Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Întâlnirea anuală a tinerilor din Arhiepiscopia Alba Iulia, la Aiud. Procesiune comemorativă, conferință și moment artistic

Publicat

22228146_1679947538716434_6506404407316344363_n În municipiul Aiud a avut loc sâmbătă, 7 octombrie, Întâlnirea anuală a tinerilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei. Acest eveniment este organizat în fiecare an de către Eparhia Alba Iuliei, prin purtarea de grijă a Părintelui Arhiepiscop Irineu, reunind peste 1.000 de tineri din județele Alba și Mureș. Scopul întâlnirii l-a reprezentat crearea unui cadru propice în care tinerii să găsească modele pentru formarea lor spirituală și intelectuală și să își împărtășească unii altora experiențe edificatoare care să îi umple de bucurie și de sens.

Ținând seama de tematica Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, Întâlnirea anuală a tinerilor s-a desfășurat sub genericul „Martirii temnițelor comuniste – modele pentru tinerii de azi” și l-a avut ca invitat special pe părintele Nicolae Bordașiu, fost deținut politic care a trecut prin închisoarea de la Aiud în cei zece ani de detenție. Părintele Nicolae le-a împărtășit participanților din experiențele formatoare prin care a trecut Sfinția Sa și le-a explicat responsabilitatea ce le revine în păstrarea memoriei martirilor care s-au jertfit în temnițele comuniste pentru cele mai înalte idealuri ale credinței noastre și ale poporului român.

Evenimentul a debutat de la ora 10:00, prin oficierea slujbei de Te-Deum de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, pe esplanada din fața bisericii cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” din centrul municipiului Aiud. După momentul de rugăciune și de mulțumire aduse lui Dumnezeu, Ierarhul a adresat cuvântul către tineri.

În continuare, tinerii, grupați pe cele 10 protopopiate ale Eparhiei, au pornit într-o procesiune comemorativă spre Memorialul Aiudului și spre Schitul „Înălțarea Sfintei Cruci”, unde a avut loc o slujbă de pomenire pentru toți martirii neamului românesc.

Din incinta Schitului, purtând portretele mai multor mărturisitori din temnița Aiudului, tinerii au continuat procesiunea pe Drumul ostașilor până în apropierea închisorii din Aiud, pe Stadionul municipiului. Aici, s-a desfășurat conferința cu tema „Martirii temnițelor comuniste – modele pentru tinerii de azi”, susținută de către părintele Nicolae Bordașiu în dialog cu jurnalistul Claudiu Târziu. După conferință, programul a inclus agapa tinerilor, urmată de un moment muzical patriotic și folcloric, susținut de către Cătălin Hașa, și concertul interpretei Adda.

Foto: Facebook (Nicu Ton)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax