Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Însemnătatea istorică a Unirii Principatelor Române, prezentată elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia

Publicat

Importanța Unirii Principatelor de la 5/24 ianuarie 1859 a fost prezentată, vineri, elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox ,,Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Evenimentul a fost organizat de reprezentanții instituției de învățământ.

În deschidere au vorbit pr. prof. dr. Eugen-Menuț Pintea și prof. Mihaela Pușcaș, iar apoi prof. dr. Teodora Ancateu și pr .prof. drd. Alexandru Matei.

Profesoara Teodora Ancateu a prezentat contextul internațional, perioada premergătoare actului Unirii, precum și evenimentul desfășurat în 5, respectiv 24 ianuarie 1859.

Pr. prof. Alexandru Matei a vorbit despre personalitățile implicate în realizarea Unirii Principatelor precum și consecințele pe termen scurt și ,,resorturi” ale actului în evoluția istorică a țării.

A fost evidențiată astfel importanța conștientizării relevanței istorice și ideologice a actului cunoscut sub numele de Unirea Principatelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax