Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ioan Dîrzu a fost reales președinte al PSD Alba. Ioan Rus, preşedinte de onoare. Vezi membrii consiliului de conducere


Publicat

La Conferința Județeană a PSD Alba, cu participarea a 544 de delegați din toate filialele din localitățile județului, s-a stabilit noua conducere a organizației pe următorii ani. Aceasta va avea misiunea să decidă în perioada următoare numirile la vârful instituțiilor deconcentrate și companiilor de stat și să pregătească viitorii candidați pentru alegeri. Actualul președinte al PSD, deputatul Ioan Dîrzu, a candidat pentru un nou mandat, fără a avea concurenţă. Astfel, a câştigat funcţia de conducere, cu unanimitate de voturi.

În cadrul conferinței s-au ales președintele, vicepreședinții, consiliul și membrii consiliului de conducere al organizației județene, membrii comisiei de arbitraj, secretarul executiv și trezorierul organizației. De asemenea, participanții au desemnat și delegații care vor reprezenta PSD Alba la Congresul Național al partidului. La lucrări a fost prezentă, din partea conducerii PSD, fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, care, duminică, a împlinit 65 de ani. Delegații i-au cântat ”La mulți ani” și i-au oferit flori.

PNL, partenerul de coaliție al PSD, a fost reprezentat la Conferință de deputatul Călin Potor. În deschidere au luat cuvântul vicepreședintele Dorin Sandea- șeful Inspectoratului Școlar Alba și unul dintre seniorii partidului – care a prezentat delegaților raportul de activitate al organizației PSD Alba. Au mai luat cuvântul Călin Potor și Maria Lazăr, șefa organizației de femei a PSD.

Cel mai aplaudat participant la forum a fost avocatul Ioan Rus – fostul președinte al PSD Alba. La prezidiul Conferinței a fost invitat și cel mai important reprezentant al aripii tinere din organizație, președintele PSD Alba Iulia, avocatul Ovidiu Jidveian.

Ioan Dîrzu, actualul președinte a fost anunțat ca singurul candidat la funcția de președinte. La anunțarea candidaturii acestuia, toată sala a scandat ”Dîrzu, președinte!”, fluturând bannere și îmbrăcați cu tricouri pe care au scris ”Echipa deputatului  Ioan Dîrzu”.

Ioan Dîrzu a câştigat un nou mandat la funcţia de preşedinte PSD Alba, iar în Consiliul judeţean al PSD au fost aleşi 156 de membri.

Ecaterina Andronescu l-a nominalizat pe avocatul Ioan Rus pentru titulatura de preşedinte de onoare al organizaţiei judeţene. Acesta a fost ales pentru această funcţie, în unanimitate.

Ioan Florea a fost desemnat prim-vicepreşedinte, iar Vasile Mutu, primarul comunei Cut, a fost ales trezorier. Dorin Sandea este noul secretar executiv al partidului.

Membrii Biroului Permanent al PSD Alba:

Ioan Dîrzu – preşedinte

Ioan Rus – preşedinte de onoare

Ioan Florea – prim-vicepreşedinte

Dorin Gheorghe Sandea – secretar executiv

Vasile Mutu – trezorier

Vicepreşedinţi: Ovidiu Viorel Jidveian, Victor Negrescu, Bogdan Medrea, Horaţiu Clepan, Mariana Rîşteiu, Vasile Crişan, Radu Coclici, Matei Radu Todoran, Nicolae Sîntimbrean, Liviu Octavian Rusu, Liliana Tomoiagp, Romi Dragosin, Nicolae Simina, Mihail Trifa, Mircea Trifan, Mirel Hălălai, Nicolae Puşcă, Radu Marcel Tuhuţ, Cornel Napău, Ioan Paşca, Virgil Nicolae Nariţa, Traian Ştefan Popa, Florin Nistor, Marcela Dărămuş (preşedinte OFSD), Gheorghe Damian (preşedinte Liga Aleşilor Locali), Eugen Popa (preşedinte OPSD).

Vezi aici pe previziuni a făcut Alba24 cu o zi înainte de Conferința JudețeanăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. Crestinul

  duminică, 07.04.2013 at 14:33

  Duminica la ora 11 acesti romani care conduc (prost) Romania trebuiau sa fie in Biserica la Sfanta Liturghie. La 300 m de Catedrala Ortodoxa ei vanau functii in timpul Sfintei Liturghii. Un om , sau niste oameni care stau cu spstele la Hristos , nu pot face lucruri bune. O gramada de oameni care lauda, lingusesc sefi pentru o functie de directoras, nu au gasit de cuviinta sa se impartaseasca cu scumpul Trup si Sange al Domnului si Mantuitorului nostri Isus Hristos, ci sa aplaude la Casa de Cultura. Parca nu puteau programa sedinta lor la ora 13 sau 14. Domnilor ATEI, aveti o mare problema ! Cei care realizeaxa construcii politice fara de Dumnezeu, fac de fapt castele de nisip. Partidul vostru are fundatia pe nisipu miscator , nu pe stanca . ADU-TI AMINTE DE ZIUA DOMNULUI (DUMINICA) SI O CINSTESTE PE EA ! spune una dintre cele 10 porunci dumnezeiesti . Cum o cinstim ? Participand Duminica, la Sfanta Liturghie ! Nu la sedinte de partid, ca pe vremea comunismului.

  • St. Ti.

   luni, 08.04.2013 at 12:44

   Nea Crestine, nu toata lumea impartaseste ideile tale. Cei care au fost in sala chiar au stat cu fata la Hristos (orienteaza-te si tu d.p.v.geografic) Asa ca ce scri tu acolo tine de indoctrinare si te mai dai si mare Constructor (apropo de fundatie). Ti-ai pierdut vremea scriind baliverne ! Mai cugeta.

 2. Pingback: ASTĂZI: Conferință Județeană a PSD Alba. Se alege noua conducere a organizației. Vezi cine este favoritul la funcția de președinte | Alba24

 3. bono

  marți, 09.04.2013 at 08:21

  „… cu unanimitate de voturi”: hmmm asta-mi aduce aminte de ceva … de alte steaguri rosii … oare Darzu a facut lucruri exceptionale in ultimii ani astfel incat nu s-a gasit nimeni care sa concureze cu el? sau e doar mentalitatea unui partid care-si are radacinile in perioada de care tot incercam sa ne indepartam? Iliescu oare ce punct de vedere a avut?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Sărbătoare la sediul USR PLUS Alba. Candidatul Alianței, Gabriel Pleșa a câștigat funcția de primar la Alba Iulia

Publicat

Sărbătoare la sediul USR PLUS Alba, după ce candidatul Alianței, Gabriel Pleșa a câștigat funcția de primar al municipiului Alba Iulia.

La sediul organizației s-au adunat liderii Alianței, unde au realizat o numărătoare paralelă a voturilor din fiecare secție.

Pierderea municipiului Alba Iulia de către administația liberală înseamnă sfârșitul unei perioade de 25 de ani de dominație a lui Mircea Hava în oraș.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Publicat

Gabriel Pleșa (USR PLUS) va fi VIITORUL PRIMAR din Alba Iulia. PNL a pierdut într-unul dintre cele mai importante fiefuri din România, unde echipa lui Mircea Hava era neînvinsă din 1996. 

Rezultatele provin din numărătoarea paralelă a Alianței USR PLUS. Între cei doi, sunt peste 600 de voturi diferență.

Și numărătoarea paralelă a PNL dă rezultate asemănătoare. De altfel, la sediul liberalilor este tristețe mare, iar aceștia au încetat să mai comunice rezultatele, așa cum o făceau de fiecare dată.

Citește și: VIDEO: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Pierderea municipiului Alba Iulia de către administația liberală înseamnă sfârșitul unei perioade de 25 de ani de dominație a lui Mircea Hava în oraș.

Candidatura lui Voicu Paul a fost susținută cu putere în partid de către Mircea Hava, în ciuda unor voci din interior care ar fi preferat un alt candidat.

Pleșa a fost și el liberal până în urmă cu câteva luni, când a decis să candideze pe listele USR PLUS. Acesta nu a mai așteptat rezultatul unui sondaj intern al PNL, pentru stabilirea candidatului.

Citește și: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE TEXT Numărătoarea paralelă a USR PLUS Alba Iulia. Gabriel Pleșa preia conducerea DETAȘAT. Informații în timp real

Publicat

g

Liberalii au început numărătoarea paralelă a voturilor din secțiile din municipiul Alba Iulia. 

Informațiile sunt colectate în timp real de la reprezentanții PNL din secțiile de votare. 

Alba24 vă prezintă rezultatele pe măsură ce acestea încep să apară. Restul voturilor obținute în fiecare secție de către candidați nu au fost deocamdată contabilizate.

UPDATE ora 00:39: Alte două secții au fost câștigate de Gabriel Pleșa. Secția 19: Pleșa – 131 Voicu Paul – 122.

De asemenea, candidatul USR PLUS a câștigat secția de la Florida, una dintre cele mai mari din Alba Iulia: a obținut acolo 382 de voturi, față de 257, câte a luat liberalul. Informațiile provin din numărătoarea paralelă a USR PLUS. Diferența dintre cei doi este de 635 de voturi. Mai sunt de numărat două secții.

UPDATE ora 00:28: La Secția Nr. 16, Gabriel Pleșa a obținut 170 de voturi, iar Voicu Paul – 166.

UPDATE: 00:22: Mai sunt de numărat 7 secții de vot, iar diferența dintre cei doi candidați este de 495 de voturi.

UPDATE 00:20: Voicu Paul a câștigat una dintre secții. Acesta a câștigat 169 de voturi, iar Gabriel Pleșa 161.

UPDATE ora 00:18: O altă secție a fost câștigată de Gabriel Pleșa cu 137 față de 113 (Voicu Paul).

UPDATE ora 00:15: Mai sunt 10 secții de numărat. Secția Nr. 4 din Alba Iulia a fost câștigată de candidatul USR PLUS. Diferența este acum de 547 de voturi.

UPDATE ora 23:51: La secția de votare nr. 18, Gabriel Pleșa a câștitat 119, iar Voicu Paul 97.

UPDATE ora 23:33: Gabriel Pleșa a câștigat și la Micești. A obținut 238 de voturi, iar Voicu Paul, 104, diferența de 134 de voturi mărind diferența dintre ei.

UPDATE ora 23:27: Gabriel Pleșa a pierdut o secție mare din Oarda de Jos, acolo unde a câștiga Voicu Paul. O altă secție la care a pierdut candidatul USR PLUS este cea de la Școala Nr. 7 din Alba Iulia, unde a votat și Ion Dumitrel, Mircea Hava și Voicu Paul. Mai sunt de numărat 12 secții, iar diferența dintre cei doi este de 446 de voturi în favoarea lui Pleșa.

UPDATE  ora 23:13: Diferența dintre Pleșa și Voicu Paul a crescut la 588 de voturi, în condițiile în care mai sunt 15 secții de numărat.

UPDATE ora 23:05: Potrivit numărătorii paralele a USR PLUS, după numărătoarea voturilor din 32 de secții, Gabriel Pleșa are un avans de 493 de voturi. În aceste condiții, se profilează un dezastru pentru PNL Alba. 

USR a câștigat și voturile din cartierul Partoș. Mai sunt de numărat 17 voturi. Este vorba despre numărătoarea paralelă a USR PLUS. Rezultatul final va fi anunțat de BEJ.

Secția de votare de la Liceul Dionisie Pop Marțian a fost câștigată de USR PLUS.

UPDATE, ora 23:00 – După numărătoarea voturilor din 32 de secții, avansul între Gabriel Pleșa și Voicu Paul este de 493 de voturi, potrivit numărătorii paralele USR PLUS.

UPDATE, ora 22:50 – După numărătoarea voturilor din 26 de secții, Gabriel Pleșa are în continuare 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

UPDATE 22:30: Schimbare de situație. După numărătoarea voturilor din 21 de secții, candidatul USR, Gabriel Pleșa, are 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

Informațiile sunt confirmate și de reprezentanții USR, care confirmă un avantaj după numărarea a aproape jumătate din secții.

Știrea inițială:

Din primele 8 secții (din cele 50 câte sunt în municipiu), diferența dintre candidatul PNL, Voicu Paul și candidatul USR PLUS, Gabriel Pleșa, este de 90 de voturi în favoarea liberalului, au comunicat reprezentanții partidului.

După numărătoarea a încă 4 secții, diferența dintre cei doi s-a redus la 57 de voturi.

Se anunță o luptă strânsă între cei doi candidați, pare a fi concluzia serii la sediul PNL Alba.

Știre în actualizare

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mirel Hălălai câștigă un nou mandat la Teiuș. În cea mai mare secție a luat de 4 ori mai multe voturi față de următorul clasat

Publicat

Mirel Vasile Hălălai a câștigat un nou mandat la Teiuș, după numărătoarea paralelă a voturilor. 

La cea mai mare secție de vot din localitate, aflată la Casa de Cultură, acesta a obținut de 4 ori mai multe voturi față de următorul clasat.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate