Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO IPJ Alba: Activități dedicate siguranței în școli. Măsuri de protecție și consecințele legale, subiecte discutate de elevi cu polițiștii

Publicat

DSC_0165 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba continuă seria activităţilor dedicate siguranţei şcolarilor. Poliţiştii derulează activităţi în cadrul campaniei naționale de prevenire a victimizării copiilor „Școala în siguranță”, ce are ca scop creșterea gradului de informare a elevilor aflați la debutul anului școlar, în vederea reducerii riscului de victimizare și de implicare în fapte antisociale.

În luna septembrie, poliţiştii de prevenire, ordine publică şi poliţie rutieră din IPJ Alba desfăşoară activităţi cu caracter informativ – preventiv, în cadrul Campaniei naţionale de prevenire a victimizării copiilor „Şcoala în siguranţă”.

Elevii, părinţii şi cadrele didactice sunt informaţi cu privire la măsurile de autoprotecție pentru prevenirea victimizării și consecințele legale asociate faptelor antisociale, în cadrul unor activităţi punctuale, realizate zilnic, în zona unităților de învățământ, la orele cu cel mai mare aflux de elevi, precum şi în şcoli.

DSC_0150 Poliţiştii pun la dispoziţia elevilor şi materiale preventive care conţin recomandări cu privire la siguranța bunurilor personale, prevenirea infracţiunilor în mediul online, dar şi prevenirea victimizării prin accidente rutiere.
De asemenea, siguranţa elevilor în drumul lor spre şcoală şi spre casă, modalitatea de a se comporta în unitatea de învăţământ, dar şi evitarea stărilor conflictuale sunt unele dintre temele dezbătute de polițiști în discuţiile cu elevii.

Iată câteva dintre recomandările adresate elevilor:
-Să traverseze fără să alerge și numai după ce în prealabil s-au asigurat că șoferii i-au văzut și au oprit;
-Să circule cu bicicleta doar pe pistele special amenajate sau prin parcuri;
-Să evite să asculte muzică la căști și să fie atenți la drum;
-Atunci când se joacă cu alţi elevi, să evite să-i împingă sau să-i lovească, fie și din greșeală;
-Să aibă un comportament civilizat, fără să se lase influenţați de cei din jur sau să fie agresivi în comportament sau limbaj;
-Să ceară ajutorul părinţilor şi profesorilor dacă ceilalţi copii îi izolează, umilesc sau jignesc;
-Dacă se întâmplă să asiste la o ceartă sau o altercaţie este bine să alerteze imediat profesorii sau personalul de pază;
-Să fie atenți cu programele sau materialele gratuite pe care le descarcă de pe Internet;
-Să dea dovadă de respect pe rețele de socializare, fără să trimită imagini sau mesaje jignitoare altor persoane;
-Să evite să ofere, persoanelor „întâlnite” pe Internet, informaţii personale despre ei sau familia lor (nume, adresă, şcoala la care învaţă, program zilnic, fotografii etc.).

Pentru că prima săptămână de școală se apropie de final, polițiștii le mulțumesc copiilor pentru că au avut un comportament preventiv și au înțeles că, a fi în siguranță înseamnă şi să respecte câteva reguli.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax