Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Întâlnire spectaculoasă cu o turmă numeroasă de mistreți, pe un drum din Munții Apuseni

Publicat

O turmă numeroasă de mistreți a fost surprinsă pe un drum înzăpezit, de către un tânăr din Valea Dosului (mai sus de orașul Zlatna). Bărbatul a postat fotografia pe facebook, pe un grup dedicat Munților Trascău. Potrivit acestuia, imaginea a fost realizată în Pădurea Sloboda.

Fotografia este nocturnă și surprinde porcii mistreți trecând drumul în formație de deplasare: o scroafă dominantă în față, urmată de puii grupului, la urmă venind adulții. Întâlnirea este pe atât de spectaculoasă, pe cât este de rară.

Mistrețul manifesta un instinct de asociere în grupuri conduse de scroafe bătrâne. Masculii ajunși la maturitate prefera însă viața solitară.

În general, mistrețul nu atacă omul decât atunci când se află la strâmtoare, încolțit și rănit, iar omul se află în apropiere. Se deplasează în trap mărunt cu care poate parcurge distanțe mari în căutarea hranei.

Sursă foto: facebook Silviu Bogdan

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax