Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ÎPS Irineu, în vizită la un așezământul social din Bărăbanț, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Publicat

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent vineri, 1 octombrie, la Așezământul social „Sfântul Apostol Andrei” din cartierul albaiulian Bărăbanț. Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, ÎPS Irineu a efectuat o vizită pastorală la acest așezământ social unde se află sub îngrijire 56 de persoane. Ierarhul a fost însoțit de părintele Nicolae Ignat, consilier social-misionar în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei. 

Fiind prezent în mijlocul vârstnicilor ocrotiți aici, ÎPS Irineu le-a adresat acestora cuvinte de îmbărbătare și sfaturi duhovnicești, după care le-a oferit daruri. Așezământul social „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanț se află sub atenta coordonare a părintelui Mihai Țârău.

În cuvântul rostit cu prilejul vizitei efectuate la Așezământul social „Sfântul Apostol Andrei”, Înaltpreasfințitul Părinte a spus:

„Mă bucur să fiu prezent în Căminul pentru persoane vârstnice din Bărăbanţ. Acordându-le îngrijire, noi ne concretizăm iubirea milostivă faţă de aceste suflete care, prin puterea rugăciunii smerite şi a jertfei de suferinţă, contribuie la zidirea Trupului tainic al lui Hristos, la întărirea Bisericii noastre.

Adresându-mă astăzi acestora, i-am îndemnat să fie conştienţi de preţul celor din urmă ani ai vieţii lor. Trăind în răbdare şi în evlavie, ei pot obţine din Cer har şi ajutor pentru lumea răscumpărată, pot dobândi prinos de lumină şi de bucurie veşnică pentru ei înşişi”.

Despre Așezământul pentru persoane vârstnice „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanț

Așezământul pentru persoane vârstnice „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanț funcționează în cadrul Asociației „Sfântul Apostol Andrei” din localitate, filială a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Așezământul este format din două Centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, în cadrul cărora sunt îngrijite 36, respectiv 20 de persoane.

Cele două module oferă beneficiarilor cazare, hrană, medicamentație, îngrijire corporală, activități de recreere și sprijin duhovnicesc.

De asemenea, după caz, vârstnicii încadrați în anumite grade de dependență beneficiază de supraveghere specială.

În cadrul așezămintelor sociale din cuprinsul Arhiepiscopiei Alba Iuliei se asigură sprijin zilnic pentru un număr de peste 700 persoane vârstnice, în cadrul a șapte Centre rezidențiale.

sursa, foto: Facebook – Radio Reîntregirea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax