Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Foto: Irina Loghin a cântat la Sebeș, în fața a 1.000 de seniori care au participat la Ziua Vârstnicului, organizată de primărie

Foto: Irina Loghin a cântat la Sebeș

Publicat

Foto: Irina Loghin a cântat la Sebeș, în fața a 1.000 de seniori care au participat la Ziua Vârstnicului, organizat de primărie, au transmis reprezentanții Centrului Cultural ”Lucian Blaga” din Sebeș. 

Pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, municipalitatea din Sebeș a organizat, în data de 1 octombrie 2024, un eveniment de socializare la care au participat 960 de seniori din Sebeș.

Programul cultural-artistic pregătit de Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș a inclus o mică expoziție de tablouri cu care au fost întâmpinați sărbătoriții, recitaluri de muzică ușoară și de folclor, toate reunite sub genericul: „O crizantemă pentru vârsta a treia”.

Invitata specială a serii a fost Irina Loghin, una din cele mai apreciate interprete de folclor din România, un artist cu o carieră bogată și un exemplu de longevitate și de implicare în viața publică.

Au susținut, de asemenea, recitaluri: Robert Târnăveanu – cunoscutul solist de muzică populară din zona Sibiului, Alexandra Pamfilie și Alfred Dahinten alături de Trio Saxones Band (aranjament muzical Adrian Pamfilie) – care au reamintit cele mai frumoase șlagăre românești și internaționale. Nu a lipsit nici îndrăgita Fanfară din Petrești.

„De câțiva ani buni, la Sebeș organizăm acest eveniment plin de voie bună, alături de oameni calzi, pentru a ne sărbători seniorii și a le transmite un mesaj de recunoștință din partea comunității locale.

Fiecare întâlnire este primită cu mare bucurie de sute de oameni. Seniorii Sebeșului sunt o sursă de energie și de voie bună! Dar sunt și foarte buni sfătuitori în a găsi soluțiile potrivite pentru problemele orașului.

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice se sărbătorește pe întreaga planetă, tocmai pentru a conștientiza rolul și importanța seniorilor în comunitate, dar și nevoia lor de a beneficia de o viață activă, de a rămâne utili societății.

La mulți ani, cu sănătate, tuturor seniorilor!” a transmis Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.

Reamintim că Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este marcată în fiecare an în data de 1 octombrie, din 1991.

Această dată a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), în baza Rezoluției nr. 45/106.

La nivel internațional, se dorește creșterea nivelului de conștientizare și de empatie cu privire la calitatea vieții persoanelor de vârsta a treia.

Evenimentul de la Sebeș a fost organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Direcția Generală de Asistență Socială Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș. Înscrierile s-au efectuat în baza unor anunțuri publice.

La eveniment au participat bunicii găzduiți de Căminul pentru Persoane Vârstnice Sebeș, au fost invitate și cele 69 de cupluri din Sebeș care au fost premiate în acest an pentru aniversarea a 50 de ani de căsătorie, seniorii care activează în centrele de zi ale serviciilor sociale locale, membrii Asociației Pensionarilor din Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate