Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ionuț Fulea și-a descoperit o nouă pasiune: Gătitul ”la Rulotă”. Afacerea lansată de familia îndrăgitului interpret

Publicat

Turiștii care au ales ca destinație Valea Mănăstirii-Râmeț, weekendul trecut, au avut ocazia să încerce preparate pregătite și servite de interpretul de muzică populară Ionuț Fulea.

Șaorma, dar și mici, carne la grătar și produse de patiserie, tort, brioșe sau clătite, se găsesc ”La rulotă”, o inițiativă menită să contribuie la dezvoltarea zonei, spune artistul-master chef.

Chiar dacă produsele fast-food nu sunt de obicei asociate zonei rurale, unde mâncarea tradițională este cea mai căutată, ”La rulotă” pare o idee de succes.

Sâmbătă, turiști care au trecut prin zonă, s-au oprit la rulota de fast-food, au mâncat, au stat de vorbă cu artistul și s-au relaxat. Bonus, au avut un pahar cu țuică de casă, făcută chiar de Ionuț Fulea.

Cum a început afacerea

Pasiunea pentru gătit l-a inspirat pe Ionuț Fulea să se implice într-o astfel de afacere. Mai mult decât atât, spune că are și diplomă de bucătar și a absolvit și un curs de nutriționist.

”Este un parteneriat al nostru cu niște prieteni. Avem, pe Valea Mănăstirii, o cabană, moștenire de familie și ne întreba lumea care venea în zonă dacă exista posibilitatea de cazare și masă sau de unde își puteau cumpăra suc și apă.

Așa că obișnuiam chiar să oferim turiștilor o cafea, o apă din partea casei, ca ospitalitate, că au vizitat zona.

Am identificat astfel o oportunitate, atât pentru o afacere în zonă, cât și pentru promovarea și dezvoltarea locurilor atât de frumoase de aici”, spune Ionuț Fulea.

Pasiunea pentru gătit, de la familie, la prieteni, localnici și oaspeți

În această afacere s-a implicat și familia, respectiv soția și fiica acestuia.

”Și fiica mea gătește. Este în anul I la USAMV, la Inginerie Alimentară și ea este responsabilă de produsele de patiserie. Aici, ”La rulotă”, facem și clătite și încercăm să să scoatem în evidență și savoarea zonei, cu dulceață de casă, făcută din fructele de pe vale, tradițională”, a spus Ionuț Fulea.

Afacerea este bazată pe o întreprindere de economie socială și are angajați și dintre localnici, astfel că inițiativa a fost gândită și ca sprijin pentru comunitate, mai spune artistul.

Acesta a observat că în ultimul timp, în contextul actual, a crescut numărul românilor care preferă și concediile în țară și sunt mai mulți turiști care vizitează Valea Mănăstirii și alte locații din județ și din țară.

”Au fost turiști din România, dar și din Cehia, Ungaria, care s-au oprit aici”, a menționat Fulea.

Recunoaște că fast-food este o afacere atipică pentru zona rurală, dar susține că, fără niciun fel de promovare anterioară deschiderii locației, aceasta a adus surprize plăcute.

Unul dintre cei care a trecut prin zonă, un om de afaceri, i-a felicitat pentru modul de organizare. ”Totul s-a servit foarte repede”, a spus acesta.

Planuri ”La rulotă”

Inițiativa ”La rulotă” ar putea inspira și dezvoltarea altor locații similare pe Valea Mănăstirii.

Ionuț Fulea spune că se gândește, împreună cu familia, să continue și cu o mică fermă, cu produse sănătoase, tradiționale.

Până atunci, mai sunt de făcut și de aplicat planuri pentru afacerea din prezent.

”Ne vom adapta în funcție de sezon, este posibil să relocăm rulota, când va fi mai frig, poate chiar în Alba Iulia. Nu va fi activitate sezonieră, doar în lunile de vară. Deocamdată, rulota va fi deschisă în zilele de weekend, apoi vom actualiza programul de funcționare”, a precizat acesta.

Artistul a recunoscut că această inițiativă a fost o provocare, chiar dacă este obișnuit cu interacțiunea cu publicul: ”Depinzi de oameni. Te întâlnești cu oameni diferiți, cu gusturi diferite, încerci să fii pe placul tuturor”.

credit foto: Teodora Zamfir Photography

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax