Connect with us
Publicitate

Uncategorized

FOTO: ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a slujit duminică în mijlocul credincioșilor din Iernut

Publicat

Înalt Preasfințitul Irineu a săvârșit duminică Sfânta Liturghie în localitatea Iernut din județul Mureș. În cadrul slujbei, arhiereul a binecuvântat noua biserică ce a fost construită pentru enoriașii parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae”. La slujbă au participat și oficialități locale.

Duminica Sfintei Cruci, a treia Duminică a Postului Mare, a reprezentat un prilej de bucurie pentru creștinii din orașul Iernut, județul Mureș. La Sfânta Liturghie împreună cu aceștia s-a rugat și arhipăstorul locului, Înalt Preasfințitul Irineu. Însoțit de consilierul economic, Arhid. Rafael Orzeiu și de inspectorul eparhial, Arhid. Petrișor Munteanu, Preasfinția sa a fost primit cu flori de credincioșii parohiei, în jurul orei 9.30.

A urmat apoi săvârșirea Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare, la care au participat și protopopul zonei Luduș, părintele Lucian Voșloban și parohul bisericii, părintele Silviu Feier, alături de alți preoți din zonă. Răspunsurile de la strană au fost oferite de un grup de teologi.

În cuvântul de învățătură, Înalt Preasfințitul Irineu a accentuat ideea păcatului în raport cu mântuirea obținută de Hristos cu prețul sângelui său: „Fiecare păcat pe care îl face este o sfidare la adresa lui Hristos răstignit. Mântuirea adusă de Iisus Hristos prin cruce, ne arată drumul pe care și noi trebuie să-l urmăm spre mântuire.” De asemenea, acesta a amintit și câteva versuri ale Sfântului Ioan Hozevitul:  „Evreii urâtori de bine/ O dată – doar – M-au răstignit/ Iar tu prin fapte de ruşine/ Mă răstigneşti necontenit!”

Serafim ARMANCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax