Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Investiţii de peste 55 de miliarde lei vechi la Spitalul Judeţean Alba. Vezi ce a adus anul 2011, bolnavilor din Alba Iulia

Publicat

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba a prezentat, vineri, în cadrul unei vizite cu presa, investiţiile realizate cu sprijinul Consiliului Judeţean, în anul 2011. Este vorba despre noua bucătărie, secţia de ATI, intrată recent în renovare, dar şi noul bronhoscop achiziţionat de unitatea medicală care va permite efectuarea unor investigaţii complexe asupra bolnavilor de plămâni.

Prin finanţarea Consiliului Judeţean Alba, bucătăria Spitalului Judeţean a fost modernizată şi utilată cu aparate noi. Pe lângă partea de renovare, au fost achiziţionate şi două cuptoare, dar şi tăvi, oale şi cărucioare mobile. Toată această investiţie s-a ridicat la suma de 80.000 de lei. Renovări s-au mai realizat şi la partea de vestiare şi la camerele de depozitare a alimentelor.

În proces de modernizare a intrat în acest an şi secţia de ATI a spitalului. Contractul a fost semnat în 20 decembrie, iar lucrările au demarat deja. Este vorba despre reparaţii complexe, recompartimentări, amenajare şi fluide medicale, iar termenul final până la care vor trebui să fie încheiate lucrările este 20 ianuarie. Întreaga investiţie se ridică la suma de 760.000 de lei.

Tot în luna ianuarie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba va fi dotat cu 4 aparate de ventilaţie noi. Potrivit directorului economic, Diana Mârza, trei dintre acestea sunt cumpărate cu bani de la Ministerul Sănătăţii – 289.000 de lei -, iar un altul cu bani de la CJ Alba, respectiv 90.000 de lei. Aceasta ne-a mai explicat că până în prezent existau astfel de aparate, dar foarte vechi, iar pentru buna funcţionare a unităţii medicale ar mai fi nevoie de cel puţin încă patru. „Atât am reuşit să achiziţionăm anul acesta, sperăm ca anul viitor să obţinem finanţare şi pentru restul”, a precizat Mârza.

Bronhoscop de 180.000 de lei în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba

Bolnavii de plămâni din Alba vor avea acum ocazia să fie supuşi unor investigaţii medicale complexe şi la Spitalul Judeţean Alba şi să scape de o deplasare la Cluj. Unitatea medicală a beneficiază de unul dintre cele mai performante bronhoscoape din ţară, care va permite diagnosticarea bolnavilor de cancer pulmonar, dar şi a altor afecţiuni pulmonare. Aparatul a fost achiziţionat cu suma de 180.000 de lei, iar primii pacienţi au beneficiat deja de aceste investigaţii.

Până în prezent, aproximativ 30 de bolnavi de plămâni erau consultaţi pe lună la Alba Iulia, dar ulterior trimişi la Cluj pentru investigaţii suplimentare. Costurile unei bronhoscopii la Cluj sunt destul de ridicate – 450 de lei -, în timp ce, la Alba Iulia, o bronhoscopie la cerere costă doar 250 de lei.

Operaţii de ochi, în premieră la Alba Iulia

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba aduce veşti bune şi pentru pacienţii cu afecţiuni oftalmologice. „În luna ianuarie se va da drumul şi la blocul operator oftalmologic, precum şi la sala de consult oftalmologic. Investiţia se ridică la suma de 850.000 de lei, doar la blocul operator şi alţi 170.000 de lei pentru sala de consultaţii. Aici se vor putea efectua pentru prima dată în Alba Iulia operaţii de ochi, pe cristalin, precum şi alte intervenţii care până în prezent nu se făceau decât la Cluj”, a explicat Diana Mârza.

Lucrările se află în curs şi la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Termenul final pentru realizarea acestei investiţii este 31 mai 2012. Per total, în anul 2011, unitatea medicală a fost modernizată şi utilată în schimbul sumei de 25 de miliarde lei vechi, bani de la CJ Alba şi Ministerul Sănătăţii, dar valoarea totală a investiţiilor, inclusiv a celor în derulare, se ridică la suma de 55 de miliarde lei vechi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax