoane și marfă

Publicat

fier vechi

În perioada 13 – 14 noiembrie 2019, peste 2.500 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră acționează pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Un adolescent din Cugir, trimis din nou în judecată pentru tâlhărie. A bătut un bărbat și i-a furat banii din buzunar

Publicat

politie mascati

Un tânăr din Cugir își ”petrece” adolescența prin sălile de judecată și în închisoare. S.M., a fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificată, după ce a bătut și furat 1.300 de lei din buzunarul unui bărbat. Tânărul are pe numele său mai multe dosare penale pentru furt și tâlhărie, ba chiar și condamnări. Potrivit procurorilor […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Facebook Pay, nou sistem de plată online pe rețeaua socială, pe Messenger, Instagram și pe WhatsApp

Publicat

Facebook a lansat, marți, în SUA, Facebook Pay, un sistem de plăți online pe rețeaua socială de bază, pe Messenger, Instagram și pe WhatsApp. Compania lui Mark Zuckerberg spune că Facebook Pay oferă „o experiență de plată convenabilă, sigură și consecventă”. Utilizatorii folosesc deja plățile prin aplicațiile Facebook pentru a face cumpărături, donații și a-și […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

CNAIR se spală pe mâini în cazul sentinţei privind oprirea lucrărilor pe Autostrada Sebeş-Turda: ”De vină este constructorul”

Publicat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) susţine că situaţia determinată de blocarea prin sentinţă judecătorească a lucrărilor la Autostrada Sebeş – Turda, în punctul de lucru de la Oarda de Sus, este exclusiv problema antreprenorului. Asta după ani întregi în care instituția a ignorat apelurile oamenilor și i-a lăsat ”exclusiv” în grija constructorului. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate