Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO IPJ Alba, „Şcoala Altfel”: Lecţii de educaţie rutieră pentru zeci de elevi. Sfaturi de vacanţă

Publicat

Zeci de elevi din Alba s-au întâlnit cu poliţiştii, săptămâna aceasta, în cadrul unor sesiuni de informare, prezentări de filme educative şi discuţii interactive. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba participă la activităţi, în colaborare cu unităţile de învăţământ din judeţ, în cadrul programului „Școala Altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun 2017”.

În perioada 23 – 27 octombrie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, împreună cu poliţişti ai Biroului Rutier Alba Iulia şi reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia au susţinut lecţii de educaţie rutieră și educație antivictimală la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și Liceul cu Program Sportiv din municipiul Alba Iulia, unităţi de învăţământ în care s-a derulat programul naţional „Şcoala altfel”.

Elevii din clasele primare şi gimnaziale au primit informaţii legate de regulile de circulaţie pietonală, semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni, răspunderea penală a minorilor și, nu în ultimul rând, despre fețele ascunse ale traficului de persoane.

Totodată, copiii au vizionat spoturi și filmulețe educative care au ilustrat, în mod semnificativ, informațiile oferite de polițiști.

Copiii au fost receptivi la sfaturile poliţiştilor şi au interacționat, demonstrând că au cunoştinţe legate de modul în care trebuie să circule în siguranţă pe drumul public, despre cum se pot proteja atunci când nu sunt acasă, cu familia, dar și despre cum să se comporte la școală pentru a nu deveni victime ale unor infracțiuni, transmite IPJ Alba.

Siguranţa copiilor rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar activităţile informativ – preventive vor continua pe parcursul întregului an şcolar.

Săptămâna următoare, preşcolarii şi elevii din învăţământul primar vor fi în vacanţă, astfel că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

Părinţilor:

Nu lăsaţi copiii singuri acasă sau nesupravegheaţi!

Discutaţi deschis cu copilul dumneavoastră, învăţaţi-l cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăceşte, asiguraţi-vă că acesta vă cunoaşte numele complet, numărul de telefon precum şi adresa!

Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Copiilor:

În excursii, nu vă îndepărtaţi de grup sau de persoana adultă care vă însoţeşte!

Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile  special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!

Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!

Când circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare!

Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax