Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ioan Medrea, candidatul Forței Civice la Primărie, amendat de două ori de polițiști pentru că circula cu mașina electorală

Publicat

pol

Ioan Medrea, candidat la Primăria Alba Iulia din partea partidului Forța Civică, a fost amendat de poliție de două ori, sâmbătă, pe motiv că circula prin oraș cu o rulotă „tapetată” cu afișe și slogane electorale, fără a difuza deja bine-cunoscuta „melodie” electorală. În jurul orei 20.00, acesta a fost legitimat pentru a doua oară, pe strada Vasile Goldiș din Alba Iulia, în timp ce staționa cu mașina pe partea dreaptă a șoselei. După ce s-a retras în partea din spate a rulotei, unde a rămas timp de câteva zeci de minute, într-o convorbire la telefon, acesta a deschis geamul pentru a vedea care este învinuirea care i se aduce de către poliție. Agenții i-au explicat că l-au sancționat pentru propagandă electorală în afara perioadei legale, însă acesta nu a semnat procesul verbal, argumentând că are dreptul în egală măsură cu toți candidații să se promoveze electoral și după expirarea campaniei, întrucât „nici Mircea Hava, nici alții, nu și-au înlăturat afișele electorale de pe străzile principale din oraș”.

„Eu știu că s-a încheiat campania electorală și nu sunt căzut în cap. Eram parcat când am fost legitimat de poliție și am fost sancționat fără motiv. O consider rea voință. Oricum nu câștig voturi prin chestia asta, poate doi oameni, dar nici atât”.

„Ioan Medrea a fost depistat pe strada Vasile Goldiș, în timp ce staționa cu o autoutilitară marca Fiat, amenajată pentru campanie electorală, având inscripționate mesaje cu caracter electoral, continuând în acest mod campania electorală”. Acesta a fost conținutul procesului verbal redactat de polițiști pe numele lui Ioan Medrea. Acesta a refuzat să semneze documentul: „Nu puteți să îmi dați amendă pentru că stau pe loc. Vă rog să îi dați și lui Hava amendă”. Valoarea amenzii „încasate” de Ioan Medrea a fost de 1.600 lei, suma aplicabilă în situații de acest gen fiind între 1.400 și 2.000 lei.

Soluția propusă de poliție pentru rezolvarea situației „fără ieșire” în care se afla candidatul Forței Civice la Primărie (acestuia nefiindu-i permis nici să plece cu mașina, nici să staționeze, din cauza afișelor lipite pe pereții acesteia), a fost ca acesta să dea jos afișele electorale de pe mașină și să își continue drumul, altfel, va fi amendat din nou, pentru a treia oară: „Dacă plecați cu mașina cu bannerele pe ea, aceeași chestie se va întâmpla. Dați-le jos și puteți pleca unde doriți”, au spus agenții de poliție.

Întrebat de ce circulă cu mașina electorală în afara perioadei legale, Ioan Medrea și-a motivat acțiunea prin faptul că nici alți candidați nu și-au ridicat afișele electorale, deși perioada legală a expirat: „Azi dimineață la ora 7.00 s-a încheiat campania electorală. În momentul acela, tot ce este mai aproape de 500 m de o secție de votare se ridică. Eu, fiind cu mașina, pentru că nu mi-am permis decât aceste trei bannere, legea nu specifică absolut nimic legat de acest lucru. E o campanie aparte, făcută doar pe cheltuiala mea, nimeni nu a contribuit la campania mea cu vreun ban, absolut nimeni. M-am băgat în chestia asta din pură curiozitate, dar văd că am încălcat socotelile cuiva. Sunt pe mine de azi dimineață. Eu am ieșit pentru că bannerele din oraș nu s-au luat. Era foarte cinstit și corect ca în cursul zilei de azi să se ridice bannerele din oraș. Era o chestie de fair-play, că de-aia mi-am și ales mănușile de box cu fair-play”, a declarat Medrea.

Ioan Medrea a depus reclamație la poliție împotriva lui Mircea Hava, pe motiv că nu și-a înlăturat panourile electorale din oraș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. saturni giampietro

    sâmbătă, 09.06.2012 at 23:28

    Bravooooo..Joan Medrea.. ai avut o comportament de nota 10. Bravo
    Sun curios,cu ce motivazie te au dat amenda?
    Sper ca nu la platest, mai bine te duci in tribunal impotriva politia.
    Noroc pentro alegere.
    Ciao

  2. cristea andrei

    duminică, 10.06.2012 at 14:51

    Bravo dl medrea v-am votat, sunteti cu foarte mult tupeu fata de restul candidatilor.stima.

  3. Alin

    luni, 11.06.2012 at 01:43

    Domnule Medrea, tot ce ati facut in aceasta campanie electorala a fost o galagie ingrozitoare! Sunt sigur ca asta o sa isi aminteasca oamenii din Alba Iulia dupa aceasta campanie electorala, strigatele dumneavoastra disperate si enervante.
    Din pura curiozitate ati tulburat linistea publica saptamani in sir? Si ce ati aflat? Eu as fi extrem de curios.
    Cel mai bun exemplu de ASA NU!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax