Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Investițiile din comuna Ciugud. Săptămâna viitoare, primăria face recepţia pentru două tronsoane de drum agricol asfaltate

Publicat

constructie primaria ciugud Dacă alte primării din județ au avut probleme în accesarea de fonduri europene, la polul opus se află Ciugudul, comună cunoscută pentru numărul mare de investiții realizate sau în curs de derulare, cu bani europeni. Până în prezent, primarul Gheorghe Damian spune că se lucrează la reabilitarea a două cămine culturale din satele Hăpria și Limba, la biserica ortodoxă din Teleac, fiind și singura localitate din comună unde nu există un lăcaș de cult.

Săptămâna viitoare, primăria Ciugud va face recepția lucrărilor la două tronsoane de drum agricol, care au fost asfaltate. Este vorba de tronsonul de drum ce leagă Șeușa de Daia Română, care are 1 km, iar cel de-al doilea tronson leagă Drâmbarul de satul Hăpria și are lungimea de 2,8 km. Damian a mai spus că urmează să meargă la Ministerul Dezvoltării pentru a depune o cerere de finanțare pentru canalizare în zona industrială din Ciugud și de asemenea s-au purtat discuții șicu cei de la E-ON Gaz pentru a aduce gazul în această zonă.

Coumna Ciugud este „faimoasă” ca fiind singura care a reușit să atragă cele mai multe fonduri europene dintre comunele din județ. Prezent într-o conferință de presă, Gheorghe Damian a spus că dacă până acum proiectele comunei au fost finanțate din bani europeni, în următorii doi ani banii ar trebui să vină de la Guvern.

În prezent în comuna Ciugud, investițiile care se derulează sunt după cum urmează:

constructie primari ciugud „Renovare și modernizare sediu administrativ comuna Ciugud” – lucrarea a fost începută în 12 august, având termen de finalizare 12 august 2015. La finalul lucrărilor, imobilul va avea trei nivele (demisol, parter și mansardă) și dotări de ultimă generație. Valoarea totală a investiției este de 1 300 000 lei + TVA, din care 880 000 + TVA lei fonduri nerambursabili de la Uniunea Europeană, iar 420 000 + TVA este cofinanțarea Primăriei Ciugud. Licitația a fost câștigată de SC Compact Construct SRL.

 

 

IMG_7767 Asfaltarea drumurilor de câmp”.  Este vorba de două tronsoane de drum agricol, respectiv unul  de 1 km ce leagă localitatea Șeușa de Daia Română, iar cel de-al doilea leagă localitatea Drâmbar de Hăpria și are lungimea de 2,8 Km. Lucrările au început pe 19 august și au termen de execuție 6 luni. Cu toate acestea lucrările se vor termina luna aceasta. Damian a spus că recepția lucrărilor la cele două tronsoane se drum se va face săptămâna viitoare.

Valoarea totală a investiției este de 747 742 + TVA finanțată integral din fonduri europene. Licitația a fost câștigată de SC New Amport SRL. Acum comuna Ciugud are toate străzile asfaltate și 15 km de drum de câmp asfaltat.

„Modernizarea trotuarelor, acceselor în curți și piste de biciclete pe strada principal din localitatea Ciugud”. Lucrările au început în luna septembrie și se vor finaliza până la finele anului.

Valoarea totală a investiției este de 426.472 + TVA și este finanțată integral din bugetul local al comunei Ciugud. Lucrarea este executată de SC Elis Pavaje SRL. În urma acestei investiții Ciugudul devine prima localitate din mediul rural din județul Alba care are pistă de bicicliști.

Citește și PREMIERĂ în judeţul Alba: Ciugudul, prima comună cu pistă de biciclete. Va fi inclusă într-un circuit ce cuprinde şi zona Mamut

bierica teleac „Construire biserică Ortodoxă în localitatea Teleac”. Această investiție a început la solicitarea locuitorilor satului Teleac, fiind singurul sat din comuna Ciugud fără biserică. Lucrările au demarat în toamna anului 2011, iar anul acesta s-a reușit acoperirea lăcașului de cult, au fost făcute finisajele exterioare și instalația electrică. La realizarea acestei investiții au contribuit Primăria și Consiliul local al Comunei Ciugud cu suma de 240 000 lei, contribuția enoriașilor 170 000, Consiliul județean Alba cu 25 000 lei.

Reabilitarea Căminului Cultural din Hăpria” – lucrările au început la data de 15 septembrie şi se vor finaliza în termen de 12 luni. Valoarea investiţiei este de 751.109 lei+TVA. Primăria comunei Ciugud contribuie cu 112.666 lei, reprezentând şi aici cofinanţarea de 15% din valoarea totală a investiţiei, iar restul sumei provine de la Compania Națională de Investiții.

„Reabilitarea Căminului Cultural din Limba”– se află în perioada de achiziţie a lucrărilor de execuţie. Valoarea investiţiei este de 787.147 lei+TVA. Primăria comunei Ciugud contribuie cu 118.072 lei, reprezentând cofinanţarea de 15% din valoarea totală a investiţiei, iar restul sumei provine de la Compania Națională de Investiții.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax