Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Intervenția la barajul lacului Tăul Mare din Roșia Montană continuă. Cu cât a scăzut nivelul apei

Publicat

Cota apei în lacul Tăul Mare din Roșia Montană a scăzut cu peste 4,3 metri față de cea înregistrată la începutul evacuării, au transmis vineri dimineața reprezentanții ISU Alba.

În cursul acestei zile va avea loc o întâlnire cu toți reprezentanții instituțiilor implicate în gestionarea situației de la barajul Tăul Mare și experții tehnici specializați în construcții hidrotehnice pentru analizarea datelor tehnice actuale ale barajului și stabilirea modului de acțiune pentru perioada imediat următoare.

Potrivit ISU Alba, pe parcursul nopții s-a refulat apa din lacul de acumulare cu 4 motopompe de mare capacitate, 1 motopompă va interveni la nevoie pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localității Roșia Montană (zona locuită) iar 1 motopompă este pregătită să intervină în rezerva operativă.

De asemenea au fost puse în funcțiune 2 conducte (DN 20P și 110) ce refuleaza apă prin sifonare și se lucrează pentru punerea în funcțiune a celei dea 3-a conducte.

Cota apei în lacul de acumulare a scăzut cu 433 cm (față de cea înregistrată la începutul evacuării apei cu motopompe) conform măsurătorilor efectuate în această dimineață de reprezentanții SGA;

Față de situația raportată anterior nu au intervenit modificări cu privire la situația persoanelor evacuate sau a forțelor și mijloacele angrenate în misiune.

În ultimele 24 h la stația meteorologică Roșia Montană nu s-au înregistrat precipitații.

sursa, foto: ISU Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax