Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Investiţii finalizate la Şcoala Profesională Germană din Alba Iulia: Ateliere amenajate cu finanţare CJ Alba şi laptopuri pentru elevi

Publicat

La Şcoala Profesională Germană din Alba Iulia, care funcţionează în sediul Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa”, viitorii specialiști în electromecanică utilaje și instalații industriale și modelărie se pregătesc în două ateliere amenajate cu finanţare de la Consiliul Judeţean Alba şi au primit laptopuri prin intermediul firmelor implicate în proiect. Potrivit vicepreşedintelui CJ Alba, Florin Roman, lucrările la atelierele de mecanică şi electromecanică au fost finalizate de curând, iar elevii vor avea şi câte un proiector cu ecran în fiecare sală de clasă.

Reprezentantul CJ Alba a vizitat, miercuri, sediul Şcolii Profesionale Germane din Alba Iulia, unde a discutat cu elevii. “Mi-au spus că sunt foarte mulţumiți de condițiile de studiu”, a precizat vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman.

Acesta a menţionat că au fost finalizate şi lucrările la atelierele de mecanică şi electromecanică, o investiţie de aproximativ 60.000 de euro din partea CJ Alba. De asemenea, companiile implicate în parteneriat au asigurat laptop pentru fiecare elev şi proiector cu ecran în fiecare clasă, cheltuieli care se ridică la circa 40.000 de euro.

Reamintim că Şcoala Profesională Germană din Alba Iulia a fost inaugurată în 18 septembrie, în prezenţa unor oficialităţi locale şi județene, secretari de stat din Ministerul Educaţiei, dar și unei delegații din Germania şi altor oameni de afaceri implicaţi în proiect.

În cele două clase ale școlii profesionale germane din Alba Iulia urmează cursuri un număr de 54 de elevi. Școala profesională de tip dual se adresează tuturor elevilor clasei a IX-a cuprinși în învățământul liceal și reprezintă o structură nouă de învățământ, menită a pregăti în meserii tehnice, ce vizează integrarea mai ușoară a viitorilor absolvenți pe o piață a muncii într-o continuă schimbare.

La finalul a doi ani și jumătate de studiu, aceștia vor primi un certificat de absolvire, diplomele de absolvire fiind recunoscute atât în România cât și în străinătate, iar absolvenții vor avea prioritate la angajare în firmele partenere. Accentul se va pune pe pregătirea practică. Fiecare elev primește câte 400 de lei, cu condiția de a nu avea mai mult de 20 de absențe pe semestru; 200 de lei din suma totală reprezintă bursa profesională din partea Ministerului Educației și 200 de lei din partea firmelor.

Programa primului an de studiu va conține 60% pregătire practică și 40% teoretică, iar în cel de-al doilea an, ponderea practicii va fi de 75%, iar a teoriei de 25% din totalul orelor de studiu, stagiile de practică urmând a se desfășura în cadrul companiilor.

Proiectul se derulează în parteneriat cu firmele Star Transmission Cugir, Supremia, Saturn, IPEC, Apulum. Şcoala profesională germană din Alba Iulia a fost înfiinţată pe baza unei asocieri între CJ Alba, Primăria Alba Iulia şi IŞJ.

Prin contractul de asociere, părțile au următoarele obligații:

Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba: elaborează documentația necesară funcționării Școlii profesionale germane, contribuie la promovarea învățământului profesional din proiect și alocă suma de 260.000 lei (sumă ulterior majorată la 420.000 lei – n.r.), pentru reparații curente la spațiile în care urmează să funcționeze școala.

Municipiul Alba Iulia, prin Consiliul Local: pune la dispoziție spațiul necesar funcționării școlii, asigură finanțarea de bază necesară funcționării școlii și contribuie la promovarea învățământului profesional care urmează să se desfășoare în Școala Profesională Germană la Alba Iulia.

Inspectoratul Școlar Județean Alba: cuprinde în rețeaua unităților de învățământ a municipiului Alba Iulia Școala profesională germană de tip Kronstadt, asigură planul cadru și programele școlare, asigură resursa umană calificată și organizează activitatea de promovare a școlii profesionale germane de la Alba Iulia.

sursa foto: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax