Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ionuț Zincă și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia, locurile 1 și 3 la Cupa României la Orientare

Publicat

Ionuț Zincă, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a câștigat Cupa României la orientare, organizată în weekendul 28-30 mai, la Baia Sprie, județul Maramureș.

Tamas Bogya, celălalt reprezentant al clubului sportiv albaiulian, s-a clasat pe a 3-a treaptă a podiumului.

Cupa României s-a desfășurat cu două etape (una de medie distanţă şi una de lungă distanță), clasamentul final fiind întocmit prin cumularea timpilor obținuți în acestea.

CS Unirea Alba Iulia a avut doi reprezentanţi în competiţia elitei masculine, pe Ionuţ Zincă şi Tamas Bogya.

Ionuţ Zincă a dominat prima etapă cu un avans considerabil de 5 minute faţă de sportivul clasat pe locul 2, astfel că, deşi în etapa de lungă distanţă a terminat doar pe locul secund, s-a impus categoric în clasamentul cumulat şi astfel a devenit câştigătorul Cupei României, ediţia 2021.

Tamas Bogya a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere după două curse constante terminate pe locurile 4 şi respectiv 3.

Pe locul 2 în clasamentul cumulat pentru Cupa României s-a situat Blejdea Alexandru de la CS Universitatea Craiova.

Pe lângă cele două curse care au contat pentru Cupa României, s-a desfăşurat şi a doua etapă de Campionat naţional de Sprint Urban, care a fost câştigată tot de Ionuţ Zincă, urmat de clujeanul Vigh Lorand şi de craioveanul Blejdea Alexandru.

Tamas Bogya a terminat această etapă pe locul şapte.

Prima etapă de Campionat naţional de Sprint Urban a avut loc săptămâna trecută la Piatra Neamț, iar următoarele două vor avea loc la Baia Mare şi Piteşti.

Toate aceste etape de competiţii constituie etape de selecţie în vederea alcătuiri lotului naţional de seniori care va reprezenta România la Campionatele Mondiale de Orientare ce vor avea loc în perioada 2-9 iulie, în Cehia.

“Sunt mândru de rezultatele obţinute şi mi-aş dori ca ambii sportivi să facă parte din lotul care va reprezenta România la Campionatele Mondiale de Seniori din Cehia. Felicitări băieţi!”, a transmis Marius Anghel, responsabil secţie Orientare.

”Ionuț Zincă își reconfirmă valoarea incontestabilă prin câștigarea acestei competiții naționale extrem de importante. CS Unirea Alba Iulia are sportivi și antrenori extraordinari care, pe de o parte, pot deveni ambasadori ai județului și, pe de altă parte, exemple de urmat pentru cei care fac activitate fizică pentru că își doresc un stil de viață sănătos”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax