Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: IPJ Alba promovează profesia de poliţist. Oferta educaţională MAI, prezentată în cinci licee din judeţ

Publicat

IPJ Alba promoveaza meseria de politist

În cadrul manifestărilor organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba pentru sărbătorirea la 25 martie a Zilei Poliţiei Române, această săptămână au fost dedicată promovării profesiei de poliţist. Elevi din cinci licee din judeţul Alba au fost informaţi cu privire la oferta educaţională a Ministerului Afacerilor Interne.

În zilele de 13, 14 și 15 „Caravana promovării profesiei de poliţist” a fost prezentă la Colegiul Național “Titu Maiorescu” și Colegiul Tehnic, ambele din municipiul Aiud, Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia și Liceul Tehnologic din municipiul Sebeș. Peste 1.000 de elevi au aflat detalii despre profesia de poliţist.

Elevilor le-au fost  prezentate şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne care pregătesc agenţi şi ofiţeri de poliţie, precum şi condiţiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească, pentru a participa la concursul de admitere la o şcoală de poliţie. Au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, avantajele oferite tinerilor ce urmează şcolile de poliţie (gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor), iar elevii au fost invitaţi să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliţie şi au fost încurajaţi să se pregătească din timp pentru o eventuală admitere la o şcoală de poliţie, transmite IPJ Alba.

La aceste activități, alături de polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost prezenți și polițiști de la Serviciul Rutier, Direcția Generală Anticorupție, Poliția Municipiului Aiud și Poliția Municipiului Alba Iulia, care au prezentat aspecte concrete ale activității de poliție.

În întâmpinarea poliţiştilor, elevii Liceului de Arte „Regina Maria” Alba Iulia au venit cu momente artistice şi cu desene cu teme legate de instituţia poliţiei şi evoluţia acesteia, dar şi cu intonarea Imnului Naţional.

Pe 16 martie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Baia de Arieş au fost prezenţi la liceul din oraş unde au discutat cu elevii claselor a XI-a şi a XII-a aspecte legate de munca de poliţie şi au împărtăşit cu ei amintiri din perioada în care învăţau, în şcolile de profil, pentru a deveni poliţişti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax