Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „International Study Day”, la UAB. Elevii și studenții din Alba Iulia au aflat cum pot obține burse în străinătate

Publicat

Elevii și studenții din Alba Iulia au avut ocazia de a se informa, miercuri, despre modalități de a obține o bursă la facultăți din străinătate, la toate nivelurile de studiu universitar. La Universitatea „ 1 Decembrie 1918” au fost prezenți reprezentanți ai Institutului Francez, British Council, DAAD, care au prezentat programe de mobilitate în Franța, Germania, Statele Unite, dar și posibile surse de finanțare, cât şi testele standardizate necesare în procesul de admitere la universități din Marea Britanie.

Burse ale Guvernului francez, burse în Statele Unite ale Americii prin programul Fulbright, în Germania, prin programul DAAD sau certificate lingvistice sau modalități de admitere la studii în Marea Britanie prin programele (IELTS, TOEFL, Cambridge, DELF, DALF, TestDaF). Bursele pot fi obținute pentru studii universitare de toate nivelurile (licență, masterat, doctorat, programe post-doctorale).

Pe lângă programele de studiu, studenții au fost informați și despre sistemele educaționale și administrative din țările menționate (sistemul academic american, chestiuni de ordin administrativ, modalități de pregătire a unui sejur de cercetare în Germania etc.)

În Aula Universității au avut loc, începând cu ora 10.00, sesiuni de prezentări ale mobilităților de studiu în Franța, Germania, Marea Britanie și Statele Unite, la care au participat atât studenți cât și elevi de la mai multe licee din oraș.

Proiectul International Study Day, inițiat în 2012, a cuprins până în momentul de față 11 centre universitare și s-a bucurat de un real succes, înregistrând peste 2.000 de vizitatori.

Evenimentul este organizat de principalele servicii de informare și consiliere cu privire la studiile în străinătate (DAAD, CampusFrance, EducationUSA, Fulbright Commission și British Council) în parterneriat cu Universitatea « 1 Decembrie 1918 » din Alba-Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax