Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO) Inventivitate în captivitate: Simpozionul „Liter-Art”, de creație literară și artistică, în Penitenciarul Aiud

avatar

Publicat

Publicitate

Fundaţia Inter-Art Aiud, Penitenciarul Aiud, Serviciul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud organizează, în perioada 28 mai-1 iunie, prima ediție a Simpozionului „Liter-Art”, de creaţie literară şi ilustraţie de carte. Aceasta reprezintă o manifestare inedită de creaţie literară şi ilustraţie de carte, pentru persoanele private de libertate. Proiectul se dorește a fi o premieră naţională în realizarea unui simpozion de creaţie ce se a desfăşoară pe o perioadă de cinci zile, în Penitenciarul Aiud și abordează poezia, proza, eseul și ilustrația de carte.

Pe lângă programul de creație artistică, în aceste zile, sunt organizate întâlniri cu invitaţi speciali, dezbateri, recitaluri de muzică, recitaluri de poezie și altele. Rezultatul direct al proiectului va fi publicarea unui volum cu selecţii din creaţiile literare realizate în timpul simpozionului. Lucrările de grafică realizate pe parcursul manifestării vor fi folosite ca ilustraţie de carte.

La proiectul „Liter-Art” participă:

– societatea civilă: Dorel Găina, Ioan Hădărig, Casandra Ioan, Andrei Bako, Ștefan Balog; participare internațională online: Patricia Goodrich (SUA)

– serviciul de  Educaţie și Asistență Psihosocială al Penitenciarului Aiud

– persoane private de libertate

Invitaţi speciali: Mihaiela Ilea și Dana Dâncu (Cluj Napoca), solistul de muzica folk  Marius Moga (Aiud), Grupul de muzica folk  „Plus noi” (Zlatna/Aiud)

Totodată, evenimentul marchează și 10 ani de parteneriat între  Fundaţia Inter-Art  Aiud și Penitenciarul Aiud, în derularea de proiecte cultural-artistice cu scopul de a susţine persoane private de libertate cu abilităţi în domenii creative, respectiv interacţiunea acestor persoane cu societatea civilă.

Simpozionul “Liter-Art” reprezintă o premieră semnificativă, după ce în anul 2008, tot în acest parteneriat, Fundația Inter-Art Aiud a organizat Tabăra Internţională de Artă Plastică “Prison Art”, proiect în care 10 artişti din 7 ţări au creat timp de două săptămâni în interiorul Penitenciarului Aiud alături de 7 persoane private de libertate.

Fundația Inter-Art Aiud a mai desfășurat câteva proiecte în parteneriat cu Penitenciarul Aiud: Artă murală in Penitenciarul Aiud, Expoziția de pictură și grafică „Adrian Netotea”, la Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud.

Vedeți câteva imagini din prima zi a Simpozionului „Liter-Art”:

[nggallery id=300]

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT rutier pe DN 7, la ieșirea din Vințu de Jos, în zona motelului Lutsch 2000. TRAFIC ÎNGREUNAT

avatar

Publicat

politie noaptea

Două persoane au fost rănite ușor în urma unui accident rutier petrecut luni seară pe DN 7 în zona intersecției cu DJ 107 C, la ieșirea din vințu de Jos, în zona motelului Lutsch 2000. În urma evenimentului rutier traficul în zonă este îngreunat. Un accident rutier s-a petrecut luni seară în jurul orei 17:45 pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vremea de 1 Decembrie. Condiţii meteo în Transilvania şi la munte în următoarele două săptămâni

avatar

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 19 noiembrie – 2 decembrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se răceşte până în 24 noiembrie, apoi se încălzeşte până în 27 noiembrie, temperaturile urmând să scadă din nou din 28 noiembrie. Noi şanse de precipitaţii vor fi în zilele de 20, 21, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 300.000 de lei pentru lucrări de întreținere a zidurilor de pe Latura de Vest a Cetății Vauban din Alba Iulia

avatar

Publicat

Mai bine de 62.000 de euro va plăti Primăria Alba Iulia pentru lucrări de întreținere a zidurilor de pe Latura de Vest a Cetății Vauban din Alba Iulia. Licitația pentru acest serviciu a fost câștigată de ADDA CONSTRUCT SRL, o firmă din Alba Iulia.Valoarea contractului este de 292.500 de lei și presupune lucrări de curățare și protecție […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Expoziţie a fotografului de război Costică Acsinte, la Alba Iulia. Portrete de militari şi viaţa în anii `30-68

avatar

Publicat

ACSINTE.100, expoziția cu fotografii de la începutul secolului 20, din colecția personală a sergentului fotograf Costică Acsinte, va fi deschisă publicului la Casa Forum din Alba Iulia, în perioada 22 – 25 noiembrie.Expoziția cuprinde 100 de fotografii, în format print și digital, semnate de Costică Acsinte, și acoperă trei teme distincte: Primul Război Mondial, Portrete […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate