Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Întâlnire a reprezentanţilor Uniunii Scriitorilor din România la Alba Iulia. Dezbateri şi lecturi publice la UAB

Publicat

Sâmbătă, la Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia, personalităţi din judeţul Alba şi din ţară, membri ai Uniunii Scriitorilor din România (USR) s-au întâlnit în cadrul unui eveniment de dezbateri şi lecturi publice. Acesta a fost coordonat de preşedintele USR, Nicolae Manolescu. Prezent la manifestări a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Evenimentul a început sâmbătă, de la ora 11.00, în amfiteatrul universităţii. Au participat autori consacraţi, reprezentanţi ai Uniunii Scriitorilor din România, din mai multe zone ale ţării. Manifestarea a fost organizată în cadrul mai larg al Programului de lecturi publice „Scriitori la ei acasă”, în care voci importante ale literaturii române contemporane citesc, în faţa publicului, din cărţile lor recente.

Selecţia scriitorilor invitaţi este asumată de criticul literar Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România. Întâlnirile cu aceşti scriitori se vor constitui într-un document de patrimoniu cultural naţional, prin înregistrarea lor în Arhiva de Aur a Societăţii Române de Radiodifuziune (prin Radio România Cultural), prin fotografiile, reportajele şi interviurile realizate cu acest prilej.

La Alba Iulia, au fost programate şi vizite  la Catedrala Reîntregirii şi la Muzeul Unirii.

Vă prezentăm imagini de la eveniment.

Foto: Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax