Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Întâlnire între elevi din Alba, mascați, criminaliști și polițiști rutieri cu ocazia ”Școlii Altfel 2018”

Publicat

elevi mascati

„Şcoala Altfel 2018 –Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.  Zeci de elevi de la Şcolile Gimnaziale „Mihai Eminescu” şi „Avram Iancu” din Alba Iulia precum şi elevi ai Şcolilor Gimnaziale „Nicolae Drăgan” Galda de Jos şi „Avram Iancu” din Abrud au primit sfaturi de la poliţişti şi au descoperit tainele meseriei de poliţist.

soala altfel 2018, politie în scoala

Încă din primele zile ale săptămânii 22 – 26 octombrie 2018, poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţişti de la ordine publică, rutieră, criminalistic şi acţiuni speciale precum şi cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Agenţiei Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia au fost prezenţi în unităţi de învăţământ din judeţ în care se derulează Programul „Şcoala Altfel 2018 –Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Astfel, peste 100 de elevi din clasele primare ale Şcolilor Gimnaziale „Mihai Eminescu” şi „Avram Iancu” din Alba Iulia au avut ocazia să interacţioneze cu poliţiştii şi să pună întrebări cu privire la măsurile de autoprotecţie pe care pot să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, dar şi legate de modul de intervenţie al poliţiei în cazul unor evenimente.

Totodată, elevilor le-au fost explicate anumite tehnici criminalistice şi le-au fost prezentate mijloacele specifice, folosite pentru identificarea autorilor de infracțiuni.

soala altfel 2018, politie în scoala

Poliţiştii de la rutieră le-au recomandat să adopte un comportament preventiv, atunci când circulă pe stradă şi le-au reamintit regulile de circulaţie şi semnificaţia indicatoarelor rutiere, iar „mascaţii” s-au împrietenit cu copiii şi le-au vorbit despre profesia de poliţist.

Elevii Scolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Abrud i-au vizitat pe poliţiştii din oraş la locul de muncă şi au aflat de la aceştia aspecte interesante legate de munca de poliţie dar şi cum se pot feri de pericole.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Agenţiei Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia au discutat cu elevi ai claselor V–VIII de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Drăgan” Galda de Jos, cărora le-au prezentat aspecte legate de siguranţa on line, prevenirea bullying-ului, a consumului de substanțe interzise, prevenirea traficului de persoane precum şi aspecte legate de circulaţia rutieră.

soala altfel 2018, politie în scoala

Poliţiştii din judeţul Alba răspund tuturor solicitărilor formulate de unităţile de învăţământ în care, în această perioadă, se derulează programul „Şcoala Altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun”, astfel încât, câţi mai mulţi preşcolari şi şcolari şi beneficieze de informaţii utile siguranţei lor.

soala altfel 2018, politie în scoala

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax