Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO: Intervenții la Aiud pentru eliminarea riscului de inundații. În zona Valea Inzelului, viitura a rupt mai multe podețe

Publicat

Marți după-amiază a plouat torențial în amonte de municipiul Aiud. Au fost căderi atât de masive de precipitații pe raza localităților Livezile și Râmeț, încât în zona Văii Inzelului (comuna Râmeț) au fost rupte mai multe podețe. 

Acesta este bazinul hidrografic de unde Valea Aiudului își colectează apele.

Autoritățile locale din Aiud, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) și cu voluntari cu utilaje au acționat prompt și au intervenit în zona podului de la ștrand (singurul punct rămas vulnerabil din cauza arhitecturii specifice a podului), cu scopul de a preveni posibile inundații.

„Cu toate că debitul apei a fost extrem de ridicat, datorită eforturilor conjugate ale tuturor factorilor implicați, am reușit să gestionăm situația într-un mod eficient. Iată câțiva factori-cheie care au contribuit la rezultatul favorabil:

1. Curățarea prealabilă a Văii Aiudului a redus semnificativ cantitatea de resturi,deșeuri, material lemnos și crengi aduse de apele învolburate.

2. Decolmatarea podului din zona ștrand și a celui din zona Prebet, precum și demolarea bazinelor de răcire ale fostei oțelării din zona Hotar, au permis o scurgere continuă a apei către râul Mureș.

3. Intervenția în timp real a autorităților și a voluntarilor a prevenit colmatarea podului din zona ștrand, eliminând riscul de inundații.

Pe această cale transmitem mulțumiri tuturor celor care au intervenit pentru a curăța Valea Aiudului, a decolmata podurile, precum și celor care au acționat ieri. Profesionalismul și angajamentul vostru au fost esențiale pentru limitarea pagubelor și asigurarea siguranței comunității noastre. De asemenea, transmitem aprecieri cetățenilor care au înțeles să nu folosească malurile Văii Aiudului ca zonă de depozitare a diferitelor materiale.

Atâta timp cât cantitatea de apă depășește 40-50 litri/mp riscul unor inundații există în continuare și singurul mod prin care putem să prevenim este eliminarea blocajelor în punctele critice”, au transmis miercuri dimineața reprezentanții Primăriei Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax