Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO IPJ Alba: Cei 50 de tineri poliţişti comunali, care au promovat examenul organizat în luna mai, au depus jurământul de credință

Publicat

IMG_0103 Cei 50 de poliţişti recrutaţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, din sursă externă, au depus luni, 11 iulie, jurământul de credinţă şi îşi vor desfăşura activitatea la posturile de poliţie comunale, ca şi ajutori de şef de post.

Luni, 11 iulie, în prezenţa conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, a ofiţerilor cu funcţii de conducere, a reprezentanților sindicatelor, a membrilor consulului de conducere, a părinţilor şi prietenilor, în sala de festivităţi a acestei instituţii, a avut loc festivitatea de depunere a jurământului de către cei 50 de polițiștii angajați recent din sursa externă. Depunerea jurământului de credință al polițistului va reprezenta pentru aceștia legământul faţă de ţară, lege şi cetăţeni.

Comisarul şef de poliţie Mihai Rus, desemnat şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, a deschis festivitatea, prezentând tinerilor agenţi de poliţie atât principiile fundamentale pe care trebuie să le respecte un angajat al Ministerului Afacerilor Interne în exercitarea misiunilor.

De asemenea, comisarul şef de poliție Rus Mihai a urat tinerilor agenţi succes în activitate, realizarea unei pregătiri profesionale continue exigente, astfel încât să se realizeze o bună prevenire a comiterii de fapte şi infracţiuni şi „să nu uităm nici o clipă că suntem în slujba cetăţeanului.

Vă încurajez pe toți să profitați din plin de această perioadă a vieții voastre. Folosiți-o pentru a vă desăvârșii ca oameni cinstiți, curajoși și demni. Luați tot ce este mai bun de la tutorii dumneavoastră profesionali, de la colegii cu experiență de la cei care vă conduc, învățați și pregătițivă conștincios.

Fiți optimiști și nu vă lăsați învinși de greutăți pentru că, deși viața pe care o veți urma după această perioadă de tutelă profesională, de pregătire intensă la scolile de agenți de poliție, este una plină de încercări, vă poate aduce imense satisfacții.

Apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor trebuie să constituie o pioritate pentru dumneavoastră.

Trebuie să prestați un serviciu polițienesc de calitate în interesul persoanei, al comunităţii, precum şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii .

Apreciez că prin profesionalism, prin exercitarea riguroasă în temeiul legii şi cu bună credinţă a atribuţiilor de serviciu, vom putea să facem faţă oricăror provocări profesionale, pentru redobândirea rolului şi locului poliţistului în societate.

Nu în ultimul rând, vă doresc multă sănătate, liniște, voinţă, putere de muncă şi îndeplinirea tuturor dorinţelor şi speranţelor profesionale sau personale.

În încheiere, permiteti-mi să vă felicit încă o dată cu ocazia depunerii juramântului de credință!”, a transmis noilor agenți proaspăt încadrați șeful inspectoratului.

Reamintim că, începând cu data de 1 iulie, s-au prezentat la datorie cei 50 de agenți de poliție rurală cu recrutare din sursă externă admiși în urma examenului organizat în data de 14 mai.

Aceştia au fost repartizaţi ca şi ajutori de şef de post la următoarele posturi de poliţie comunale: Cricău, Galda de Jos (2), Meteş, Berghin, Blandiana, Săliştea, Vinţu de Jos (3), Ceru-Băcăinţi, Hopârta, Livezile, Lopadea Nouă (2), Râmetea, Stremţ (2), Ponor, Fărău, Lunca Mureşului, Noşlac, Unirea (2), Crăciunelu de Jos (2), Mihalţ, Roşia de Secaş, Cetatea de Baltă, Jidvei ( 2), Sâncel, Câlnic, Gârbova ( 2), Pianu de Sus (2), Săsciori, Şugag, Cut, Daia Română, Şpring (2), Arieşeni, Bistra, Horea, Almaşu Mare, Ciuruleasa, Roşia Montană şi Ocoliş.

Începând cu data de 25 iulie, timp de trei luni de zile, noii polițiști vor participa la cursul de inițiere în carieră, un curs de pregătire intensivă, unde vor fi instruiți pentru cunoașterea efectivă a activităților desfășurate în calitate de polițist și dobândirea abilităților practice necesare muncii de poliție.

După finalizarea cursului, pentru 3 luni se vor afla în responsabilitatea, îndrumarea și sprijinul colegilor cu experiență pentru a-și însuși calitățile și obiectivele de urmat în cariera de polițist şi care, de asemenea, le vor arăta ce presupune munca de poliție. Până la plecarea la cursul de pregătire intensivă, aceștia se vor familiariza cu noul loc de muncă și cu noii colegi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax