Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ion I.C. Brătianu, comemorat la Alba Iulia. 84 de ani de la moartea omului politic

Publicat

Ion I.C Brătianu a fost comemorat, joi, 24 noiembrie, la Alba Iulia. Evenimentul a fost organizat la insistenţele consilierilor locali liberali, care au dorit să marcheze cei 84 de ani împliniţi de la moartea uneia dintre cele mai importante figuri politice româneşti, om politic şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

În faţa statuii lui Ion I.C.Brătianu de la Alba Iulia au depus coroane reprezentanţii Partidului Naţional Liberal Alba, ai Partidului Social Democrat Alba, ai Instituţiei Prefectului Alba, Primăriei Alba Iulia, Consiliului Judeţean Alba, Fundaţiei „Alba Iulia 1918 pentru Unitate si Integritate” şi PNŢCD Alba. Marii absenţi ai evenimentului au fost conducătorii PDL Alba, care nu au onorat cu prezenţa.

Primul care şi-a depus onorurile a fost deputatul Călin Potor, candidatul PNL la Primăria Alba Iulia.

În 24 noiembrie 1927, Ion I.C.Brătianu s-a stins din viaţă la vârsta de 63 de ani. Evenimentul este marcat la Alba Iulia prin depuneri de coroane la statuia din Piaţa I.C. Brătianu şi o slujbă de pomenire. Cei care doresc să se alăture autorităţilor locale pentru a-l comemora pe ilustrul politician sunt aşteptaţi în 24 noiembrie, începând cu ora 11.00, în faţa Prefecturii.

De mai multe ori ministru şi prim-ministru liberal, de numele lui I.C. Brătianu se leagă războiul pentru întregirea națională, Unirea de la 1918, Constituția României din 1923 şi multe alte acte politice determinante pentru istoria românească la începutul veacului trecut.

Iată ce spunea Ion I. C. Brătianu în faţa parlamentarilor români, în decembrie 1919:
„Sunteţi, domnilor, reprezentanţii unui popor care este mândru şi poate fi mândru de trecutul său şi care trebuie să aibă mare încredere în viitorul său. Nu scădeţi rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume; fiţi cât de modeşti pentru persoana dvs., nu fiţi modeşti pentru poporul pe care îl reprezentaţi”.

Vă invităm să vedeţi imagini de la depunerile de coroane de la statia lui Ion I.C.Brătianu de la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax